2018 03 28

Po skandalingo „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ mūšio – bausmės, bet ne Ž.Skučui ar P.Jankūnui

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) ištyrė daug emocijų sukėlusių rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ klubų. Šįkart bausmių sulauks ne krepšininkai, o teisėjai.
Kevinas Pangosas ir Aaronas White'as
Kevinas Pangosas ir Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Buvo užfiksuoti daug diskusijų sukėlę rungtynių momentai, kurie buvo pastebėti, bet galbūt neteisingai įvertinti teisėjų, – 24sek sakė LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė. – Šiuo atveju sankcijos bus, bet jos skirtos ne žaidėjams.“

LKL nusprendė, kad nėra priežasčių skirti papildomų bausmių krepšininkams, nes itin agresyvių prasižengimų nebuvo.

Daugiausia emocijų per „Žalgirio“ sekmadienį laimėtas rungtynes 85:72 prieš „Lietkabelį“ sukėlė momentai, į kuriuos įsivėlė žaidėjai.

„Lietkabelio“ puolėjas Žygimantas Skučas užgriuvo ant Aarono White'o kojos, o po incidento aikštėje „Žalgirio“ puolėjas paliko aikštę patempta čiurna. Šiame epizode teisėjai neužfiksavo pražangos, bet ši situacija įskėlė kibirkštį, po kurios dėl Ž.Skučo emocijomis liepsnojo ne tik žalgiriečiai, bet ir jų treneris Šarūnas Jasikevičius per spaudos konferenciją po mačo.

VIDEO: Emocingas „Ginčas“: kas teisus – Šaras ar Skučas?

„Visi žinome, kad Žygimantas Skučas yra kieto žaidimo šalininkas – mums tai nepatinka, nes jis rungtyniauja „ant ribos“, įprastai neperžengdamas oficialių krepšinio taisyklių, – sakė R.Liuiminienė. – Ir šiose rungtynėse buvo taip pat – buvo keli kieti kontaktai, kuriuos teisėjai užfiksavo. Klausimas tik: ar arbitrai tai teisingai įvertino?

Todėl šiu atveju nesiruošiame skirti papildomų sankcijų Ž.Skučui.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Skučas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žygimantas Skučas

Daug aistrų sukėlė ir „Žalgirio“ puolėjo Pauliaus Jankūno kojos kyštelėjimas Kšištofui Lavrinovičiui, kai „Lietkabelio“ aukštaūgis krito ant parketo ir iškėlęs rankas kreipėsi į teisėjus, bet jie žalgiriečio kapitono nebaudė.

„Pražanga nebuvo skirta, bet šį epizodą užfiksavome, kaip tą, kuriame teisėjai veikiausiai neteisingai įvertino situaciją“, – sakė R.Liuiminienė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Paulius Jankūnas
Alfredo Pliadžio nuotr./Paulius Jankūnas

Pagal nuostatus varžybų direktorė turėtų skirti bausmes teisėjams, bet už jų įvertinimą atsakingas Algimantas Pavilonis šiuo metu yra išvykęs į užsienį ir iš jo oficialaus įvertinimo lyga dar nėra sulaukusi.

Aišku tik tiek, kad mačui Kaune teisėjavę arbitrai Gytis Vilius, Gintaras Vitkauskas, Andrius Maleckas nėra paskirti darbui per kitos savaitės varžybas.

Arbitrai pagal nuostatus baudžiami diskvalifikacijoms nuo dviejų savaičių iki trijų mėnesių už netinkamai atliktą darbą.

Krepšininkai įprastai baudžiami piniginėmis baudomis.

Praėjusį sezoną varžybų direktorės sprendimu buvo skirtos keturios papildomos baudos, žaidėjus pavijusios jau po rungtynių, komisijai ištyrus ginčytinus epizodus.

Dukart iš keturių atvejų praėjusį sezoną finansinės bausmės sulaukė Ž.Skučas. Tokiais atvejais po rungtynių įmanomos ir diskvalifikacinės baudos krepšininkams, bet jų skirta nebuvo.

Šį sezoną finansinių bausmių žaidėjams lyga nėra skyrusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius