Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29

Gavusi prašymą, LKL užbaigė „Ryto“ ir „Juventus“ mače suklydusio teisėjo diskvalifikaciją

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) paskelbė, kad sutrumpina diskvalifikacijos terminą kovo 27-ąją grubią klaidą Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ rungtynių pabaigoje padariusiam arbitrui Artūrui Šukiui.
Artūras Šukys
Artūras Šukys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kovo 29 d. LKL nusprendė, kad „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse tarp „Ryto“ ir „Juventus“ komandų teisėjai suklydo blogai įvertindami situaciją.

Vadovaujantis LKL Nuostatų 70.2.1. punktu dėl nekvalifikuotai atliktų pareigų šių rungtynių vyr. teisėjui Artūrui Šukiui buvo paskirta 1,5 mėn. diskvalifikacija „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse.

Tačiau dabar LKL praneša, jog atsižvelgiant į LKF Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prašymą, LKL teisėjų direktoriaus rekomendacijas bei siekiant, kad LKL arbitrai prieš 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ čempionato atkrintamąsias varžybas būtų optimalios pasirengimo formos, LKL varžybų direktoriaus sprendimu krepšinio teisėjui A.Šukiui diskvalifikacijos terminas, yra trumpinamas.

A.Šukiui leidžiama nuo 2021 m. balandžio 29 d., t.y. šiandien, grįžti teisėjauti 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ čempionato čempionato rungtynėse.

Primename, kad daug diskusijų sukėlęs epizodas įvyko kovo 27-ą dieną Vilniuje, kai per „Ryto“ ir „Juventus“ rungtynes teisėjai neužfiksavo Augusto Marčiulionio pražangos prieš iš toli metusį Bryantą Crawfordą.

Uteniškiai tuo metu atsiliko 86:88, tad amerikietis trimis baudų metimais galėjo išplėšti „Juventus“ klubui svarbią pergalę.

„Papasakosiu tokią istoriją. Gyvenau kartą Panevėžyje. Vieną kartą grįžtu po rungtynių ir randu išplėštą savo butą. Nieko ten pas mane stebuklingo nebuvo – vidiakas, dar ten kažkas, bet iki dabar tą jausmą atsimenu. Tas jausmas, kad esi apvogtas. Tai yra baisiausia. Dabar aš jaučiuosi lygiai taip pat – apvogtas“, – po rungtynių apie skandalingą epizodą kalbėjo „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius