-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 05

Drama Kaune – Th.Walkupo tritaškis išplėšė „Žalgiriui“ pergalę prieš „Lietkabelį“

Panevėžio „Lietkabelis“ (21-13) galėjo tapti pirmąja Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komanda, šiame sezone net du kartus nugalėjusia Kauno „Žalgirį“ (31-3), bet gavo skaudų Thomaso Walkupo dūrį. Žalgiriečiai namuose iškovojo dramatišką pergalę – 70:68 (19:18, 16:15, 14:12, 21:23).
Thomas Walkup
Thomas Walkup / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Lietkabelis“ sėkmingiau pradėjo susitikimą ir užgniaužęs „Žalgirio“ puolimą beveik įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo 10:4, tačiau antroje ketvirčio pusėje kauniečiai įsibėgėjo ir pirmąsias 10 minučių sugebėjo laimėti minimaliai – 19:18.

Antrajame kėlinyje komandos kelis sykius keitėsi pirmaujančios vaidmeniu, kol galiausiai prieš pat sireną pataikęs Nigelas Hayesas suteikė „Žalgiriui“ 2 taškų persvarą įpusėjus rungtynėms – 35:33.

Po ilgosios pertraukos „Lietkabelis“ buvo priekyje 40:37, bet netrukus ėmė atrodyti, kad aukštesnę pavarą pajungęs „Žalgiris“ nurūks į priekį.

Kauniečiai spurtavo 12:3 ir susikrovė didžiausią rungtynėse 6 taškų persvarą (49:43) pačioje kėlinio pabaigoje.

Panevėžiečiai priartėjo iki minimumo ir pačiame ketvirtojo kėlinio starte (48:49), bet „Žalgiris“ vėl atsakė sėkminga atkarpa ir dar kartą pagerino didžiausios persvaros rekordą – 57:48.

Užsispyrę Nenado Čanako vyrai ir toliau nebuvo linkę nusileisti LKL čempionams bei sumažino deficitą iki vieno metimo (55:57), o Margiris Normantas trimis baudų metimais po penktosios Mariaus Grigonio pražangos likus minutei išlygino rezultatą – 65:65.

Thomasas Walkupas kitoje aikštės pusėje išprovokavo pražangą ir sumetė baudas, tačiau Vytenio Lipkevičiaus ranka nedrebėjo – „Lietkabelio“ puolėjas likus 34 sek. pataikė tritaškį ir išvedė panevėžiečius į priekį 68:67.

Iniciatyvos vienoje svarbiausių „Žalgirio“ atakų vėl ėmėsi Th.Walkupas – „Žalgirio“ atakų generolas smeigė tritaškį iš kampo ir sugrąžino savo komandai pranašumą likus žaisti 19 sek. (70:68).

Paskutinėje atakoje „Lietkabelis“ dar galėjo išplėšti pergalę arba pratęsimą, tačiau kamuolį gavęs Gytis Masiulis labai netaikliai metė iš toli ir „Žalgiris“ išsikapstė su 31-ąja pergale šiame sezone.

„Lietkabeliui“ ši pergalė būtų buvusi labai svarbi. Panevėžiečiai vis dar stengiasi užimti trečiąją vietą reguliariajame sezone, dėl kurios pešasi su Utenos „Juventus“ (22-13).

Jei uteniškiai laimės paskutinį reguliariojo sezono mačą prieš Prienų „CBet“, „Lietkabeliui“ bus privalu nugalėti Alytaus „Dzūkiją“ ir Vilniaus „Rytą“, kitaip N.Čanako komanda liks ketvirta.

„Žalgiris“ reguliariajame sezone jau užsitikrino pirmąją vietą.

„Žalgirio“ gretose šioms rungtynėms nebuvo registruoti Marekas Blaževičius ir Steve'as Vasturia. Registruotas buvo, bet nežaidė ir Patricio Garino, kuris, kaip atskleidė Martinas Schillerio po praėjusių rungtynių, vis dar nėra atsigavęs po COVID-19 sukeltų pasekmių.

„Lietkabelis“ neturėjo rezultatyviausio žaidėjo Kyle'o Vinaleso.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauvergne'as po 12, Thomasas Walkupas (11 rez. perd.) ir Rokas Jokubaitis po 11, Marius Grigonis 9.

„Lietkabelis“: Margiris Normantas 19 (4/5 trit.), Paulius Valinskas 13, Gytis Masiulis (7 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius (4/7 trit.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius