-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 22

„Lietuvos rytas“ su Kauno „Žalgiriu“ kausis dėl garbės ir trenerio kėdės?

Sekmadienio vakarą antrą kartą šiame sezone susitinka Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Spalio 25 dieną Kaune „Žalgiris“ triumfavo 79:70, ar Vilniuje galima tikėtis kitokio scenarijaus?
Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas
Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kas pasikeitė?

Nors komandos varžėsi vos prieš mėnesį, tačiau per šį laiką „Lietuvos rytas“ patyrė nemažai permainų. Po ilgos melodramos ir trinties su žaidėjais buvo atleistas vyriausiasis treneris Marcelo Nicola.

Šalies žiniasklaida spėliojo, kas galėtų užimti argentiniečio vietą, tačiau „Lietuvos rytas“ suteikė šansą laikinai paskirtam vyriausiuoju treneriu Aurimui Jasilioniui.

Kol kas naujai iškepto komandos trenerio sąskaitoje – svarbi pergalė Europos taurėje prieš Stambulo „Bešiktaš“. A.Jasilionis žadėjo išlaisvinti komandą nuo perkrautų taktikų ir leisti žaisti.

33-ejų treneris trykšta energija ir pozityvumu. „Sveikinu savo žaidėjus. Tai nebuvo tiesiog geras darbas. Tai buvo puikus darbas!“ – po pergalės džiūgavo A.Jasilionis.

Jei atves „Lietuvos rytą“ į pergalių kelią, jaunas specialistas gali likti trenerio poste iki sezono pabaigos.

Ar entuziazmo pakaks ir toliau vesti komandą į pergales, yra svarbus klausimas.

Kalbama, kad jei atves „Lietuvos rytą“ į pergalių kelią, jaunas specialistas gali likti trenerio poste iki sezono pabaigos.

„Lietuvos ryto“ sudėtį koregavo traumos. Pirma iš rikiuotės ilgesniam laikui, nei planuota, iškrito Artūras Gudaitis. Jis vyko su komanda į Stambulą, tačiau dar nežaidė. Sekmadienį į Kauną netikėtai persikėlęs krepšininkas jau turėtų žaisti Vilniuje.

Traumas taip pat patyrė Deividas Gailius ir Antanas Kavaliauskas. Vienas iš jų sekmadienį gali dar likti ant suolo.

15min.lt nuotr./„Žalgirio“ sirgalių plakatas Artūrui Gudaičiui
15min.lt nuotr./„Žalgirio“ sirgalių plakatas Artūrui Gudaičiui

Statistika

Jeigu tikėtume statistika, „Lietuvos ryto“ šansai ne tokie ir menki. Vilniečiai LKL Kauno „Žalgirį“ lenkia pagal pelnomus taškus, atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus, perimtus kamuolius, dvitaškių ir baudų pataikymą.

Vilniečiai daro šiek tiek daugiau klaidų ir geriau meta tritaškius. „Lietuvos rytas“ turi nežymią persvarą pagal atkovotus kamuolius, tačiau, jeigu komandai negalės padėti Antanas Kavaliauskas, „Žalgiris“ turėtų laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių.

Vilniaus ekipos kapitonas pirmojoje sezono akistatoje buvo antras pagal rezultatyvumą, todėl jo netektis gali atsiliepti rimtai.

„Žalgiris“ prieš „Lietuvos rytą“ LKL
85,4 Taškai 88,3
34 Atkovoti kamuoliai 34,6
19,1 Rezultatyvūs perdavimai 19,8
8,4 Perimti kamuoliai 9,2
2,7 Blokai 2,2
13,9 Klaidos 15
57,4 proc. Dvitaškiai 57,9 proc.
46,3 proc. Tritaškiai 43,1 proc.
75 proc. Baudos 76,2 proc.

Rungtynių vertė

Jeigu „Lietuvos rytas“ laimėtų sekmadienio rungtynes, pakiltų į pirmąją LKL turnyrinės lentelės vietą. Vienintelį pralaimėjimą prieš varžovus iš Kauno turintis Vilniaus klubas turi vienodą taškų santykį su „Žalgiriu“ (+4). 

Pralaimėjimo atveju didelės tragedijos „Lietuvos rytui“ nebūtų. Jis tvirtai laikosi antroje LKL vietoje ir lenkia Prienų-Birštono „Vytautą“ ir Utenos „Juventus“ dviem pergalėmis.

Pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ didžiausių dividendų atneštų „Lietuvos ryto“ treneriui Aurimui Jasilioniui. Jis galėtų padidinti klubo vadovų pasitikėjimą. Ir atvirkščiai, beviltiško pralaimėjimo atveju, valdyba gali suskubti ieškoti jo pakaitalo.

lietuvos_rytas_zalgiris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius