Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 28 /18:07

Permainos: „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“ turės naujus trenerius

Dvi iš keturių stipriausių LKL komandų turės naujus trenerius. Karuselę įsuko Kazys Maksvytis, kuris palieka Panevėžio „Lietkabelį“ ir tęs karjerą Klaipėdos „Neptūne“.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

K.Maksvytis „Neptūne“ pakeis pastaruosius dvejus metus uostamiesčio klubui vadovavusį Dainių Adomaitį.

Praėjusį sezoną vadovaudamas panevėžiečiams iš netoli Klaipėdos esančių Darbėnų kilęs treneris netikėtai atvedė komandą į LKL finalą.

Tačiau po kelių savaičių K.Maksvytis priėmė Klaipėdos klubo pasiūlymą ir sugrįžo į klubą, kurį treniravo 2012-2014 metais.

„Neptūnas“ – mano pirmoji meilė. Juk su šiuo klubu iškovojau pirmąsias pergales klubiniame krepšinyje. Yra likę daug džiugių atsiminimų, – bcneptunas.lt sakė K.Maksvytis. – Aš pats esu kilęs iš Vakarų Lietuvos, iš Darbėnų. Dar vaikystėje pas savo krikštatėvį Klaipėdoje, Vytauto gatvėje, esu praleidęs daug laiko. Klaipėdoje gyvena būrys mano draugų ir artimųjų, galvoje kunkuliuoja daug vaikystės ir jaunystės įvykių. Pratęsti sutartį siūlė ir „Lietkabelis“. Pripažinsiu, buvo sunku apsispręsti tarp pirmosios ir antrosios meilės, tačiau visgi viską apsvarstęs ir pasitaręs su šeima pasirinkau pirmąją meilę – „Neptūną“.

Jis pripažino, kad apsispręsti padėjo žmona Eglė. „Kartu priėmėme visai šeimai palankesnį sprendimą. Vyresnioji mano dukra Goda eis į pirmąją klasę, jaunesnioji dukra Greta – į darželį. Norėjosi, kad šeima gyventų Klaipėdoje. Tiesiog į šį miestą krypsta mano širdis. Naudodamasis proga noriu padėkoti ir „Lietkabelio“ vadovams, ir Panevėžio miesto sirgaliams už puikiai praleistą laiką. Su Panevėžio klubu išliko geri santykiai, jie taip pat man siūlė pasilikti, tačiau šįkart „Neptūnas“ rodė labai didelį norą ir mano širdis pakrypo į Lietuvos uostamiestį“, – atviravo K.Maksvytis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

„Neptūnas“ su K.Maksvyčiu pasirašė dvejų metų sutartį.

Taip klaipėdiečiai oficialiai atsisveikino su D.Adomaičiu, kuris komandą treniravo dvejus metus.

„Po sezono baigėsi sutartis su Dainiumi ir mes pradėjome žiūrėti galimus kandidatus, kas galėtų treniruoti komandą ir tiktų mums pagal kišenę, – 24sek sakė uostamiesčio klubo direktorius Algimantas Ercius. – Rinkomės iš kelių kandidatų, su jais pradėjome kalbėtis.

Išklausėme ir Dainių, kitų trenerių vizijas. Tai nebuvo skyrybos su Dainiumi Adomaičiu, tikrai buvo įvairių svertų ir nuomonių.

Galiausiai bendru valdybos sprendimu nusprendėme vesti derybas su K.Maksvyčiu. Susitarimas įvyko, kai abi šalys rado kompromisą. Žinome, kad Panevėžio klubas norėjo išsaugoti K.Maksvytį, viskas buvo neaišku iki paskutinės minutės. Bet ne viską lemia finansai, šįkart mums pavyko“.

Beje, postą „Neptūne“ praradęs D.Adomaitis yra pagrindinis kandidatas perimti „Lietkabelio“ vairą.

Jo vadovaujamas „Neptūnas“ prieš dvejus metus irgi herojiškai prasibrovė į LKL finalą, bet praėjusį sezoną liko ketvirtas.

Portalas krepsinis.net praneša, jog kitas pretendentas treniruoti „Lietkabelį“ – Donaldas Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius