Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 12

Į antrąją sezono kovą LKL grandai „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ stoja pasistiprinę

Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ jau pirmadienį antrą kartą šį sezoną surems ginklus LKL pirmenybėse. Pirmosiose rungtynėse Vilniuje po įtemptos kovos triumfavę pirmoje turnyro lentelės vietoje esantys žalgiriečiai dabar jau sieks apginti namų tvirtovę ir dar labiau atitolti nuo Virginijaus Šeškaus treniruojamų vilniečių, šiuo metu užimančių trečiąją vietą.
Mindaugas Lukauskis ir James Anderson
Mindaugas Lukauskis ir Jamesas Andersonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sezono pradžioje gana sunkiai įsibėgėjęs „Žalgiris“ (18/1) jau yra iškovojęs 17 pergalių iš eilės ir gali pasigirti viena ilgiausių serijų visoje Europoje. „Lietuvos rytas“ (16/3) sezoną pradėjo užtikrinčiau, tačiau po kartą pralaimėjo ne tik „Žalgiriui“ ir „Neptūnui“, bet ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Prieš dvi savaites turėję pripažinti „Neptūno“ pranašumą, vilniečiai pradėjo grėsmingai tolti nuo pirmoje vietoje esančio „Žalgirio“, o pralaimėjimas Kaune dar labiau sumenkintų „Lietuvos ryto“ galimybes pakovoti dėl reguliariojo sezono nugalėtojų vardo.

Pirmoji vieta reguliariajame sezone reiškia itin daug. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusių komandų keliai atkrintamosiose varžybose suskirs jau pusfinalyje, tad reguliarusis sezonas tampa aukso vertės ir užtikrina sąlyginai silpnesnį varžovą pusfinalyje.

Pirmosios rungtynės Vilniuje

Pirmąjį sezono grandų mūšį iškelta galva paliko „Žalgirio“ krepšininkai, po gražios ir įtemptos kovos palaužę vilniečius 84:82. Net dvylikos taškų pranašumą antrojoje rungtynių dalyje panaikinę LKL čempionai suvarpė šeimininkų krepšį taikliais tritaškiais ir išplėšė emocingą pergalę.

Trys Artūro Milaknio tritaškiai iš eilės kardinaliai pakeitė rungtynių eigą, o psichologiškai po jų palūžę „Lietuvos ryto“ žaidėjai nebepajėgė pakreipti rungtynių kita linkme.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 17 taškų pelnęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis įmetė 12, o Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas surinko po 10 taškų.

Vilniečių komandoje nesustabdomai žaidė Antanas Kavaliauskas, kurio sąskaitoje buvo 23 taškai, 6 atkovoti kamuoliai ir 9 išprovokuotos pražangos. Šešis tritaškius pataikęs Gediminas Orelikas surinko 18 taškų, o Adas Juškevičius pridėjo 15.

VIDEO: „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ komandų gražiausi momentai

Rezervai

Abi ekipos turi tarpusavio rungtynėse dar nepanaudotų rezervų. „Žalgirio“ lyderis Jamesas Andersonas, vidutiniškai renkantis 12,9 taško per rungtynes, į „Lietuvos ryto“ krepšį pirmajame mače įmetė 8 taškus. Nors amerikietis puikiai atliko savo darbą gynyboje, žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas iš legionieriaus šįkart veikiausiai tikėsis didesnio indėlio.

Komandą papildžius naujajam atakų organizatoriui Willui Cherry, kiek sumažėjo Luko Lekavičiaus ir Vaido Kariniausko rolės. Rungtynėse su „Lietuvos rytu“ abu jaunieji „Žalgirio“ įžaidėjai atrodė solidžiai, bet komandos naujokas turėtų dar labiau sustiprinti gynėjų grandį.

Vienas vilniečių vedlių Martynas Gecevičius (vid. 11,5 tšk., 3.1 atk. kam., 4,3 rez. perd.) pirmajame susitikime pataikė vos du metimus ir surinko 6 taškus, tačiau pastaruoju metu demonstruoja puikią formą.

Kaip ir amžini varžovai, „Lietuvos rytas“ spėjo pasistiprinti. Prie komandos prisijungė du rinktinės žaidėjai – Kšištofas Lavrinovičius ir Simas Jasaitis. Pirmasis jau įsiliejo į komandos žaidimą, antrajam rungtynės su „Žalgiriu“ gali būti debiutinės šį sezoną.

Ar ir vėl stipresnis bus „Žalgiris“? Ar vilniečiams pavyks pasiekti revanšą? Ar išvysime aikštelėje Simą Jasaitį? Kuris iš pirmosiose rungtynėse nežaidusių krepšininkų sužais geriausiai?

Rungtynių tiesioginė transliacija – pirmadienį 18:25 per LRT televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius