Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 03

Nežinomybė dėl rungtynių iš vėžių neišmušė – „Žalgiris“ nušlavė „Neptūną“

Nežinomybė, kai rungtynių dienos popietę dar nebuvo aišku, ar rungtynės įvyks, Kauno „Žalgirio“ (11-1) krepšininkų iš vėžių neišmušė. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulą ginantys kauniečiai svečiuose 104:74 (34:20, 25:20, 25:14, 20:20) pervažiavo Klaipėdos „Neptūną“ (4-9).
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Po to, kai užtruko „Žalgirio“ žaidėjų COVID-19 testų rezultatų procesas, LKL teko nukelti rungtynes net kelis sykius – turėjusios prasidėti 17.20 val., jos galiausiai startavo tik 19.30 val.

15min žiniomis, vakar vienas iš žalgiriečių sulaukė teigiamo testo atsakymo, tad iškilo rizika, jog rungtynės Klaipėdoje gali ir neįvykti. Vis dėlto šiandien tas pats žalgirietis jau sulaukė neigiamo rezultato.

Šis komandos narys, šeštadienį sulaukęs teigiamo testo atsakymo, rytoj darysis dar vieną testą ir tik sulaukęs neigiamo rezultato grįš į treniruotes.

Gavę neigiamus atsakymus, žalgiriečiai link uostamiesčio pajudėjo tik apie 16 valandą, o „Švyturio“ areną pasiekė tik likus valandai iki rungtynių pradžios.

Bet tai „Žalgirio“ žaidėjų iš vėžių neišmušė – jie jau nuo pat rungtynių pradžios įrodinėjo savo pranašumą.

Žalgiriečiai vien pirmajame kėlinyje pataikė net aštuonis tritaškius ir pelnę 34 taškus turėjo 14 taškų pranašumą po 10 žaidimo minučių.

Marius Grigonis pataikė tris, Artūras Milaknis – du, Rokas Jokubaitis – vieną tritaškį, o Nigelas Hayesas iš toli įmetė net ir su pražanga.

„Žalgirio“ puolimo uraganas neišsikvėpė ir per kitus kėlinius. Po dviejų kėlinių žalgiriečiai turėjo 59, po trijų – 84, o rungtynes užbaigė su 104 taškais.

100-ąjį tašką dar ketvirtojo kėlinio viduryje dėjimu į krepšį pelnė M.Grigonis. Jis antrajame kėlinyje atliko ir įspūdingą perdavimą tarp kojų R.Jokubaičiui greitoje atakoje.

Didžiausia „Žalgirio“ persvara šiose rungtynėse siekė 38 taškus (100:62).

„Žalgirio“ gretose šiose rungtynėse debiutavo ir 16-metis Paulius Murauskas. Vienas talentingiausių Kauno klubo krepšinio mokyklos auklėtinių tapo jauniausiu „Žalgirio“ debiutantu per 12 metų.

Kiek daugiau nei 5 minutes ant parketo praleidęs universalus 203 cm ūgio puolėjas taškų nepelnė. Jis prametė dvitaškį, atkovojo kamuolį, sykį prasižengė ir surinko -3 naudingumo balus.

Šiose rungtynėse netrūko kitų žalgiriečių individualių sezono rekordų. Visus 6 metimus iš žaidimo (4 dvitaškius ir 2 tritaškius) bei 3 baudų metimus iš 3 pataikęs R.Jokubaitis pelnė daugiausiai šį sezoną – 17 – taškų. 16 taškų įmetęs ir taip pat visus metimus (7/7 dvitaškių) pataikęs Martinas Gebenas taip pat užfiksavo sezono rezultatyvumo rekordą.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse vertėsi be Joffrey Lauvergne'o ir Karolio Lukošiūno.

„Neptūnas“: Norbertas Giga ir Nojus Mineikis (3/3 trit.) po 11, Džiugas Slavinskas 10 (6 atk. kam.), Matas Jogėla (1/7 dvit.) ir Tadas Pažėra po 8.

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 17 (6/6 metimai), Martinas Gebenas 16 (7/7 dvit., 6 atk. kam., 24 naud. bal.), Marius Grigonis 14 (3/3 trit.), Artūras Milaknis 13 (3/6 trit.), Marekas Blaževičius ir Lukas Lekavičius po 10, Nigelas Hayesas 9, Thomasas Walkupas 8 (8 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius