-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29

G.Žibėnas nesėkmių nesureikšmina: „Niekur neparašyta, kad negalime pralaimėti“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai šeštadienio pavakarę Panevėžio „Cido“ arenoje rezultatu 80:83 suklupo prieš „Lietkabelio“ ekipą ir nesėkmių seriją vietiniame bei tarptautiniame frontuose pratęsė iki trijų. Po dvikovos spaudos konferencijoje dalyvavęs Giedrius Žibėnas akcentavo varžovų pajėgumą ir situacijos nedramatizavo.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Sveikinimai „Lietkabeliui“ – tikrai nusipelnė šios pergalės. Komanda yra tikrai geroje formoje, žaidžia gerai, žaidžia teisingai su ekstra perdavimais. Šiandien baudė mus ties perimetru – vienas iš mūsų planų ir buvo sustabdyti jų perimetrą, bet to nepadarėme. Neįvykdėme daug susitarimų, bet turime tai priimti ir judėti toliau“, – rungtynes reziumavo Žibėnas.

Trečiajame kėlinyje į aikštėje įsivyravusį chaosą įsikišti turėjo ir rungtynių arbitrai, padalinę techninių nuobaudų abiejų ekipų atstovams. Technine pražanga buvo nubaustas ir emocijų nesuvaldęs Giedrius Žibėnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

„Per daug emocijų. Turime daugiau laiko skirti savo uždaviniams aikštelėje – tiek treneriai, tiek žaidėjai. Tai yra žaidimo dalis ir tų emocijų bus daug. Tai natūralu. Sportas ir muzika yra dvi pačios populiariausios kultūros ir abi jos yra apie emociją. Jeigu sportas būtų be emocijų, kažin ar kas nors eitų žiūrėti“, – vaizdingai atsakė Žibėnas.

„Rytas“ šiame mače taip ir neišsprendė varžovų lyderio Džordže Gagičiaus klausimo – serbas per 21 minutę surinko dvigubą dublį (21 tšk., 10 atk. kam.) ir net 31 naudingumo balą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Džordže Gagičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Džordže Gagičius

„I.Buva gavo pakankamai anksti keturias pražangas, o jie žaidė teisingai – kišo kamuolį į vidų Dž.Gagičiui, o jis lengvai apsižaidinėjo. Per lengvai, per pigiai, bet čia jau mūsų kaltė“, – oponento siautulį aiškino vilniečių strategas.

Sostinės klubas pastarąją savaitę norės pamiršti kuo greičiau – patirti trys pralaimėjimai iš eilės. Pasak G.Žibėno, per daug to sureikšminti nereikėtų, o jo vadovaujama ekipa tikrai nėra žaidybinėje duobėje.

„Niekur neparašyta, kad mes negalime pralaimėti. Mes pralaimėjome prieš „Žalgirį“ – prieš Eurolygos komandą, prieš tikrai stiprią ir atletišką Strasbūro komandą ir prieš Eurocupo komandą „Lietkabelį“. Turime atsitiesti, pademonstruoti charakterį ir judėti toliau.“

Trečiadienį sostinės ekipa 19:30 val. Vilniaus ASG arenoje stos į FIBA Čempionų lygos mūšį su Sombathėjaus „Falco“ ekipa iš Vengrijos.

VIDEO: G.Žibėnas: „Niekur neparašyta, kad „Rytas“ negali pralaimėti“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Rytas“ [2022-01-29]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius