-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 12 12

Pasaulį sudrebinusio Prienų klubo vadovas apie sensacingą ėjimą: „Tai – eksperimentas“

JAV žiniasklaidos gigantai ESPN, „Sports Illustrated“ ir „Washington Post“ šį rytą rašo apie Prienus ir Lietuvą – Europos krepšinį sudrebino žinia apie tai, kad garsieji broliai Ballai pasirašė sutartį su Prienų–Birštono „Vytauto“ komanda. 19-metis LiAngelo Ballas ir 16-metis LaMelo Ballas pasirašė pirmas profesionalias sutartis gyvenime ir sausį atvyks į Lietuvą.
LiAngelo ir LaMelo Ballas
LiAngelo ir LaMelo Ballas / „Facebook“ nuotr.

Jų tėvas LaVaras Ballas – buvusi amerikietiškojo futbolo žvaigždė, o vyriausiasis brolis Lonzo Ballas – šiemet antruoju šaukimu pakviestas NBA naujokų biržoje ir dabar ryškiai spindi „Los Angeles Lakers“ komandoje.

„Pamatėme, kad „Lietkabelis“ paviešino žinią, jog į juos kreipėsi agentas, siūlydamas Ballus , – LKL.LT sakė „Vytauto“ klubo direktorius Adomas Kubilius. – Susisiekėme su agentu ir pasiūlėme pažaisti „Vytaute“.

Kodėl broliai Ballai apskritai pradėjo žvilgčioti į Europą?

Žaidėjai žinią priėmė linksmai: kodėl gi nepabandyti? Treneris irgi, sako, bus dar vienas iššūkis.

Viskas prasidėjo nuo skandalo šį rudenį. LiAngelo Ballas buvo ką tik įstojęs į garsųjį UCLA universitetą ir su juo viešėjo Kinijoje žaisti parodomąsias rungtynes. Tačiau į žiniasklaidą L.Ballas pateko dėl vagystės – su dviem kitais vaikinais atsidūrė už grotų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas turėjo ištiesti pagalbos ranką, kad vaikinai atgautų laisvę, tačiau UCLA suspendavo L.Ballą neribotam laikui.

LiAngelo praėjusią savaitę paliko universitetą, o jų tėtis LaVaras ėmė ieškoti krypties į Europą ir siuntė pasiūlymus Lietuvos klubams. Pagrindinis reikalavimas – kad vienoje komandoje žaistų abu broliai, o finansinis aspektas nėra aktualus.

„Vytauto“ direktorius Adomas Kubilius pabrėžė, kad žingsnis prisivilioti Ballus – komercinis projektas. Tačiau „Vytautas“ ketina suteikti broliams galimybę įrodyti savo vertę.

„Sutartyje numatyta galimybė po mėnesio nutraukti sutartį su jais, taigi tai labiau eksperimentas, – LKL.LT sakė A.Kubilius. – Mes įsipareigojome jiems suteikti galimybę pasirodyti Baltijos krepšinio lygoje, o dėl „Betsafe–LKL“ pažiūrėsime, ar jie pajėgūs čia žaisti.“

Praėjusį sezoną LiAngelo Ballas žaidė mokykloje ir čia pelnydavo po 33,8 taško per rungtynes.

Į žiniasklaidą dėl savo rezultatyvumo patekdavo ir 16-metis LaMelo – praėjusį sezoną jis per vienas tarpmokyklines rungtynes pelnė 92 taškus.

Šiemet garsiosios šeimos tėtis LaVaras nusprendė, kad LaMelo nebeturi žaisti krepšinio mokykloje – tėtis ėmė treniruoti savo sūnų namie.

Sutartyje numatyta, kad broliai į Lietuvą atvyks sausio 4 dieną. Pirmas rungtynes jie turėtų žaisti sausio 9 dieną, kai „Vytautas“ per BBL rungtynes namie priims Minsko „Cmoki“ komandą.

„Diskutavome ir su treneriu, ir su žaidėjais, – sakė A.Kubilius. – Žaidėjai žinią priėmė linksmai: kodėl gi nepabandyti? Treneris irgi, sako, bus dar vienas iššūkis.“

Anot „Vytauto“ vadovo, tai didelė reklama Prienams, Birštonui, „Vytautui“ ir visai Lietuvai.

Anot A.Kubiliaus, klubas svarsto, kad galėtų parduoti reklamą ant marškinėlių įmonei iš JAV, kuriai „Vytauto“ siūlomas reklaminis paketas turėtų atrodyti itin pigus – 50 tūkst. eurų. Pagrindinis tokio paketo akcentas – prekės ženklo rodymas ant „Vytauto“ marškinėlių priekio.

„Tai vienas iš mūsų tikslų“, – tikino A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius