Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 17

Kėdainių „Nevėžis“ išplėšė pratęsimą, bet nusileido „Pieno žvaigždėms“

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai per aštuonias ketvirtojo kėlinio minutes sugebėjo panaikinti 19 taškų skirtumą ir išplėšė pratęsimą, bet jame Pasvalio „Pieno žvaigždės“ BEKO-LKL čempionate nugalėjo 94:88 (19:18, 25:18, 22:15, 13:28, 15:9).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pieno žvaigždėms“ tai buvo šeštoji pergalės iš eilės. Tuo tarpu „Nevėžis“ patyrė jau šeštąjį pralaimėjimą paeiliui.

Su 11 pergalių ir 10 nesėkmių pasvaliečiai pakilo į penktąją BEKO-LKL turnyro lentelės vietą. „Nevėžis“ su 3 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų rikiuojasi priešpaskutinis dešimtas.

„Nevėžis“ savo sirgalių akivaizdoje pusantros minutės pirmavo 4:3, bet „Pieno žvaigždės“ atsakė keliais tiksliais metimais, susispaudė gynyboje ir priešininkams neleido pelnyti taškų tris minutes – 10:4. Tiesa, įsibėgėjus „Nevėžio“ legionieriui Roderickui Camphorui, Kėdainių klubas po pirmojo kėlinio atsiliko tik vienu tašku – 18:19.

Antrojo kėlinuko pradžioje sėkmingiau pasirodęs „Nevėžis“ po Justo Tamulio tritaškio po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį – 25:22. Po 2,5 min. „Pieno žvaigždžių“ taškų bado Gytis Sirutavičius išlygino rezultatą (25:25), bet R.Camphoro ir J.Tamulio vedami šeimininkai vėl kiek atitrūko – 29:25. Tiesa, tris minutes Mindaugo Budzinausko auklėtiniai nesugebėjo pelnyti nė taško, o 9:0 spurtavęs Pasvalio klubas susigrąžino iniciatyvą – 34:29. Netrukus skirtumas dar šiek tiek padidėjo – prieš ilgąją pertrauką „Pieno žvaigždės“ nutolo 44:36.

Po pertraukos Osvaldas Olisevičius švystelėjo tritaškį, netrukus – dar ir dvitaškį, o skirtumas šoktelėjo iki dviženklio – 51:38. „Nevėžį“ į priekį bandė vesti keturis taškus iš eilės pelnęs Rytis Biliartas, tačiau pasvaliečiai įsibėgėjo ir įpusėjus trečiajam kėliniui įgijo 18 taškų pranašumą – 60:42. Iki ketvirtojo kėlinio „Nevėžis“ jį sumažino tik nežymiai – 51:66.

Ketvirtasis kėlinukas prasidėjo penkiais iš eilės Alexanderio Oriakhi taškais, bet „Pieno žvaigždės“ atsipalaidavo anksčiau laiko. Vaidotas Volkus įkrovė į krepšį, R.Biliartas pridėjo šešis taškus iš eilės ir Mantas Šernius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 60:71. Ji negelbėjo. R.Biliartas toliau buvo nesustabdomas puolime, o po Thomaso Daviso dvitaškio komandas skyrė vos 4 taškai – 71:75. Likus rungtyniauti dvi minutes Marcusas Monroe galėjo išlyginti rezultatą (72:75), bet jo tritaškis atsimušė į lanką. „Pieno žvaigždės“ toliau nerado kelių „Nevėžio“ krepšio link ir klydo puolime. O M.Monroe savo klaidą ankstesnėje atakoje taisė dvitaškiu su pražanga, tačiau baudos metimo nepataikė – 74:75. Tuo tarpu pasvaliečių tylą puolime nutraukė Aidas Viskontas – 77:74. Kitoje atakoje A.Oriakhi vienas prieš vieną apžaidė V.Volkų ir dvitaškiu su pražanga įtvirtino svečių persvarą – 79:74. Tačiau intriga neišgaravo. R.Camphoras dviem baudomis priartino „Nevėžį“ prie varžovų 76:79. Po Kėdainių ekipos krepšiu sužingsniavo L.Kisielius, kuris netrukus už ginčus su teisėjais dar užsidirbo ir techninę pražangą. R.Camphoras prie baudų metimo linijos neklydo (77:79), bet R.Biliarto metimas skriejo pro šalį.

Vis dėlto „Nevėžis“ apsigynė, o likus žaisti 0,1 sek. R.Biliarto metimą „Pieno žvaigždės“ stabdė su pražanga. Prastai baudas metantis krepšininkas susižeidė ir metimų atlikti negalėjo. Jį pakeitė J.Tamulis. Pirmasis baudos metimas negailestingai skrodė tinklelį, antruoju bandymu J.Tamulio ranka taip pat nedrebėjo – 79:79. M.Šernius paprašė minutės pertraukėlės, bet per 0,1 sek. stebuklingai rezultatyvios atakos suregzti Pasvalio komanda nesugebėjo – pratęsimas.

Jame „Nevėžis“ atkakliai priešinosi, bet psichologiškai nepalūžusios „Pieno žvaigždės“ rado savyje jėgų ir atsitiesusios likus žaisti dvi minutes pirmavo 88:83. Šį kartą pasvaliečiai persvaros nebeiššvaistė ir nugalėjo 94:88.

„Pieno žvaigždės“: L.Kisielius 20, A.Oriakhi 19 (10 atk. kam.), A.Viskontas 18 (4 rez. perd.), M.Dixonas 13.

„Nevėžis“: R.Camphoras 24 (5 rez. perd.), R.Biliartas 23 (8 atk. kam.), V.Volkus 14 (6 atk. kam.), M.Monroe 8 (6 atk. kam., 4 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius