Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 13 /15:31

Permainos LKL: nepatenkintas „Žalgirio“ noras ir paskutinis šiaudas V.Šeškui

Sprendimas priimtas, liko sutvarkyti formalumus. Beveik dešimtmetį trūkusi Virginijaus Šeškaus ir Prienų krepšinio pasaka LKL praktiškai baigta. LKL valdybos posėdyje paaiškėjo, kad paskutinę vietą 2017-2018 m. sezone užėmusi „Vytauto“ komanda turės užleisti savo vietą Šakių „Vyčiui“. Šiek tiek keičiasi ir LKL formatas, bet jis ne toks, kokio norėjo „Žalgiris“.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Alfredo Pliadžio nuotr.

LKL komandų skaičius nesikeičia – liks 10, nors posėdyje buvo svarstoma rengti 12 ekipų varžybas.

Prienų-Birštono „Vytauto“ vietą užims iš NKL teisę žaisti LKL gavęs Šakių „Vytis“. Tiesa, jis rungtyniaus Garliavoje ir dar turi praeiti licencijavimo sistemą. Jeigu pavyks sutvarkyti formalumus, LKL turėsime Kauno rajono „Vytį“.

Galutinis sprendimas bus liepos pabaigoje, pasibaigus LKL 2018-2019 m. sezono licencijavimo procesui ir jo įvertinimui.

„Iš pokalbių su komandos vadovais atrodo, kad „Vyčio“ klubas atitiks reikalavimus, – teigė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Tik neturime garantijos, kad tie kiti devyni LKL klubai praeis licencijavimo procedūrą.“

Komerciniu principu žaisti LKL pasiprašė Jonavos krepšinio klubas. Jo kandidatūra bus svarstoma LKL licencijavimo procese liepos 1-9 d., tačiau patvirtinta, jog kitą sezoną žais 10 klubų.

Tai reiškia, kad iš viso į 10 LKL licencijų pretenduos 12 ekipų, tarp jų ir „Vytautas“, bet jeigu pirmos 10 komandų prioritetų tvarka (visi 9 buvusio čempionato dalyviai ir NKL klubas – „Vytis“) atitiks licencijavimo kriterijus, tai Jonavos ir Prienų-Birštono klubai liks už kito sezono borto.

Kalbant apie klubus, kurie šį sezoną turėjo daugiausiai finansinių rūpesčių, tai jautriausias buvo Kėdainių klubo klausimas. „Nevėžis“ laukia savivaldybės posėdžio birželio 29-ąją, kai paaiškės, ar sulauks solidžios finansinės injekcijos. Komanda informavo LKL, jog „Nevėžis“ šiemet su visais žaidėjais atsiskaitė ir veržiasi dalyvauti turnyre ir kitąmet.

Jis patvirtino, kad kai kurie klubai turi įsisikolinimų su žaidėjais iš ankstesnių sezonų. LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė teigė, kad griežtesnė licencijavimo tvarka vers klubus parodyti, kaip atsiskaitoma su krepšininkais.

Jeigu „Nevėžio“, „Vyčio“ ar bet kuris kitas klubas nesuklups licencijavimo procese, LKL vyks be „Vytauto“ ir Jonavos komandų.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ problemos Vilniuje ir Šaro pareiškimų įvertinimas

Taip pat sutarta, kad kitų metų sezonas vėliausiai baigsis gerokai anksčiau nei šiemet – gegužės 31 dieną.

Daugiausiai todėl, kad išvysime kiek kitokį kelią čempionų sosto link.

LKL komandos nepatenkino Kauno „Žalgirio“ noro rengti reguliarųjį sezoną ne keturių, o trijų ratų sistema, tad liks galioti senas 36 rungtynių formatas. Bet permainų bus atkrintamosiose varžybose – mažės rungtynių.

Ketvirtfinalyje bei pusfinalyje nebereiks žaisti iki 3, o finale – iki 4 pergalių. Nutarta ketvirtfinalio bei pusfinalio etapus trumpinti iki dviejų laimėjimų, o finalo seriją – iki 3.

Taip pat keisis Karaliaus Mindaugo taurės turnyro formatas. Jame dalyvaus 10 LKL ir 4 NKL komandos.

Sudėtingiausias klausimas

R.Milašiui didžiausią galvosūkį kėlė lygos plėtros klausimas. Bet lyga dar nepasiruošusi plėstis.

Tiesa, dėl to į LKL licencijavimo procesą pakviestos 12 komandų, kad apie jas būtų galima surinkti kuo daugiau informacijos ateityje organizuojant LKL plėtrą.

„Per mano karjerą tai vienas sudėtingiausių klausimų. Sprendėsi, ar lyga plečiasi, ar ne. Buvo išsakyta įvairių argumentų. Juos išgirdus, atėjo laikas kelti rankas. Skaičius – 6 balsavo prieš, 4 už“, – teigė R.Milašius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Milašius

Tiesa, 24sek žiniomis, lyga gali plėstis 2020-aisiais. Didžiulius planus rezga Plungė, Marijampolė, dar keli kiti miestai.

Noras – tik „Žalgirio“

R.Milašiaus pasakojo, kad trumpinti LKL reguliariojo sezono rungtynių skaičių ir keisti formatą pageidavo tik „Žalgiris“.

LKL generalinio direktoriaus Romualdo Brazausko teigimu, kiti klubai pageidautų netgi turėti 50 rungtynių per sezoną. Tačiau rastas kompromisas, kad trumpės atkrintamosios varžybos.

„Orai Lietuvoje pasikeitė. Tas mėsos gabalas penktadienį pasiima ir visus išsiveža. Rungtynėse pradėjo mažėti žiūrovų skaičius, – vaizdingai užsitęsusio tvarkaraščio problemą šį sezoną įvardijo R.Milašius. – Pagal pateiktą projektą, kitąmet, jeigu nebus netikėtumų su „Žalgiriu“ Eurolygoje, sezonas baigsis gegužės pabaigoje.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kai posėdyje buvo kalbama apie 12 komandų formatą, klubai būtų žaidę trijų ratų, t. y. 33 rungtynių, sistema.

LKL pabrėžė, kad „Žalgirio“ patekimas į Eurolygos finalo ketvertą užtęsė sezoną 10 dienų. Pagal pirminį tvarkaraščio projektą, LKL kovos turėjo finišuoti birželio 10-ąją.

Tas 12 dienų kitam sezonui pavyks sukarpyti trumpesnių atkrintamųjų varžybų sąskaita.

LKL patvirtino, kad pusfinalio serijoje bus žaidžiama tik iki 2 pergalių daugiausiai dėl sportinės intrigos pakėlimo.

Nebebaus kritikų

LKL posėdyje taip pat priimtas sprendimas kitą sezoną nebebausti klubų už teisėjų kritiką.

„Jau seniai to norėjau, – šypsojosi R.Milašius. – Tik tikiu, kad turime galvoti, ką sakome. Bet man patinka. Ten yra daug tiesos, ką pasako, kas kam nepatinka. Aš taip prisirenku naujų idėjų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius