-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 11

Intrigą grąžinančio Rimo Kurtinaičio pergalė prieš „Žalgirį“ neapsvaigino

Rimas Kurtinaitis po finalinio švilpuko eidamas į rūbinę sutiko džiaugsmingą „Lietuvos ryto“ gerbėjų tunelį. Pro tokį po rungtynių su „Žalgirio“ komanda „Siemens“ arenoje jis ėjo prieš 8 metus. Tai buvo pirmoji vilniečių pergalė namuose prieš principinį varžovą nuo triumfo 2016-ųjų Karaliaus Mindaugo taurės etape. Pirmoji Rimui Kurtinaičiui Vilniuje prieš „Žalgirį“ sugrįžus į „Lietuvos rytą“ 2017-ųjų žiemą.
Rimas Kurtinaitis
„Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kokia emocinga ji buvo treneriui R.Kurtinaičiui.

Sykį jis lyg pats aikštėje bėgdamas palei šoninę liniją kartu su žaidėjais stūmė Beną Madgeną į perimetro linijos kraštą. Kitą sykį jis aukštai striksėjo ant parketo, prieštaraudamas arbitrų sprendimui.

Atsisukęs į saviškius treneris šypsojosi. Už jo nugaros švieslentėje degė „Lietuvos rytui“ palankūs skaičiai.

„Lietuvos rytas“ buvo viena prasčiausiai besigynusių Europos taurės komandų, bet sostinės klubas sugebėjo pažaboti „Žalgirio“ puolimą – vieną nepriekaištingiausių visoje Eurolygoje – vos iki 68 taškų.

„Pirmyn, vilniečiai!“ – vieni kitiems skandavo „Lietuvos ryto“ krepšininkai ir sirgaliai, jau tradicija tampančia daina pažymėję antrą pergalę prieš „Žalgirį“ šį sezoną.

Šį sezoną „Lietuvos rytas“ nukovė „Žalgirį“ jau antrą kartą per trejas rungtynes.

„Manau, tai į naudą ir visam Lietuvos krepšiniui, – apie didžiulį ažiotažą, grįžtančią intrigą ir išparduotus bilietus kalbėjo R.Kurtinaitis. – Atmosfera jau jautėsi prieš kelias dienas. Girdėjau naujienas apie bilietų pardavimus. Džiaugiuosi, kad jie jau pavyksta. Rungtynės buvo iki galo. Smagu sugrąžinti tą įtampą į Vilnių.

Labai džiaugiuosi pergale. Nors nevykusiai pradėjome, sugebėjome sugrįžti. Namų sienos ir didžiulis palaikymas padėjo išnaudoti situacijas. Turėjome daugiau energijos – išlaikėme aktyvią gynybą 40 minučių.“

– „Žalgiris“ pradėjo rungtynes 30:14, bet per 29 likusias minutes įmetė tik 38 taškus. Kas leido „Lietuvos rytui“ sugrįžti į rungtynes?

– Mes šiais metais daug kartų turėjome situacijas, kai grįždavome į rungtynes atsilikdami dideliu skirtumu. Tik norėčiau, kad mums nereikėtų taip grįžinėti. Komanda buvo pakrikus, bet sugrįžome. Labai didelį impulsą davė Petersonas su savo tritaškiais. To mums pakako grįžti į rungtynes.

– „Lietuvos rytas“ nėra gynybinė komanda. Bet kaip pavyko sustabdyti „Žalgirį“ iki 68 taškų?

– Dirbame ta linkme. Būna gerų, būna blogų rungtynių.

Tos rungtynės su „Žalgiriu“ visada yra su dviguba atsakomybe. Jos niekada nebūna rezultatyvios. Tai daugiau nervų karas, bet jį laimėjome.

– Gana anksti inicijavote spaudimą, nes naudojotės didesniu jėgų rezervu ir išretintu „Žalgirio“ suolu?

– Nieko neslėpdamas sakiau, kad mūsų koziris – dvi dienos, kurias turėjome darbui.

– White'as ir Jankūnas kartu pelnė 5 taškus. Kiek tai lėmė pergalę?

– Tai buvo labai svarbu. Žinome, koks aktyvus White'as, kaip gerai žaidžia Eurolygoje savo greitu puolimu, kovingumu po priešininkų krepšiu, dėjimais. Mes turime panašaus kalibro žaidėją – Petersoną. Jie net iš sudėjimo panašūs.

Aišku, Jankūnas žaidžia daug Eurolygoje. Žaidžia puikiai. Jam sudėtinga sužaisti daug rungtynių labai gerai. Susitvarkėme.

Leidome daugiau žaisti patyrusiam Mavrokefalidžiui, iš kurio reikėjo ne kiek jėgos, o proto. Džiaugiuosi, kad mums pavyko. Juk Kaune Jankūnas pelnė 18 taškų.

– Kevinas Pangosas suklydo rekordiškai daug – 7 kartus. Kaip pavyko pristabdyti jį?

– Dar turime žaisti kelias rungtynes su „Žalgiriu“, tai gal labai nesiplėsiu (šypsosi).

Bet mes turime gerą gynėją Kramerį, kuris gali ginti bet kokios pozicijos žaidėją. Net ir penktą.

– Kiek ši pergalė buvo reikalinga psichologiškai po pasitraukimo iš Europos taurės ir prieš pat kovas Karaliaus Mindaugo taurėje?

– Aišku, kur kas geriau laimėti prieš atsakingą mačą. Kad ir graži, ši pergalė yra istorija. Reikia viską pamiršti. Negalima ilgai gyventi pergale. Žinome, kokia pavojinga Utena. Reikia grįžti į nulinę stadiją. Aišku, malonu. Gyvenime laimėti maloniau, nei pralaimėti (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius