Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 14

Kovinėmis nuotaikomis „Lietkabelį“ pasitinkantis Šaras: „Mes pasiruošę rimtoms rungtynėms“

Klaipėdoje įsikūręs Kauno „Žalgiris“ galanda ginklus ir ruošiasi stoti į kovą dėl pirmojo trofėjaus šį sezoną. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išmoko pernykštes Karaliaus Mindaugo taurėje gautas pamokas sostinėje, kuomet finale krito prieš kroato Roko Stipčevičiaus vedamą Vilniaus „Rytą“, bei siekia žūtbūt susigrąžinti titulą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Laukiame sunkių rungtynių, – prieš pusfinalio dvikovą kalbėjo Š.Jasikevičius. – Tai rimtas varžovas. Labai malonu būti šiame ketvertuke ir pabandyti kautis dėl pirmojo sezono titulo.“

Žaliai baltų kelyje – šį sezoną jau kartą „Žalgirį“ pranokęs Panevėžio „Lietkabelis“. Nenado Čanako kareivėliai pirmajame susitikime Kaune pralaimėjo 69:96, tačiau daugkartiniams Lietuvos čempionams sprigtą sudavė sausio 5-ąją dieną namuose, triumfavę 83:72.

„Pažiūrėsime rytoj, ar pavyks pasidaryti išvadas, – sakė Šaras. – Yra detalių, kurias daugiau ar mažiau žinojome. Pagrindinė detalė – noras laimėti, ties kuriuo Panevėžys mus pranoko. Jie buvo fiziškesni, greičiau bėgo į greitą puolimą, labiau atitvėrė mus. Mes pralaimėjome noru.“

Aukštaitijos ekipoje tuomet pirmaisiais smuikais grojo buvę žalgiriečiai – po 21 tašką pelnę Paulius Valinskas (23 naud. bal.) ir Tomas Dimša (25 naud. bal.).

„Svarbūs. Visi Panevėžio komandoje yra svarbūs, – mintimis apie „Žalgirio“ sistemos žaidėjus „Lietkabelyje“ sakė kauniečių vairininkas.. – Tai solidi komanda, kuri rodo gerą krepšinį ir yra gerai treniruojama. Reikia žiūrėti į visumą. Taip, yra išreikšti lyderiai, bet reikia žiūrėti į visus, nes mums bėdų pridarė ir Vytenis Lipkevičius su 4 atkovotais kamuoliais ir savo energija. Mes pasiruošę rimtoms rungtynėms.“

Naudingiausias „Lietkabelio“ žaidėjas šį LKL sezoną – universalus 31-erių kroatas Željko Šakičius, per 27 minutes vidutiniškai renkantis po 13,3 taško, 6,6 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 17 naudingumo balų.

„Jis patyręs veteranas, kuris yra vienas pagrindinių „Lietkabelio“ žaidėjų. Jis gali žaisti toliau nuo krepšio ir arčiau krepšio. Tikrai vienas kertinių žmonių, kurį reikia pristabdyti“, – apie Ž.Šakičių kalbėjo Šaras.

Rytojaus rungtynėse tikrai dalyvaus australas Jockas Landale‘as, kuris dėl gydytojų rekomendacijos praleis sekmadienį vyksiantį tritaškių konkursą, į kurį pateko kaip taikliausias lygos snaiperis.

Šį LKL sezoną 24-erių metų 213 cm ūgio centras vidutiniškai žaidžia po 15 minučių, pelno po 7,7 taško (42,3 proc. trit.), atkovoja po 4,1 kamuolio ir fiksuoja po 9,5 naudingumo balo.

„Jis žais, kodėl neturėtų? Nežinau, tai kitos problemos. Klubo“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius