Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 18

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ Kazys Maksvytis piktinosi teisėjais

LKL lyderiai Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienio vakarą sirgalių nervams pateikė tikrą išbandymą. Gerokai prieš mačą netrūko svarstymų, kuri komanda iš turnyrinės lentelės lyderių šį kartą iš arenos išeis pakelta galva. Sekmadienio dvikova sėkminga buvo Kauno „Žalgiriui“, kuris „Neptūną“ palaužė 80:76.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / A. Venskus nuotr.

Šį sezoną tai jau antroji žalgiriečių pergalė prieš Klaipėdos komandą. Lapkričio 2-ąją kauniečiai „Neptūną“ nurungė rezultatu 86:48. Po „Žalgiriui“ sėkmingai pasibaigusių rungtynių kauniečių strategas Gintaras Krapikas atviravo komandai nurodęs neleisti priešininkams nė atsikvėpti.

„Pradėjome pasyvokai. Svarbiausia, negalima duoti priešininkams šviežio oro ar šviežio kraujo. Tada jie perima kamuolį, nubėga, įmeta. Taip jie pakyla su dviguba energija. Tačiau pradžioje nepavyko žaisti mums parankaus žaidimo“, – savo auklėtinių pasirodymą vertino G.Krapikas.

Treneris pridūrė, kad pergalė Klaipėdoje – puiki galimybė „Žalgiriui“ reabilituotis po nesėkmingai sužaistų pastarųjų Eurolygos rungtynių.

„Užduotis buvo nelengva, žinant, kokia emocinga ir galinga yra pilnos žiūrovų salės palaikoma priešininkų komanda. Man buvo du aspektai svarbūs: išsaugoti turnyrinės lentelės pirmąją poziciją, kai priešininkas lipa ant kulnų, ne mažiau svarbi buvo komandos reakcija į prastai sužaistas rungtynes Atėnuose. Čia buvo galimybė pakelti savo įvaizdį“, – pasakojo G.Krapikas.

Paklaustas, ar gali pasikartoti pernykštis scenarijus, ir LKL  finale žais „Žalgiris“ su „Neptūnu“, G.Krapikas nedrįso spėlioti.

„Jei tokį dalyką žinočiau, eičiau į lažybų kontorą ir išloščiau daug pinigų. Dabar mums svarbios kitos rungtynės, o ne kas bus finale, tad neeikvoju spėliojimams energijos“, – sakė jis.

A. Venskaus nuotr. /Gintaras Krapikas
A.Venskaus nuotr. /Gintaras Krapikas

O štai „Žalgirio“ varžovų treneris K.Maksvytis po klaipėdiečiams nesėkmingų rungtynių negailėjo priekaištų mačo teisėjams.

„Įdomi man yra nuostata, kai už kiekvieną emociją treneriams ir žaidėjams yra skiriamos finansinės  nuobaudos. Jie dabar griežčiau kontroliuoja. Manyčiau, kad ši nuostata yra neteisinga. Teisėjų asociacija taip nusprendė. Gal trenerių asociacijai reikėtų iškelti šitą klausimą. Kai teisėjas padaro klaidą, sukelia emociją, už emocijas žaidėjas gauna baudą, susimoka ją, o teisėjas už tai nieko negauna. Yra situacijų, dėl kurių norėčiau pasiginčyti“, – atviravo K.Maksvytis.

Kalbėdamas apie priežastis, kodėl po įtemptos kovos vis dėlto pergalė „Neptūnui“ išslydo iš rankų, treneris akcentavo per didelį krūvį pagrindiniams komandos žaidėjams.

„Gaila, kad nepavyko laimėti rungtynių. Ruošėmės joms įtemptai, tačiau nepavyko į žaidimą įtraukti atsarginių žaidėjų. Ypatingai tai jautėsi antroje rungtynių pusėje. Pagrindiniai žaidėjai tempė visą rungtynių laiką. Tai buvo viena iš pralaimėjimo priežasčių. Viską  išsprendė ketvirtas kėlinys, kai leidome padaryti spurtą su trimis tritaškiais ir patys, kada galėjome kabintis, nepataikėme baudų metimų“, – auklėtinių žaidimą vertino K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius