-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 02

Išvargęs Artūras Milaknis juokavo apie skambutį iš NBA

„Liaudiškai kalbant, sudaužėm varžovą ir einam švęsti, ko nusipelnėme“, – išvargęs ant „Žalgirio“ parketo tarė Artūras Milaknis. Užlaikytas žurnalistų „Žalgirio“ snaiperis skundėsi, kad jau baigia atvėsti. 32-ejų snaiperis skubėjo švęsti ilgo ir varginančio sezono su 79 rungtynėmis. Virš jo pavardės dar kabo svarbus ateities klaustukas, bet A.Milaknis kontrakto rebusus spręs pasidžiaugęs LKL čempionų titulu.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Žalgiris“ užbaigė LKL finalo seriją net 92:54 nuo žemės paviršiaus nušluodamas principinį varžovą Vilniaus „Rytą“.

Visas trejas superfinalo rungtynes žalgiriečiai laimėjo vid. 23,7 taško skirtumu. Tai pati neatkakliausia finalo serija lygos istorijoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ komanda
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ komanda

Toks skirtumas neatsirado iš niekur. Net patį A.Milaknį sužavėjo emocinis fonas, kuriuo „Žalgiris“ pasitiko paskutinį savo grobį šį sezoną.

„Matėsi, kad esame užsivedę. Jūs matote tik rungtynes, bet viskas, kas vyko prieš rungtynes, visi pokalbiai... Matėsi iš kiekvieno užsidegimas, kokio galbūt jau tikrai seniai nebuvau regėję, – 24sek atviravo A.Milaknis. – Kažkaip daug tų rungtynių su „Rytu“ buvo, kai tiesiog neužbaigėme. Nepribaigėme to savo grobio. Šiemet taip ir nudegėme – praradome Karaliaus taurę, kur, atrodo, viskas buvo mūsų rankose.

Bet tokie dalykai grūdina. Visi žaidėjai pamatė, kad gali dominuoti Lietuvoje, bet vienerių rungtynių turnyras daug ką parodė. Dabar žaidėjai buvo visai kitaip susikoncentravę. Buvo noras ir ugnis akyse užbaigti ir sugniuždyti tą savo grobį.

Žinote, būna visaip. Žaidėjai keičiasi, kažkiek tie lietuviai stengiamės užkurti, pasakyti. Bet kartais ne į kiekvieno galvą prisibelsi. Tačiau šiemet tai labai jautėsi. Prieš rungtynes, per pertraukas rūbinėje buvo fantastika.“

A.Milaknio veide atsispindėjo didžiulis nuovargis.

Oficialus krepšinio sezonas A.Milakniui užsitęsė 8 mėnesius ir 11 dienų. Milas sužaidė tiek rungtynių, kiek paprastai žaidžia NBA krepšininkai.

Tad dar rugsėjo pabaigoje prasidėjęs krepšinio maratonas, finišavęs tik vasarą, išsekino patyrusį krepšininką.

„Galiu kalbėti, kad žiauriai ilgas sezonas, keturi ratai. Nežinau... Galbūt per ilgas. Man asmeniškai tai tikrai per ilgas, žaidžiant dar ir Eurolygoje, – atviravo A.Milaknis. – Tų rungtynių daug. Gal ir žiūrovai mato – nebe taip renkasi į tribūnas. Kažką reikia galvoti, keisti, bet ne aš esu ta galva. Yra ten (LKL valdyboje. – aut. past.) susėdę dešimt dėdžių ir jiems spręsti, kas geriausia Lietuvos krepšiniui.“

VIDEO: Triumfo akimirka: žalgiriečiai LKL trofėjų atnešė sirgaliams

Tiesa, pačiam A.Milakniui reikės nuspręsti, kas geriau jam ir jo karjerai.

Šią vasarą baigiasi galioti 32-ejų snaiperio kontraktas su „Žalgiriu“. Sunku tikėtis A.Milaknį išvysti kitoje komandoje, bet lietuviui dar teks sėsti prie derybų stalo su Pauliumi Motiejūnu ir Robertu Javtoku.

„Milvokis skambino vakar. Giannis (Antetokounmpo. – red.) siūlė kažkaip ten kažką, – paklaustas, kokie ateities planai, juokavo A.Milaknis. – Nenoriu net galvoti. Baisiai sunkus sezonas. Noriu tiesiog gerai labai smagiai atšvęsti Lietuvos čempionų titulą.“

VIDEO: Šventinis A.Milaknis prabilo apie NBA klubo dėmesį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius