Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 27 /19:37

Principiniame mūšyje – „Neptūno“ pergalė prieš „Lietkabelį“

Šeštadienio vakarą Klaipėdoje vyko intriguojanti LKL akistata, kurioje susitiko turnyro lentelėje gretimose pozicijose esančios „Neptūno“ (16-4) ir Panevėžio „Lietkabelio“ (13-8) ekipos. Atkakliai vykusiame mūšyje 83:78 (26:19, 16:19, 19:21, 22:19) sėkmė šypsojosi šeimininkams.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po šios pergalės trečioje pozicijoje esantys klaipėdiečiai „Lietkabelį“ lenkia jau trimis pergalėmis.

Likus žaisti pusę minutės „Lietkabelis“ atsilikinėjo tik 75:79 ir turėjo kamuolį savo rankose, bet apmaudžiai tuomet suklydo Žanis Peineris.

Nors Lukas Aukštikalnis likus žaisti 11 sekundžių dar pataikė fantastišką metimą iš toli (78:81), „Neptūno“ pergalę įtvirtino Vytauto Šulskio dvitaškis.

Šeimininkai galingai pradėjo susitikimą ir be atsako pelnė pirmuosius 10 taškų, tačiau šalto dušo pažadinti panevėžiečiai suskubo atsitiesti ir prisivijo 16:17.

Nors antrojo kėlinio pabaigoje uostamiesčio ekipa atstatė dviženklę persvarą 39:29, netrukus „Neptūnas“ krito į duobę ir leido varžovams perlaužti rungtynių eigą.

Prabilus komandos snaiperiams, svečiai iš Panevėžio sugebėjo laimėti atkarpą 20:5 bei po didžiosios pertraukos išsiveržti į priekį 49:44.

Kurį laiką ekipos žaidė taškas į tašką, o lemiamo ketvirčio pradžioje vėl geriau sekėsi „Neptūnui“, kuris kėliniui įpusėjus atitrūko 73:66.

„Lietkabelis“ vėl neketino pasiduoti ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę priartėjo 75:77, bet tuomet svarbų dvitaškį pataikė Renaldas Seibutis, o paskutiniosiomis sekundėmis svečiams išsigelbėti nebepavyko.

Klaipėdos ekipai pirmą kartą šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse padėjo iki šiol dėl traumos nežaidęs Mindaugas Kačinas.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 25, Renaldas Seibutis 21, Jerry Johnsonas 12 (8 rez. perd.).

„Lietkabelis“: Žanis Peiners 19, Žygimantas Skučas 15, Simas Jasaitis 14, Kšištofas Lavrinovičius 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius