-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 21

Panevėžyje laukiama rekordų: šluojami paskutiniai bilietai į „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ kovą

Panevėžio „Lietkabelio“ oficiali svetainė teigia, kad šiandienos rungtynėse su Kauno „Žalgirio“ bus pagerintas ne tik šių LKL atkrintamųjų, bet ir galimai visų laikų „Cido“ arenos lankomumo rekordas.
Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris"
Panevėžio "Lietkabelis" - Kauno "Žalgiris" / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijoje 2:1 pirmauja prieš Kauno „Žalgirį“.

Nenado Čanako auklėtiniai seriją pradėjo pralaimėjimu Kaune, bet tada atsitiesė „Cido“ arenoje ir dar vieną žingsnį žengė jau laimėdama ketvirtadienį varžovų teritorijoje – 73:69.

„Dar nieko neatlikome, serija dar nebaigta. Varžovas stiprus ir gerbiamas visoje Europoje. Šiose rungtynėse pradėjome per daug nervingai, bet pagerinome energiją antroje pusėje ir tai leido laimėti. Turime tai pamiršti ir būti pasiruošę šeštadieniui“, – kalbėjo strategas.

„Lietkabelis“ šeštadienį savoje arenoje turės galimybę antrą kartą per klubo istoriją žaisti finale – pirmą sykį tai nutiko 2016–2017 m. sezone, kai Panevėžio ekipą treniravo dabartinis „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

2017 m. gegužę viskas vyko pagal tokį scenarijų, koks jis klostosi dabar: Vilniaus „Rytas“ namie pradėjo seriją pergale (96:85), bet „Lietkabelis“ užtikrintai revanšavosi namuose – 90:73. Trečiasis serijos mačas vyko sostinėje ir „Lietkabelis“ laimėjo 81:73. Ketvirtosiose serijos rungtynėse „Cido“ arenoje, stebint 6900 sirgalių, „Lietkabelis“ laimėjo ir trečią kartą (86:77) bei žengė į finalą, kur pralaimėjo 1:4 seriją prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruotą „Žalgirį“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jau dabar aišku, kad bus pagerintas šio sezono LKL atkrintamųjų rekordas, kadangi „Cido“ arenoje jau parduodami bilietai ne tik į trečią aukštą, bet ir stovimi. Visų laikų arenos rekordas yra fiksuotas būtent 2017 m. vykusios finalo serijos metu – 6969 žiūrovai stebėjo pergalingą mačą prieš „Žalgirį“.

Universali „Cido“ arena su svarbių asmenų ložėmis, trečiu aukštu ir stovimais bilietais per krepšinio rungtynes gali sutalpinti kiek daugiau nei 7000 žiūrovų.

Į areną atvykusių sirgalių lauks ypatingas „Lietkabelio“ komandos pristatymas, taip pat pertraukėlių metu sirgaliams bus dovanojami marškinėliai, kurie bus šaudomi iš specialių tam skirtų suslėgto oro patrankų.

Dvikova tarp „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ šeštadienį prasidės 17.00 val. Jeigu prireiks lemiamo mačo, jis įvyks gegužės 23 dieną, pirmadienį, Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius