Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 14

Linas Kleiza apie Šaro žodžius: „Tokie pareiškimai tiesiog juokingi“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda nepraleido pro ausis Šarūno Jasikevičiaus ištartų žodžių, kad Lietuvos krepšinio lyga suinteresuota sostinės komandos pergalėmis dėl didesnės intrigos finale. Tačiau Linas Kleiza yra įsitikinęs, kad tokie žodžiai neturi jokio pagrindo ir yra skirti tik vienam reikalui – paveikti teisėjus. „Tikiuosi, kad jie išlaikys šaltą protą“, – ne kartą pokalbio metu užsiminė „Lietuvos ryto“ komandos vadovas.
Linas Kleiza ir Šarūnas Jasikevičius
Linas Kleiza ir Šarūnas Jasikevičius / 15min nuotr.

Nors buvo daug spėjančių, kad „Lietuvos rytas“ finale nepasieks nė vienos pergalės, sostinės komanda jau spėjo paneigti šią prognozę.

Tačiau L.Kleiza tą neįtikėtinai ilgai sostinėje lauktą pergalę LKL finale jau pamiršo ir kartu su komanda galvoja tik apie dar vieną akistatą ketvirtadienį su Kauno „Žalgiriu“.

L.Kleiza prieš trečiąsias finalo rungtynes neslėpė nerimo, tačiau tas nerimas ne dėl savo žaidėjų.

– Linai, smalsu sužinoti, kaip pats reagavote į ištartus žodžius po antrųjų finalo rungtynių, kad LKL lyga yra sudominta tempti „Lietuvos ryto“ komandą? Kad prie to galbūt prisideda ir teisėjai.

– Mes žaidžiame finale, nes nusipelnėme žaisti finale. Tai rodo mūsų rezultatai sezone. Pusfinalis buvo sunkus. Bet mes jį atlaikėm. Čia paprasčiausiai yra daromas spaudimas teisėjams. Aš dar kartą peržiūrėjau tas rungtynes. Buvo švilpukų į vieną pusę, buvo ir į kitą pusę.

Bet aš linkiu, kad teisėjai tam spaudimui nepasiduotų ir išlaikytų šaltą protą. Kad leistų komandoms santykius išsiaiškinti aikštelėje.

Manęs tokie žodžiai nestebina, nes mes puikiai žinome, ką jie daro aikštelėje ir už jos ribų.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ problemos Vilniuje ir Šaro pareiškimų įvertinimas

– Kokį įspūdį pačiam paliko laimėtos rungtynės? Vilnius šventė pergalę LKL finale po septynerių metų pertraukos.

– Pergalę nulėmė tai, kas nulėmė jas ir reguliariame sezone. Kai mes žaidžiame taip agresyviai ir taip ginamės, tampame gera komanda. To stabilumo viso sezono metu nepavyko išlaikyti, bet kai mes gerai žaidžiame gynyboje, visada turime gerus šansus.

– Antrosios finalo rungtynės buvo pažymėtos ne tik ilgai laukta pergale, bet ir „Lietuvos ryto“ sirgaliaus išpuoliu prieš „Žalgirio“ žaidėją Vasilije Micičių. Kaip vertinate tai?

– Sportas negali peraugti į jokį konfliktą. Mano tokia nuomonė.

– Apskritai, ar likote patenkinti sirgalių palaikymu „Siemens“ arenoje? Ilgai lauktas finalas, bet arenoje buvo keli tūkstančiai laisvų vietų.

– Mes labai džiaugiamės savo komandos aistruoliais. Ir dabar matome, kad, vos tik pradėjome prekybą abonementais kitam sezonui, aistruoliai rodo labai didelį susidomėjimą. Mes tikrai džiaugiamės, kad taip yra. Buvo geras palaikymas ir tikimės, kad šeštadienį jis bus dar didesnis. Žaidėjai tikrai labai jaučia aistruolius. Tikimės, kad bus pilna arena.

– Prieš finalą buvo daug prognozių ir daug žinomų specialistų spėjo, kad „Lietuvos rytas“ liks be pergalių ir šių metų finale.

– Taip, prognozių buvo visokių. Ir jos toliau galioja, nes tai tik viena pergalė. Nejaučiame jokios euforijos, nes mes norime daugiau. Aišku, „Žalgiris“ yra favoritai. Bet mūsų žaidėjai nori kautis ir nori laimėti. Jeigu ir toliau žaisime su tokiu atsidavimu, viskas yra įmanoma.

– Nemažai kalbėta apie Chrisą Kramerį. Atrodė, kad vienas jūsų lyderių pateko į gilią psichologinę duobę, bet paskutinėse rungtynes sužaidė gerai. Jautėt nerimą dėl Ch.Kramerio žaidimo, kai jo tritaškių pataikymas buvo 1 iš 15-os?

– Aš nepasakyčiau, kad jis buvo psichologinėje duobėje. Paprasčiausiai nepataikė savo metimų. Nepataikė gerų metimų. Jam duoda mesti ir jis turi mesti. Jis yra kur kas geresnis metikas, nei parodė pusfinalyje. Jis yra iš tų žaidėjų, kurie susikoncentravę aikštelėje gali daryti viską. Ir gintis, ir vadovauti žaidimui. Mes jį vertiname už visus sugebėjimus.

Bet jeigu mes norime laimėti, jam reikės mesti ir pataikyti. Kitaip tai padaryti bus sunku.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ žvėris ir „Lietuvos ryto“ fano išpuolis

– Jaučiasi, kad dėl Ch.Kramerio pernelyg nesijaudinate. Kas labiausiai kelia nerimą finale?

– Kai žaidi finale ir pasieki pergalę ar patiri pralaimėjimą, turi tas rungtynes greitai pamiršti. Turi turėti trumpą atmintį, padaryti išvadas. Dabar yra 1-1 ir mes važiuojame į Kauną. Man smagu, kad mūsų žaidėjai nepasiduoda visoms toms provokacijoms, kurias kuria visi suinteresuoti žmonės, norintys, kad mums būtų dar blogiau.

Tiesa, tai dar labiau padėjo suartinti komandą. Tai yra svarbiausia. Svarbiausia atsiriboti nuo išorinių dalykų ir susikoncentruoti tik į krepšinį.

– Kokie tie išoriniai dalykai? Kokios tos provokacijos? Kaip tai veikia komandą ar jus?

– Manęs tai niekas neveikia (šypsosi). Bet ne paslaptis, kad Vilniaus komanda turi daug priešų, žmonių, kurie nori pakenkti. Tai nėra paslaptis.

– Dėl teisėjams keliamo spaudimo nesibaiminat?

– Čia viskas tam ir daroma, kad viską pastumtų į savo pusę. Tas pasakymas, kad mus tempia ir mums padeda, yra juokingas. Visi žino, kad visi aplinkui padeda „Žalgiriui“. Nėra čia ko slėpti. „Žalgiris“ turi daug gerbėjų visur. Įskaitant ir LKL, ir federaciją, ir viską. Todėl tokie pareiškimai, kad mus tempia, yra tiesiog juokingi.

VIDEO: „Vieni vartai“: milžiniškas spaudimas rusams ir lietuviškas akcentas Rusijos futbolo rinktinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius