2017 10 14 /19:14

Galingai žaidęs „Lietuvos rytas“ sudorojo „Neptūną“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (5-2) jau pirmoje rungtynių pusėje pasiuntė Klaipėdos „Neptūną“ (5-2) į nokdauną. Klaipėdiečiai bandė atsitiesti, tačiau paaiškėjo, kad iki pertraukos buvo iššvaistyta per daug. „Lietuvos rytas“ laimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes rezultatu 92:79 (22:12, 29:16, 21:26, 20:25).
Chrisas Krameris
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos rytas“ jau pirmoje rungtynių pusėje įgijo 23 taškų pranašumą, kurio panaikinti „Neptūnas“ nepajėgė.

„Nedavėme kietos fizinės kovos, – pralaimėjimo priežastis įvardijo klaipėdiečių gynėjas Renaldas Seibutis. – Jie pradėjo mus spausti, o mes to neatlaikėme. Tai jiems leido susikrauti tokį didelį pranašumą.“

Tai pirmoji Rimo Kurtinaičio auklėtinių pergalė „Siemens“ arenoje šį sezoną.

Iki mačo su „Neptūnu“ vilniečiai savo tvirtovėje, įskaitant Europos taurės turnyrą, buvo pralaimėję visas trejas rungtynes.

„Neptūnas“ Vilniuje pralaimėjo jau šeštą kartą iš eilės.

„Buvo labai kietos rungtynės. – teigė „Lietuvos ryto“ amerikietis Jimmy Baronas. – Mačo pabaiga buvo prasta, bet tai yra žingsnis į priekį.“

„Lietuvos rytas“ dėl legionierių limito mačui neregistravo rezultatyviausio savo žaidėjo Roberto Carterio, LKL lygoje renkančio po 13,3 taško, tačiau fantastiškai sužaidė kiti aukštaūgiai Loukas Mavrokefalidis ir Travisas Petersonas, kartu pelnę 39 taškus ir atlikę net 11 rezultatyvių perdavimų.

„Lietuvos ryto“ pergalę apkartino Beno Madgeno patirta rankos trauma.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 21 (7 rez. perd.), Loukas Mavrokefalidis 18, Chrisas Krameris 12, Marcas Carteris 12.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 16, Laimonas Kisielius 13, Juanas Palaciosas 11, Arnas Butkevičius 10, Renaldas Seibutis 10.

„Pradėjome neblogai. Gynėmės kaip planavome, mūsų tikslas per kėlinuką praleisti ne daugiau 15 taškų. Deja, dėl neaiškių traumų negalėjome baigti susitikimo pilna sudėtimi. Laimėjome ir tuo džiaugiuosi. Nugalėjome „Neptūną“, vieną iš čempionato lyderių. Ch.Krameris pasitempė raumenį, B.Madgenui išniro pirštas, tačiau plačiau komentuoti kol kas negaliu“, – po rungtynių kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietuvos rytas“ - „Neptūnas“ [2017-10-14]

RUNGTYNIŲ EIGA:

40 min. M.Normantas pasižymėjo taškais, „Lietuvos rytas“ iškovojo pergalę 92:79.

39 min. Dar du L.Mavrokefalidžio taškai – 90:73.

38 min. L.Mavrokefalidis įrideno kamuolį į krepšį su atakos pabaigą skelbiančia sirena – 88:73.

37 min. „Lietuvos ryto“ šešis taškus iš eilės pelnė baudų metimais, o „Neptūnas“ bandė gelbėtis tolimais metimais. T.Delininkaitis išprovokavo pražangą mesdamas iš toli – 84:73.

36 min. L.Kisielius pataikė iš toli ir dar labiau atgaivino „Neptūno“ viltis (82:70).

34 min. T.Delininkaitis priminė apie save – pelnė 5 taškus iš eilės ir sumažino deficitą iki 13 taškų (76:63).

32 min. R.Seibutis pelnė 4 taškus iš eilės (74:58).

30 min. Po trijų kėlinių „Lietuvos rytas“ priekyje 72:54.

28 min. B.Madgenas aikštę paliko susiėmęs už delno – traumą patyrusiam „Lietuvos ryto“ legionieriui šios rungtynės baigėsi.

27 min. M.Echodas pataisė netikslų M.Lukauskio metimą po prasiveržimo ir nutraukė vilniečių taškų badą (68:52).

26 min. Beveik dvi minutes „Lietuvos rytas“ nepelnė taškų. Tai leido „Neptūnui“ spurtuoti 9:0. M.Armsteadas iš pradžių smeigė tolimą metimą, o po kelių akimirkų perėmė kamuolį ir sėkmingai užbaigė greitą ataką (66:52).

25 min. M.Girdžiūnas ėmėsi lyderio vaidmens „Neptūno“ komandoje, vien per pirmąsias kelias trečio kėlinio minutes pelnęs 9 taškus. Vis dėlto T.Petersonas, L.Mavrokefalidis ir C.Krameris darė viską, kad skirtumas nemažėtų – 66:43.

22 min. R.Seibutis pataikė pirmą metimą iš žaidimo. Per pirmuosius 2 kėlinius R.Seibutis per 14 minučių buvo pelnęs vos 2 taškus (0/6 iš žaidimo). Po E.Želionio dėjimo R.Kurtinaitis paprašė minutės pertraukėlės (53:34).

20 min. M.Echodas dėjimu pataisė netikslų J.Barono metimą, vainikuodamas visišką „Lietuvos ryto“ dominavimą pirmoje rungtynių pusėje (51:28).

19 min. C.Krameris ir B.Madgenas pelnė penkis taškus be atsako – 49:26.

16 min. Du C.Kramerio ir J.Barono tritaškiai privertė K.Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės (41:24). Po jos – „Neptūno“ klaida, kurią T.Petersonas pavertė dar trimis taškais (44:24).

14 min. Po dar vieno L.Kisieliaus tritaškio – 29:22.

13 min. „Lietuvos rytas“ atakuoja 46 proc. taiklumu, bet puolime atkovojo 6 kamuolius. „Neptūnas“ pataikė 35 proc. metimų, bet po netaiklių savo metimų atkovojo tik 1 kamuolį.

12 min. L.Kisielius ir M.Carteris apsikeitė tolimais šūviais – 27:17.

10 min. M.Echodas blokavo J.Palacioso metimą, po pirmojo kėlinio 22:12.

9 min. Įspūdingas M.Carterio slalomas per visą aikštę baigėsi dar dviem taškais į „Neptūno“ krepšį – 22:9.

7 min. T.Petersonas tiesiog nesustabdomas, o S.Galdikui pasinaudoti svorio ir jėgos pranašumu prieš M.Echodą nesiseka, „Lietuvos rytas“ nutolo 18:7. Visus metimus pataikęs T.Petersonas surinko jau 10 taškų.

5 min. R.Seibutis prametė du pirmus metimus, o K.Maksvytis į kovą metė S.Galdiką. R.Kurtinaičio atsakas: L.Mavrokefalidį pakeitė M.Echodas. Po greitos „Lietuvos ryto“ atakos M.Girdžiūnas smeigė įspūdingą tritaškį (13:7).

4 min. „Lietuvos ryto“ legionieriai L.Mavrokefalidis ir T.Petersonas pataikė ir iš vidutinio nuotolio (11:4).

2 min. Be didesnio pasipriešinimo versdamas taškus iš po krepšio „Lietuvos rytas“ atitrūko 7:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius