-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 15

Prasivėrė R.Kurtinaičio išminties skrynia: apie R.Karbauskį, žmoną ir „Neptūno“ priekaištus

Niekam nėra paslaptis, kad Rimo Kurtinaičio išminties lobynai – neišsemiami, tačiau 57-erių specialistas dar kartą įrodė, kad jo riba – tik dangus. Spaudos konferencija apie rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“ virto ne tik būsimų varžovų aptarimu, bet ir valdžios bei pastaruoju metu linksniuojamos „metoo“ temos nagrinėjimu.
Ramūnas Karbauskis, Rimas Kurtinaitis ir protestas prie Seimo
Ramūnas Karbauskis, Rimas Kurtinaitis ir protestas prie Seimo / 15min nuotr.

Su valdžia – kaip su žmona

Tuo metu, kai sostinės klubas šlifavo žaidimą prieš sekmadienio rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“, šalia Seimo daugiatūkstantinė minia rinkosi į protestą.

Tačiau Rimas Kurtinaitis sako negalvojęs apie galimybę atšaukti pratybas ir patraukti link Nepriklausomybės aikštės.

„Ne, norėjau Kuncaitį vieną nuo klubo nusiųst, jis ten arti gyvena (juokiasi). Mes nepolitikuojam, aš stebiu, turiu savo nuomonę, jos niekam neperšu, matau, ką būtų galima daryti kitaip, bet...

Mes išsirenkam, po metų pažiūrim, kaip būna dažnai ir su žmonom... Pažiūri, kad ir vėl nepataikei. Ir tada prasideda mūsų jau žinomos problemos“, – juokdamasis temą apie santykius su moterimis pakreipė R.Kurtinaitis.

Primintas, kad prokuratūra atsisakė pradėti tyrimą dėl Mykolo Majausko, „Lietuvos ryto“ treneris tikino, jog tokią eigą nuspėjo jau pačioje istorijos pradžioje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Tą viską žinojau jau devintą valandą ryte, kai įvyko, kad taip turėjo viskas baigtis. Nežinau, kam čia žaisti tokius žaidimus: vieni ieško, kiti tiria. Visi užsiėmę. Vieni veda laidas, kiti verkia laidose. Visiems yra, ką veikt“, – šypsojosi treneris.

O tada R.Kurtinaitis priėjo ir prie savo šeimyninių reikalų bei samprotavo, kad kartais vyrų elgesys su moterimis yra išpučiamas: „Ir aš namuose pasakau ir griežčiau, kai sunervina. Paklausiu, kodėl pirko tą šimtas šešiasdešimtą nereikalingą daiktą... Nėra ten viskas taip jau gerai, bet nemanau, kad čia kažkoks smurtavimas artimoj aplinkoj, kvapas... Geras tas kvapas (šypsosi).“

Priekaištai teisėjams – kaip priekabiautojui po 5 metų

Ir aš namuose pasakau ir griežčiau, kai sunervina. Paklausiu, kodėl pirko tą šimtas šešiasdešimtą nereikalingą daiktą...

Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienį į Vilnių patrauks ne pačių geriausių nuotaikų. FIBA Čempionų lygos aštuntfinalyje uostamiesčio klubas turėjo pergalę kišenėje, tačiau pačioje antrųjų serijos rungtynių pabaigoje per pratęsimą nusileido Strasbūro SIG ir palaidojo tarptautinį sezoną.

Po mačo Prancūzijoje K.Maksvytis žadėjo rašyti raštą į FIBA, kad ši įvertintų teisėjų darbą, tačiau, R.Kurtinaičio nuomone, tokie dalykai nieko nebepakeis.

„Nemanau, kad tie protestai kažką duoda, juk visi žinom, kaip ten viskas vyksta. Atsimenu, kad mes VTB pralaimėjom „Krasnyje Krylja“ komandai, kai rungtynių pabaigoje mums davė techninę pražangą, varžovai sumetė baudas, buvo jų kamuolys ir mes pralaimėjom vienu tašku.

Dar tik pasakysiu, kad vienas teisėjas buvo iš mūsų šalies, tik nesakysiu pavardės.

Pavilonis buvo atsakingas už teisėjų kolegiją ir gavom raštą, kad „į jūsų pusę teisėjai suklydo 7 kartus, į varžovų – 10“. Ir visas tau atsakymas. Aš manau, kad reikia sugebėti susitvarkyti, nuryti.

Kas iš to, kad tu po trijų savaičių ar po penkių metų pasakysi, kad prie manęs priekabiavo? Kas tada? Niekas juk neįvyksta.

Aišku, skaudu, kai taip įvyksta. Aš manau, kad kiekvienas turi turėti teisę rašyti raštą 15 minučių po rungtynių, bet ne. Yra juk visa eilė tų taisyklių... Kas iš to, kad tu po trijų savaičių ar po penkių metų pasakysi, kad prie manęs priekabiavo? Kas tada? Niekas juk neįvyksta. Yra data nustatyta ir viskas“, – samprotavo R.Kurtinaitis.

Taip pat treneris pasitelkė savo patirtį ir kalbėjo, kad per rungtynes dažnai epizodai atrodo vienaip, o per televizorių, kai rungtynes žiūri grįžęs namo – visai kitaip.

„Pasakysiu, ką pastebėjau gyvenime: tavo komanda žaidžia, tu tų švilpukų pamatai ir tau atrodo, kad buvo baisu. Jei pralaimi, tai išvis atrodo baisus teisėjavimas, bet, kai grįžti namo, pasižiūri įrašą, tu niekada to nematysi.

Tu nejauti tos atmosferos, kuri buvo salėje, tu nejauti smulkių niuansų. Buvo klaidų į abi puses, bet negali sakyti, kad ryškiai kažką nuteisėjavo“, – „Neptūno“ situaciją analizavo vilniečių treneris.

Atvyksta supykęs varžovas

„Neptūno“ atstovai ne kartą viešai „Lietuvos rytą“ kritikavo, kad šis pavogė du geriausius Klaipėdos ekipos žaidėjus Arną Butkevičių ir Mindaugą Girdžiūną.

Kaip Karbauskis sakė, „viskas yra teisėta“. Negalima ant nieko pykt.

Net ir K.Maksvytis prieš Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą sakė, kad būtų malonu įgelti komandai, perėmusiai svarbius žaidėjus, tačiau R.Kurtinaitis tokių priekaištų nesupranta.

„Skaudu, kai komandą palieka žaidėjai, bet nemanau, kad tai yra „Lietuvos ryto“ problema. Tai yra paties klubo problema, kurie prieš sezoną įsirašo sąlygas, kad, jei nemokės atlyginimo, žaidėjas gali palikti klubą“, – aiškino vilniečių strategas.

Jis priminė, kad ir pats pasinaudojo tokia galimybe, kai treniravo „Cantu“ klubą.

„Kaip Karbauskis sakė, „viskas yra teisėta“. Negalima ant nieko pykt“, – „valstiečių“ lyderio žodžius prisiminė R.Kurtinaitis.

Treneris retoriškai klausė, kodėl niekas nepyksta ant Stambulo „Bešiktaš“, kuris iš klaipėdiečių perėmė Juaną Palaciosą, taip pat paminėjo V.Lichodėjaus ir M.Granto išvykimą iš Kėdainių.

„Daug prikalbėjau, bet reziumė trumpa – čia ne žaidėjų problema, problema yra klubo mokume. Mes juk dažnai ką nors išrenkam į valdžią ir po metų pažiūrim, kad „oi, blemba, ne tuos pataikėm vėl“, ar ne? Taip būna“, – juokėsi R.Kurtinaitis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Ne iš kosmoso, bet viltis yra

13 pergalių iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje iškovojęs „Lietuvos rytas“ turi vienu laimėjimu mažiau nei Kauno „Žalgiris“, o R.Kurtinaitis tiki, kad jo auklėtiniai dar gali užsiropšti ant aukščiausio reguliaraus sezono laiptelio.

Treneris pripažįsta, kad lengva nebus, nes reikės laimėti Kaune, tačiau, kol šansų yra, tol vilniečiai negali sau leisti barstyti taškų kitose rungtynėse, kaip su „Neptūnu“ ar „Lietkabeliu“.

Paklaustas, kiek rimtos yra mintys apie pirmąją vietą turnyro lentelėje, R.Kurtinaitis vėl sėdo į laiko mašiną: „Mes galvojame apie tai. Jei negalvotume, tai...

Duosiu tokį pavyzdį, kai kažkada, kai treniravau „Sakalus“. LKL padarė, kad penktadienį žaidžiam su „Lietuvos rytu“, o šeštadienį – su „Žalgiriu“. Aš klausiau, kaip mes pasiruošim, tai man tada atsakė Linas Gylys: „Tai vis tiek gausit!“

Aš ir sakiau, kad gal mes išvis turime neiti žaisti, mes net pasiruošti negalime. Šiuo atveju aš viską suprantu. Ką, jūs galvojat, kad aš kosmose (juokiasi)?

Šansas yra ir, kol jis yra, reikia jį išnaudoti. Svarbiausia, kad žiūrėtume į visas rungtynes rimtai, turime nemažą pergalių seriją. Norime tą eilę pratęsti, bus nelengva. Žinome „Neptūno“ ambicijas, skaitome jų piktumus ant mūsų. Gal tai bus jiems papildoma motyvacija. Mes visus gerbiame vienodai.“

Rimas Kurtinaitis dar kartą įrodė, kad sąmojų ir originalumo jam netrūksta. Sekmadienį pamatysime, ar šių savybių aikštėje nepristigs jo auklėtiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius