-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 08

LKL trenerių nuomonė: keturi pusfinalyje pergalę atiduoda „Lietuvos rytui“, trys – „Žalgiriui“

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) penktadienio vakarą pirmą kartą istorijoje vyks neeilinis pusfinalis – ginklus surems prieš tai nuo 1998-99 metų sezono tik finaluose susitikdavę Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Kas laimės šdėl teisės kautis finale? Portalas 15min.lt paklausė LKL trenerių nuomonės.
„Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“
„Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Aštuoni treneriai 15min.lt vienbalsiai teigė, kad šioje pusfinalio serijoje prireiks visų trijų rungtynių, tačiau nuomonės dėl laimėtojo išsiskyrė. Keturi balsavo už „Lietuvos ryto“, o trys – už „Žalgirio“ pergalę. Vienintelis „Šiaulių“ strategas Gediminas Petrauskas spėti nesiryžo, o su „Neptūno“ treneriu Kaziu Maksvyčiu susisiekti nepavyko.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rimantas Grigas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rimantas Grigas

Rimantas Grigas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“): 2-1 „Žalgirio“ naudai

Mano simpatijos, žinoma, bus „Žalgirio“ pusėje, todėl jie turėtų laimėti. Komandos yra labai apylygės, tad viskas priklausys nuo pasirengimo.

Labai svarbios bus pirmosios rungtynės Vilniuje – jeigu jas „Žalgiris“ sugebėtų laimėti, Kaune tikrai nebepralaimėtų. Jei laimės „Lietuvos rytas“, kauniečiams jau gali būti sunkiau.

 

kk „Lietkabelis“/Treneris Algirdas Brazys
kk „Lietkabelis“/Treneris Algirdas Brazys

Algirdas Brazys (Panevėžio „Lietkabelis“): 2-1 „Lietuvos ryto“ naudai

Manau, kad vyks labai atkakli kova, nes abi komandos viena kitą labai gerai pažįsta, o rungtynių svarba – didžiulė. Kovos reguliariajame sezone čia įtakos jau neturės – tai atkrintamosios varžybos.

Aš palaikysiu „Žalgirį“, tačiau laimėti turėtų „Lietuvos rytas“. Jie turi daugiau pliusų – ilgesnis atsarginių suolelis, didesnė patirtis.

R. Dačkaus nuotr./Virginijus Sirvydis
R. Dačkaus nuotr./Virginijus Sirvydis

Virginijus Sirvydis (Utenos „Juventus“): 2-1 „Žalgirio“ naudai

Sunku nuspėti, nežinau, ką pasakyti. Manau, kad „Žalgirio“ žaidėjai bus piktesni po reguliaraus sezono pralaimėjimų ir tas pyktis jiems turėtų padėti.

Pinigų nestatyčiau už nieką, bet draugiškose lažybose būčiau „Žalgirio“ pusėje.

 

 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus

Virginijus Šeškus (Prienų „TonyBet“): 2-1 „Lietuvos ryto“ naudai

Pasakysiu kultūringai – 2-1 laimės „Lietuvos rytas“. Kodėl kultūringai? Nes 2-0 nebūtų kultūringai (juokiasi).

Žinoma, serijoje iki dviejų pergalių visada išlieka atsitiktinumo faktorius, tačiau, manau, kad „Lietuvos rytas“ labiau patyręs, turi daugiau lygiaverčių žaidėjų keitimams.

 

„SportoTv.lt“ nuotr./Mindaugas Lukošius
„SportoTv.lt“ nuotr./Mindaugas Lukošius

Mindaugas Lukošius (Alytaus „Dzūkija“): 2-1 „Lietuvos ryto“ naudai

Mano nuomone, „Lietuvos rytas“ yra favoritas ir jie laimės seriją. Geriausia, ką „Žalgiris“ gali pasiekti, yra viena pergalė namuose.

„Žalgirio“ ginklas yra patirtis. Jie turėtų šansų, jeigu žaistų lietuvišku pajėgumu su Martynu Pociumi, Pauliu Jankūnu, Robertu Javtoku ir Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje. Tie žaidėjai, kurie turi Eurolygos patirties, turėtų žaisti ilgesnį laiką ir taip „Žalgiris“ turėtų daugiau galimybių.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Edas Nickus
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Edas Nickus

Edas Nickus (Kauno raj. „LSU-Atletas“): 2-1 „Žalgirio“ naudai

Labai jau sudėtingas klausimas. Aš manau, kad abi komandos turi daug ambicijų laimėti ir supranta pralaimėjimo kainą. Kažkuriems tai bus labai skaudus pralaimėjimas. Laukia labai įnirtinga kova.

Vis dėlto pliusą kažkokį duočiau „Žalgiriui“, nes jie turi daugiau patyrusių žaidėjų. Kai žaidžiama iki dviejų pergalių, daugiau patirties turintys žaidėjai gali mobilizuoti komandą.

Bet negalima nuvertinti ir „Lietuvos ryto“. Jie turėjo tikrai gerą reguliarųjį sezoną. Sunku teigti, kuri komanda laimės. Tačiau vis dėlto papildomus pliusus dedu „Žalgiriui“.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Robertas Petrauskas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Robertas Petrauskas

Gediminas Petrauskas („Šiauliai“): "Susilaikau"

Jeigu atvirai, tai šiuo metu atitrūkęs į savo serijos reikalus ir labai daug pasakyti negaliu. Visos mintys yra ten. Tik galiu pasakyti, kad tikrai bus atkakli kova. Nebus lengvų rungtynių nei vienai komandai. Viską lems psichologija.

Tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Žalgiris“ turi ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų. Viską lems psichologinis pasirengimas, nes tai, kas vyko reguliariajame sezone, jau nebesvarbu.

Nesvarbu, kad „Lietuvos rytas“ dukart laimėjo. Kritinės bus pirmosios rungtynės Vilniuje. „Lietuvos rytas“ turės pranašumą ir, jeigu pralaimėtų, tada jau būtų labai sunku. Krepšinio žiūrovams ši serija turėtų labai patikti. Norėčiau, kad serijoje prireiktų trečių rungtynių, bet savo favorito įvardyti negaliu. Tegul laimi stipresni.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Leonavičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Leonavičius

Gintaras Leonavičius (Kėdainių „Nevėžis“): 2-1 „Lietuvos ryto“ naudai

Manau, kad šią seriją lems paprasčiausias „Lietuvos ryto“ aikštės pranašumas pirmosiose rungtynėse. Jau šiame sezone įsitikinome, kad šių komandų tarpusavio dvikovose „Lietuvos rytas“ savo aikštėje atrodo pranašiau.

Pasikeitimų nuo tų susitikimų įvyko tikrai nedaug. „Lietuvos ryto“ forma yra tiesiog geresnė ir aš tai, kaip treneris, pajutau, kai žaidėme su jais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius