Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 18

Kazys Maksvytis neslėpė – jautrūs santykiai su „Lietuvos rytu“ galėjo įkvėpti jo žaidėjus

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas per pastaruosius metus perviliojo iš Klaipėdos į sotinę jau tris žaidėjus, bet įveikti „Neptūną“ vis dar sunku. LKL rungtynėse Vilniuje „Neptūnas“ 99:86 nugalėjo „Lietuvos rytą“.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai kurie mūsų krepšininkai yra žaidę „Lietuvos ryte“, kai kurie gal nori ten patekti“, – svarstė Kazys Maksvytis, sekmadienį paspaudęs ranką žiemą iš Klaipėdos į Vilnių persikėlusiems Mindaugui Girdžiūnui ir Arnui Butkevičiui.

Ne tik du ilgamečiai Klaipėdos žaidėjai, bet ir Jimmy Baronas pernai paliko „Neptūną“, paviliotas „Lietuvos ryto“, bet įvairiausių ryšių tarp komandų yra ir daugiau.

„Neptūnas“ prieš šį sezoną pasikvietė net keturis žaidėjus, kurie yra vilkėję „Lietuvos ryto“ marškinėlius, bet Vilniaus klubo nedomino: Renaldą Seibutį, Tomą Delininkaitį, Jerry Johnsoną, Laimoną Kisielių.

24sek žiniomis, vasarą „Lietuvos rytas“ siūlė sutartį E.Želioniui, tačiau šis jau buvo davęs žodinį sutikimą „Neptūnui“ ir savo sprendimo laikėsi.

K.Maksvyčio sistemoje ir jis, ir kiti „Neptūno“ žaidėjai jaučiasi gerai, ypač puolime.

„Buvau išsigandęs, kai Edgaras gavo antrą pražangą greitai. Bet jis žaidė gerai. Puolime puikiai, gynyboje galėtų dar labiau pasitempti“, – apie 25 taškus pelniusį 28 metų puolėją sakė K.Maksvytis.

Jis džiaugėsi visos komandos žaidimu. „Labai džiaugiamės pergale. Taip pat gerai žaidėme, kaip Prancūzijoje, tik ten žaidėme gerai 36 minutes, o čia – visas rungtynes, – iš pradžių į pralaimėtą FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio mačą mintimis grįžo „Neptūno“ treneris. – Žinome, kad „Rytas“ yra puolimo komanda. Šiandien abi komandos dominavome puolime. Mes atakavome jų silpnas vietas gynyboje užtvaromis ir pikenrolais.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Klaipėdos „Neptūnas“

K.Maksvytis tikisi, kad „Neptūnas“ taps dar stipresnis, kai į žaidimą įsilies Jameelas McKay.

K.Maksvytis apie permainas klube sezono metu: „Manau, kad dabar mūsų sudėtis silpnesnė.“

Japonijoje, o prieš tai Libane rungtyniavęs amerikietis tik sekmadienį vakare atskrido į Lietuvą ir kartu su klubo direktoriumi Donatu Zavacku matė rungtynių „Siemens“ arenoje pabaigą.

„Bus platesnė rotacija. Tikiuosi, kad jis atneš energijos. Bet pirkome tiek, kiek turėjome pinigų, pirkome paskutinę dieną“, – atsargiai į naujoką žvelgė K.Maksvytis.

Jis vis dar mano, kad „Neptūnas“ nėra toks stiprus, kaip sezono pradžioje, kai turėjo ne tik M.Girdžiūną ir A.Butkevičių, bet ir Juaną Palaciosą. Šis irgi paliko Klaipėdą, kai chaotiškai valdant klubą jau sezono pradžioje ėmė strigti algos.

„Manau, kad mūsų sudėtis silpnesnė, – pabrėžė K.Maksvytis. – Bet dar bandysime pasitempti, pastarosios kelerios rungtynės mums buvo geros.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietuvos rytas“ - „Neptūnas“ [2018-03-18]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius