Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 10

Gerai „Lietuvos ryto“ šansus vertinantis R.Kurtinaitis mato rezervų prieš „Žalgirį“

Kol Lietuva mėgavosi vasarišku savaitgaliu, „Siemens“ arenoje sekmadienio pavakarę cypė sportbačiai. Rimas Kurtinaitis pasirėmęs į minkštą krepšio stovą žiūrėjo, kaip „Lietuvos ryto“ žaidėjai repetavo minimalias korekcijas, kurių vilniečiams reikės įveikti Kauno „Žalgirį“. Treneriui patiko vaizdas ir sekmadienį, ir šeštadienį – „Lietuvos rytas“ gerai vertina savo šansus įkąsti žalgiriečiams.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žalgiriečiai LKL superfinalo seriją iki 4 pergalių pradėjo pergale Kaune 96:83. Antrosios rungtynės pirmadienį Vilniuje prasidės 18 val. 50 min.

Jų pasiruošimui turėdamas tik parą, R.Kurtinaitis su asistentais darė vaizdo peržiūrą ir buvo ganėtinai patenkintas, ką joje pamatė.

Dabar esame geroje psichologinėje situacijoje. Aš matau ir jaučiu savo vyrus. Niekas neįvyko.

„Žaidimas buvo neblogas, – prisimindamas pirmąsias rungtynes, neslėpė R.Kurtinaitis. – Buvo gal blogesnių momentų: keliskart neleistinai klydome gynyboje, ypač ant snaiperių. Žinome, kad Daviesas gerai žaidžia baudos aikštelėje, o mes jam per lengvai leidome įkirsti po krepšiu.

Žinome, koks geras snaiperis yra Artūras Milaknis, o šis išsimetė daug laisvų metimų. Tai pagrindinės problemos, kurias turime užglaistyti.

Pačios mūsų gynybos nebuvo blogos. Aišku, kai ką koreguojame, bet jei mums pavyktų išlaikyti intensyvumą ir norą, kokį parodėme Kaune, manau, turime neblogus šansus.“

„Lietuvos ryto“ krepšininkai parodė potencialą, kad gali pasispardyti šioje serijoje. Beveik tris kėlinius vilniečiai koja kojon žengė su „Žalgirio“ komanda ir sykį pirmavo 6 taškų skirtumu antrojo kėlinio pabaigoje.

Tik „Žalgirio“ pataikymas buvo fantastiškas – dvitaškiai ir tritaškiai krito net 58 proc. tikslumu.

Sumažinęs šiuos skaičius, „Lietuvos rytas“ galėtų tikėtis pergalės, nes būtent gynyba buvo didžiausia vilniečių problema. Beje, pirmasis LKL superfinalo mūšis buvo rezultatyviausias LKL per pastaruosius 9 metus.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ [2018-06-09]

„Lietuvos rytas“ trauktis neturi kur. Pralaimėjęs ir „Siemens“ arenoje, serijoje iki 4 pergalių sostinės klubas atsiliktų 0-2. Kaune taisyti situaciją būtų labai sudėtinga.

„Mums reikia atsilošti. Nesakyčiau, kad žūtbūt, bet mums reikia atsilošti ir laukti, kas toliau klys išvykoje – mes ar „Žalgiris“, – teigė R.Kurtinaitis. – Tą padaryti sunku, bet manau, kad dabar esame geroje psichologinėje situacijoje. Aš matau ir jaučiu savo vyrus. Niekas neįvyko. Aš juos ir pagyriau, ką sezono metu darau retai. Tikiuosi, kad tai duos papildomos motyvacijos.“

Tai nėra tik tuščios kalbos. R.Kurtinaitis savo komandoje mato rezervų, su kuriais galėtų tikėtis teigiamo rezultato.

„Turime rezervų. Norėčiau, kad mūsų metikai geriau sužaistų, kad patyrę žaidėjai priimtų geresnius sprendimus. Norėčiau daugiau agresyvumo. Per pirmą pusę metėme 2 baudas, o žalgiriečiai – 14. Ne todėl, kad teisėjai blogi ar geri, bet dėl mūsų agresyvumo stokos.“

VIDEO: „LKL Finalas“: sužavėjęs „Lietuvos rytas“, signalai „Žalgiriui“ ir kertinių rungtynių intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius