Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06

Atsakas „Neptūnui“: „Savo vaikui neduoti saldainių, nes kaimynas taip prašo?“

Nors krepšinis Lietuvoje nevyksta, aistrų stipriausios šalies lygos klubų kabinetuose netrūksta. Sekmadienio vakarą LKL vadovus ir klubus pasiekė Klaipėdos „Neptūno“ savininko Sigito Ambrazevičiaus laiškas, nutaikytas į Utenos ir Pasvalio ekipas dėl susitarimo nesilaikymo nemokėti žaidėjams atlyginimų po koronaviruso nutraukto sezono. Pastarieji ginasi, kad jokio susitarimo nebūta.
LKL rungtynėse susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“
LKL rungtynėse susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Man labai liūdna, kad mūsų tarpe yra gudresnių už gudrius. Mes visi buvome prie bendro stalo sutarę, kad laikysimės vieningos pozicijos dėl atlyginimų krepšininkams mokėjimo. Deja, bet Pasvalys ir Utena nusprendė pabūti gudresniais“, – rašoma S.Ambrazevičiaus laiške klubams, kuris sekmadienio vakarą pasiekė ir žiniasklaidos atstovus.

Kovo 13-ąją dieną Vilniuje, pasaulinės COVID-19 pandemijos šešėlyje susirinkusios LKL klubų galvos priėmė sprendimą dėl force majeure aplinkybių nutraukti 2019-2020-ųjų metų sezoną.

„Neptūno“ pagrindinis dalininkas tikina, kad klubų vadovai bendrai nutarė nemokėti žaidėjams atlyginimų nuo sezono pabaigą skelbusios datos ir griežtai laikytis šios pozicijos, nes nevykstant krepšiniui klubai negauna ir jokių finansinių įplaukų.

Vis dėlto Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ direktorius Arūnas Burkevičius teigė, jog tokio susitarimo garsiajame valdybos posėdyje nebuvo.

„Aš negirdėjau jokio susitarimo. Tai kiekvieno klubo vidaus reikalas. Koks gali būti susitarimas? Kaimynas man pasakys neduoti savo vaikui saldainių, tai ką? Aš turiu jam neduoti?“ – pirmadienio rytą 15min sakė A.Burkevičius.

Krepšinio arenas užvėrusi COVID-19 įžiebė ginčą dėl atlyginimų, nuo Lietuvos iki pasaulinės sporto scenos verda diskusija, kaip derėtų elgtis dar analogų praeityje neturinčioje situacijoje.

Lietuvos krepšinio klubai pasidalijo į skirtingas stovyklas.

Neaiškioje situacijoje dėl savivaldybės ir verslo paramos esantis „Neptūnas“ laikosi griežtos pozicijos nemokėti atlyginimų, nes tai, pasak S.Ambrazevičiaus, privestų klubą prie bankroto.

15min žiniomis šiai idėjai pritaria Vilniaus „Ryto“, „Šiaulių“ ir Alytaus „Dzūkija“, kiti dvejoja ir stebi situaciją, treti yra linkę ieškoti su žaidėjais aukso viduriuko, arba jį jau yra atradę.

Apie savo ketinimus ieškoti kompromiso „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis 15min atskleidė dar prieš dvi savaites duotame interviu.

„Tai individualus darbas su kiekvieno žaidėjo agentu. Labai tikiuosi, jog iki teismo tai nenueis. Kol kas viskas klostosi sėkmingai“, – tuomet sakė E.Skersis.

15min žiniomis, Utenos klubas su žaidėjais sudarė taikos sutartis, išmokėjęs simbolines kompensacijas.

„Pieno žvaigždės“ nenutraukė mokėjimų ties kovo 12-ąja diena, kai buvo nutrauktas LKL sezonas. Krepšininkams ir treneriams simbolinės premijos buvo išmokėtos iki balandžio 1-osios dienos.

„Tai nėra atlyginimas, tai kompensacija dėl susidariusios situacijos. Socialiniame kodekse yra tarpusavio gerų santykių ir įmonės, šiuo atveju klubo, įvaizdžio išlaikymas. Juk žmogui išeinant iš darbo irgi kompensacija priklauso. Čia viskas buvo iš žmogiškumo pusės. Jei Klaipėdoje yra tokių krepšininkų, kurie nori gauti viską, tai gal savininkai ir teisingai elgiasi, jiems to neduodami“, – situaciją komentavo „Pieno žvaigždžių“ direktorius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arūnas Burkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arūnas Burkevičius

15min pirmadienio rytą susisiekus su „Juventus“ prezidentu ir treneriu Ž.Urbonu, jis nebuvo linkęs lįsti į viešą karą.

Nors įprastai 43-ejų strategas garsėja iškalbingumu bei įsimintinomis spaudos konferencijomis, šįkart situaciją jis komentavo labai trumpai.

„Utenoje mes labai laukiame „Neptūno“. Visada ir bet kokiu metu. Nematau reikalo viešoje erdvėje apie tai daugiau kalbėti. Tai kiekvieno žmogaus ir kultūros reikalas“, – sakė Ž.Urbonas.

Stratego žodžiai vedė link S.Ambrazevičiaus laiško vietos, kurioje dalininkas rašė: „nuo šiol Jūs, Utena bei Pasvaly, nebesate kolegos, o tik priešininkai iš kažkur. Klaipėdoje tikrai nebesate laukiami“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Plačiau apie užvertus vartus į Klaipėdą pakomentavo A.Burkevičius, atšovęs apie ženkliai mažesnę Pasvalio savivaldybės gaunamą paramą „Pieno žvaigždėms“, lyginant su Klaipėdos miesto malone „Neptūnui“.

„Aš ir taip neturiu jokio noro važiuoti į Klaipėdą, – sakė Pasvalio klubo direktorius. – Ten žaidžia komandos ir žaidėjai, o ne direktoriai susėdę kalbasi. Nuo jų niekas negroja, aikštelėje tai tikrai nepadės komandai, esame mes Klaipėdoje, ar ne. Žmogus parašė, jam taip atrodo. Jeigu jis rašo kažkokias nesąmones, kad netaupome savivaldybės ir verslo pinigų... Mes gauname iš savivaldybės keturis kartu mažiau nei jie. Bet mes sugebame visada atrasti viduriuką, niekada neiname į minusą. Neiname į skolą, randame kompromisą, kad su žaidėjais išsiskirtume draugiškai.“

„Pieno žvaigždės“, ko gero, yra tas LKL klubas, kuriam koronaviruso atnešta krizė smogė mažiausiai.

Pasvalio ekipos vienintelė ir pagrindinė rėmėja – akcinė bendrovė „Pieno žvaigždės“, viena didžiausių ir moderniausių pieno perdirbėjų Baltijos šalyse, kurios apyvarta vien 2018-aisiais metais siekė 169 milijonus eurų.

„Laikotarpis visiems vienodai sudėtingas. Kiek yra verslo Klaipėdoje, kiek Pasvalyje? – retoriškai klausė A.Burkevičius. – Į „Neptūną“ atėjo verslo žmogus (aut. past. – S.Ambrazevičius „Neptūno“ klubą perėmė 2018-ųjų sausį bei per šį laikotarpį nurėžė didelę dalį buvusių skolų), kuris turėjo ištraukti Klaipėdos klubą iš skolų. Tai ir traukite tą klubą. Rašo, kad nėra solidarumo, kai čia ne solidarumo klausimas. Kiekvienas sprendžia situaciją, kaip nori. Komplektuojant komandą, galiu sakyti, kad neduokime žaidėjams daugiau 5 tūkst. eurų. Bet ne, visi nori imti ir kelti kainą. Aš neįsivaizduoju apie kokį solidarumą čia kalbama. Jei žaidėjas naglai nori visko, žinoma, jis tikrai to negaus.

Mes planuojame išsisukti iš krizinės situacijos. Jei pasiskaičiavome kokią sumą galime skirti premijos, tai vadinasi, kad esame pasiskaičiavę. Kompensacijos nėra didelės, viskas simboliškai.“

Ekonominę krizę atnešęs virusas sukėlė ginčą, kuriam teisingą variantą atrasti sunku. Ko gero, teisybė slypi kažkur per vidurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius