Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 21

LKL savaitė: T.Pačėso debiutas, pikta G.Krapiko replika ir D.Rediko problemos

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pagaliau surado naują vyriausiąjį trenerį, Gintarą Krapiką supykdė „Vytauto“ puolėjo Laimono Kisieliaus poelgis, Virginijus Šeškus patyrė jau trečiąjį pralaimėjimą iš eilės, o Dovydas Redikas kentėjo dėl drausmės nesilaikymo. Tai buvo įdomiausi „Tete-a-Tete Casino-LKL“ savaitės įvykiai.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Treneris. T.Pačėsas stojo prie „Lietuvos ryto“ vairo. Pašmaikštavęs per prisistatymo žiniasklaidai konferenciją, NBA čempiono Steve’o Kerro pavyzdžiu į trenerio kėdę po 2 metų pertraukos sugrįžęs specialistas jau spėjo debiutuoti naujose pareigose šeštadienį.

„Lietuvos rytas“ pradėjo rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“ 2:9, bet antrąjį kėlinį laimėjo 33:10 ir užtikrintai susitvarkė su svečiais 87:67.

„Pilnaverčių treniruočių turėjome tik dvi, bet pozityviai nuteikė, kad komanda dega noru, ryžtu reabilituotis ir tai buvo matoma šiandien. Noriu pagirti visus auklėtinius. Gal ir ne viską gerai išpildėme, bet agresyvumas, intensyvumas buvo panašus į tą, kurio norėčiau“, – po rungtynių sakė T.Pačėsas.

Jo kolegai iš „Lietkabelio“ Kaziui Maksvyčiui tai buvo pirmasis pralaimėjimas naujoje komandoje per dvi savaites.

VIDEO: T.Pačėsas: „Agresyvumas buvo panašus į tą, kurio norėčiau visada“

Elgesys. Laimonas Kisielius tiksint paskutinėms sekundėms švystelėjo tolimą metimą į Kauno „Žalgirio“ krepšį ir sunervino varžovų trenerį Gintarą Krapiką. Tritaškis įtakos rungtynių baigčiai neturėjo, nes „Žalgiris“ laimėjo 79:71.

Bet Lietuvos čempionų vairininkui nepatiko, kad L.Kisielius atakavo krepšį, nors visi aikštėje buvę krepšininkai savo elgesiu rodė, kad rungtynės baigtos ir niekas nebesigins.

„Truputį nesupratau paskutinio Kisieliaus metimo po žodžių, kad nebemes į krepšį. Čia taip nesidaro“, – galvą kraipė G.Krapikas.

VIDEO: G.Krapikas: „Pavyko vyrus nuteikti rungtynėms“

„Piktumas piktumu, bet rezultatas toks, kad nereikėtų pykti. Aš neužpykčiau. Gal jis matė, kad aš liepiau žaidėjams neatakuoti, o jis pasakė saviškiams nesiginti. Bet, manau, už tokį dalyką nereikia labai pykti“, – savo auklėtinį užstojo V.Šeškus.

Beje, „Vytautui“ tai buvo jau trečiasis pralaimėjimas iš eilės. Antrąjį Prienų-Birštono ekipa patyrė trečiadienį, kai Panevėžyje krito prieš „Lietkabelį“ 81:87.

Drausmė. Dovydas Redikas buvo registruotas rungtynėms su Kėdainių „Nevėžiu“, bet nepasirodė aikštėje. Tačiau Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir be naujoko užtikrintai 85:61 susitvarkė su svečiais iš Kėdainių.

„Dovydas žino, kad turi ir treniruotėse, ir gyvenime laikytis disciplinos. Jeigu jos nesilaikys, pas mane nežais“, – po rungtynių pareiškė „Pieno žvaigždžių“ strategas Mantas Šernius.

Skandalinga praeitimi pagarsėjęs D.Redikas Pasvalyje LKL čempionate spėjo sužaisti vos vieną mačą.

VIDEO: M. Šernius: „D.Redikas treniruotėse ir gyvenime turi laikytis disciplinos, kol to nebus – nežais“

MVP. Naudingiausiu LKL savaitės žaidėju tapo Klaipėdos „Neptūno“ legionierius Jerai Grantas. Puolėjas iš JAV padėjo palaužti Alytaus „Dzūkiją“ 76:71.

Aukštaūgis per 29 minutes pelnė 19 taškų (9/10 dvit., 1/1 baud.), sugriebė 9 atšokusius kamuolius ir surinko 30 naudingumo balų.

„Lengvesnių rungtynių ir nesitikėjome, nes „Dzūkija“ pastaruoju metu demonstruoja gerą formą. Tą įrodo ir jų rezultatai“, – po rungtynių sakė „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

VIDEO: LKL savaitės MVP - Jerai Grantas

TOP žaidėjai

Rezultatyviausias: Šarūnas Vasiliauskas (15 tšk., „Vytautas“)

Atkovoja daugiausia kamuolių: Assemas Marei’us (7,8 atk. kam., „Šiauliai“)

Atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų: Rolandas Alijevas (6 rez. perd., „Juventus“)

Naudingiausias: Vytautas Šulskis (18,2 naud. bal., „Vytautas“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius