Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

Džiaugsmo Klaipėdai suteikęs O.Olisevičius: „Bent jau kažką laimėjome“

Osvaldas Olisevičius atnešė bent šiek tiek džiaugsmo klaipėdiečiams. Po dviejų skaudžių „Neptūno“ nesėkmių Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverte uostamiesčio ekipos puolėjas dramatiškai triumfavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) snaiperio konkurse.
Osvaldas Olisevičius
LKL snaiperio konkursas 2020 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apšilęs per mažojo finalo rungtynes prieš Panevėžio „Lietkabelį“, kuriose buvo vienas retų šviesulių „Neptūno“ gretose ir pataikęs tris tritaškius surinko 15 taškų, O.Olisevičius snaiperių varžybose pasižymėjo stabilumu ir finale 17:15 nugalėjo Prienų „CBet“ metiką Martyną Varną.

Pergalę „Neptūno“ puolėjui lėmė paskutinis dviejų taškų vertės metimas, kurį nė nesudvejojęs krepšininkas sviedė į krepšį ir pataikė.

27-erių antrąjį sezoną „Neptūnui“ atstovaujantis puolėjas beveik identiškus rezultatus pademonstravo ir pirmajame etape bei pusfinalyje – per juos atitinkamai pasižymėjo 17 ir 18 taškų rezultatais.

O.Olisevičius „Neptūnui“ atnešė jau devintąjį snaiperio konkurso trofėjų.

Pripažinęs, kad konkursui specialiai nė nesiruošė, O.Olisevičius tikino, kad pergalę iškovoti padėjo ir pažįstami lankai bei savos „Švyturio“ arenos sienos.

„Dar nelabai suvokiu, ką čia padariau. Kai paklausė, ar noriu dalyvauti tritaškių konkurse, sakiau „gerai, pamėginsiu“. Nesitikėjau laimėti. Buvo daug gerų metikų, bet pasisekė. Mėčiau savo namuose, „Švyturio“ arenoje. Sakiau visiems, kad jeigu išeisiu iš pirmojo etapo, tai tikriausiai aš ir laimėsiu. Emocijos labai geros“, – po pergalingai pasibaigusio konkurso tikino „Neptūnui“ atstovaujantis vilnietis.

– Kodėl buvote toks tikras, kad išėjęs iš pirmojo etapo laimėsite?

– Kiekvieną dieną treniruojamės „Švyturio“ arenoje. Pažįstami lankai, pažįstama atmosfera. Tikrai galvojau, kad jeigu išeisiu, tai turėčiau laimėti.

– Kiek padėjo ar pakenkė apšilimas, t.y. mažojo finalo rungtynės su „Lietkabeliu“?

– Ne tiek padėjo, kiek nuvargino. Kai pasakė, kad jau reikia eiti ruoštis metimams, aš jau buvau be jėgų, net galvojau, kad gal nemesti. Bet pasėdėjau, pailsėjau, pamėčiau ir nusprendžiau, kad reikia varžytis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL snaiperio konkursas 2020
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL snaiperio konkursas 2020

– Ar anksčiau yra tekę dalyvauti panašiuose konkursuose ir kiek ruošeisi?

– Pirmą kartą dalyvauju ir jeigu atvirai, tai net nesiruošiau šitam konkursui. Ką čia pasiruoši – kiekvieną dieną sportuoji, kiekvieną dieną mėtai, tai automatiškai pasiruoši. Specialiai net nesitreniravau.

– Kiek smagiau laimėti yra prie savų sirgalių?

– Aišku, kad smagu laimėti kažkokį titulą prie savų sirgalių. Deja, nepavyko iškovoti trečiosios vietos, bet bent jau kažką laimėjome (juokiasi).

– Paskutinė serija buvo lemiama. Ar didelė įtampa slėgė? Atrodė, kad pasižiūrėjai į švieslentę, ar stebėjai savo rezultatą?

– Ne, pažiūrėjau tik tai, kiek liko laiko. Įtampos nejutau, tiesiog mečiau paskutinį metimą ir norėjau pataikyti. Man tai pavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius