Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

Grįžo M.Kiltinavičius – grįžo pergalės: „Nevėžio“ nesustabdė net ir „Lietkabelio“ šaulio salvė

Tadas Vaičiūnas iki šiol Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) buvo pataikęs vos penkis tritaškius, o vien šį vakarą Kėdainiuose jų iššovė net šešis. Tačiau net ir tai nepadėjo jo atstovaujamam Panevėžio „Lietkabeliui“ (15-7) švęsti pergalės Kėdainiuose – Lietuvos geografiniame centre pergalę 76:67 (16:19, 24:14, 15:18, 21:16) pasiekė „Nevėžis“ (7-16), kurio vairą vėl perėmė Marius Kiltinavičius.
Marius Kiltinavičius
Marius Kiltinavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrą sezoną LKL rungtyniaujantis T.Vaičiūnas šį sezoną tik epizodiškai išbėgdavo ant parketo – per visą sezoną jis žaidė tik 26 minutes, pelnė 11 taškų ir pataikė 3 tritaškius iš 6.

Tačiau Kėdainiuose jis pražydo ryškiausiomis spalvomis ir pataikė visus šešis mestus tritaškius – po tris per abi mačo puses. Taip vos per vieną susitikimą, kuriame jis žaidė beveik 20 minučių, T.Vaičiūnas pelnė daugiau taškų (18) nei per visą iki šiol buvusį sezoną (11).

„Nevėžį“ į pergalę dirigavo po trijų mėnesių pertraukos vėl prie komandos vairo stojęs M.Kiltinavičius.

Sėkmingai sezoną su Kėdainių klubu pradėjęs specialistas paliko „Nevėžį“ gruodį, o tuomet prasidėjo tikras klubo krachas – per 12 rungtynių kėdainiškiai laimėjo vos sykį ir atsidūrė 9-oje LKL vietoje.

Visgi sugrįžęs M.Kiltinavičius jau pirmajame mače atvedė „Nevėžį“ link pergalės.

Kėdainiškiai vėl grasina perimti atkrintamųjų poziciją. Pergalėmis jie susilygino su Prienų „CBet“ (7-15) ir Alytaus „Dzūkija“ (7-12), tačiau yra sužaidę daugiau rungtynių.

„Lietkabeliui“ šis pralaimėjimas gali būti itin skaudus reguliariojo sezono pabaigoje – panevėžiečiai turi vienu pralaimėjimu daugiau už Utenos „Juventus“ (16-6) ir dviem už Vilniaus „Rytą“ (15-5).

Kėdainiuose „Lietkabelis“ vertėsi be trijų startinio penketo žaidėjų. Traumas yra patyrę Vytenis Lipkevičius, Margiris Normantas ir Džordže Gagičius.

Rungtynės kulminaciją pasiekė likus mažiau nei 4 minutes. Sedrickas Barefieldas dvitaškiu didino šeimininkų pranašumą iki 4 taškų (65:61). „Lietkabelis“ užstrigo puolime, o „Nevėžis-Optibet“ kalė vinis – Justo Tamulio tritaškis atsakė į visus klausimus šiose rungtynėse (71:61).

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas 21, Justas Tamulis 13, Rafaelis Luzas 12 (10 atk. kam.), Arielis Hukporti (14 atk. kam., 20 naud. bal.) ir Abraomo Canka po 10.

„Lietkabelis“: Tadas Vaičiūnas 18 (6/6 trit.), Paulius Valinskas 12, Gytis Masiulis ir Kyle'as Vinalesas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius