-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 08 09

„Lietkabelio“ vadovas – apie biudžetą, rizikas, viziją ir pokalbį su A.Karnišovu

Alytaus, Prienų ir Jonavos klubams ėjimų rinkoje dar neatlikus, Panevėžio „Lietkabelis“ tapo pirmąja Lietuvos krepšinio lygos ekipa, baigusia komplektacijos darbus 2021–2022 metų sezonui. Į Aukštaitijos komandą atvyko septyni naujokai, o portale 15min – „Lietkabelio“ direktoriaus Martyno Purlio mintys apie atliktus ėjimus rinkoje, išvykusius ir atvykusius žaidėjus, biudžetą ir tikslus.

Oficialaus Europos taurės, kurioje Panevėžio „Lietkabelis“ žais jau ketvirtąjį sezoną, kvietimo sulaukęs Aukštaitijos klubas iškart ėmė burti ir pajėgas.

Komandai toliau vadovaus 45-erių serbas Nenadas Čanakas, Panevėžyje dirbantis ir kaip namuose besijaučiantis nuo 2018-ųjų lapkričio mėnesio, o „Lietkabelio“ marškinėlius vilkės septyni nauji krepšininkai.

Serbas įžaidėjas Nikola Radičevičius, kurį keis Kristupas Žemaitis, atakuojančio gynėjo grandį užėmę broliai Giedraičiai bei aukštaūgiai Gediminas Orelikas, Kasparas Berzinis ir Grantas Vasiliauskas.

Kaip 15min teigė „Lietkabelio“ vadovas Martynas Purlys, biudžetams žaidėjams šiek tiek išaugo, lyginant su praėjusiu sezonu.
Panevėžio komandos tikslas – pasiekti prizininkų pakylą Lietuvos krepšinio lygoje ir Karaliaus Mindaugo taurėje bei žengti į antrąjį formatą pakeitusios Europos taurės etapą.

„Ne viskas pavyko, ko norėjome, bet pagal galimybes susikomplektavome neblogai, – 15min sakė Martynas Purlys. – Žiūrint į finansus, mes turėjome rizikuoti. Jei nori būti konkurencingas Europos taurėje, kurioje kiti klubai turi žymiai didesnius biudžetus, privalai ties kažkuo rizikuoti. Žinoma, tikime visais komandos žaidėjais. Pakankamai įdomi ir perspektyvi sudėtis. Turime žaidėją, kuris buvo primirštas, bet sugrįžo į krepšinį – Gediminą Oreliką. Vėl turime brolius komandoje, šįkart – Giedraičius. Iš jų abiejų daug tikimės. Dar turime įžaidėją Nikolą Radičevičių, kuris buvo šauktas NBA naujokų biržoje, bet pastaraisiais metais jam nesisekė. Komanda yra perspektyvi, galime sakyti, kad esame tamsusis arkliukas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius