Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 14

Pritaria Šarui – Dainiaus Adomaičio nesužavėjo pokyčiai LKL

Kauno „Žalgirio“ nušluotas Vilniaus „Rytas“ neturi daug laiko laižytis žaizdoms. Jau trečiadienį komanda stoja į LKL ketvirtfinalio kovą su visada užsispyrusiu Utenos „Juventus“ klubu. Po pokyčių Lietuvos čempionate komandai užtenka dviejų pergalių patekimui į pusfinalį. Toks formatas nepatinka daugumai lygos trenerių, tarp jų ir Dainiui Adomaičiui.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors pateko į Europos taurės ketvirtfinalį, Vilniaus „Rytas“ antroje sezono pusėje išgyveno daugiau nuopuolių nei pakilimų. Klubo administracijos skandalai ir nesutarimai su sirgaliais galiausiai atsispindėjo ir aikštėje.

Vilniaus komanda pirmą kartą nuo 1998 metų LKL reguliarųjį sezoną baigė trečioje vietoje. Tai reiškia, kad pusfinalyje gali laukti akistata su Klaipėdos „Neptūnu“.

Tačiau prieš tai reikia įveikti Utenos ekipą.

Šį sezoną tarpusavio akistatose visas keturias pergales šventė Vilniaus „Rytas“, tačiau įtampos šiuose mačuose netrūko.

„Reguliarusis sezonas yra viena, o atkrintamosios – kita. Su „Juventus“ jau žaidėme daug rungtynių ir jos visada buvo įtemptos, reikalaujančios daug jėgų. Manau, kad laukia sunki serija“, – laukiančią akistatą įvertino „Ryto“ treneris.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

LKL ketvirtfinalio ir pusfinalio serijos vyks tik iki dviejų pergalių. Taip LKL vadovai nusprendė sumažinti krūvį Eurolygoje dalyvaujančiam Kauno „Žalgiriui“, bet Lietuvos čempionai neliko patenkinti ilgu reguliariuoju čempionatu ir trumpomis atkrintamosiomis kovomis.

Šarūnas Jasikevičius tokį sprendimą pavadino „katastrofa“.

D.Adomaitis sutinka, kad pokyčiai nėra į naudą: „Daug kas iš trenerių jau pasisakė ir esame tarpusavyje su treneriais kalbėję, kad vis dėlto atkrintamosios yra smagiausias dalykas. Serija iki dviejų pergalių turi daugiau rizikos. Faktas, kad norėtųsi žaisti iki trijų pergalių, bet sąlygos visiems vienodos.“

Šią savaitę LKL paskelbė, kad sezono naudingiausiu žaidėju tapo Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, bet Utenoje žaidžiantis Martinas Gebenas.

Vilniaus ekipos treneris mato ir daugiau pavojingų žaidėjų „Juventus“ arsenale: „Manau, kad jie turi daug gerų žaidėjų. Pavyzdžiui, LKL sezono MVP Martiną Gebeną. Tai daug ką pasako. Marius Runkauskas yra geras metikas. Kenny Gainesas gali vienas nulemti rungtynes.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martinas Gebenas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martinas Gebenas

Tarpusavio rungtynėse „Rytas“ šį sezoną išsigelbėdavo ketvirtuose kėliniuose: „Jie žaidžia fizinį krepšinį. Jie turi įvairių žaidėjų – metikų ir ne tik. Mūsų koncentracija gynyboje kai kuriose rungtynėse buvo nebloga. Norėtųsi, kad tą intensyvumą, kurį turime ketvirtuose kėliniuose, turėtume nuo rungtynių pradžios. Mes ketvirtuose kėliniuose darome mažiau klaidų gynyboje, nei rungtynių pradžioje.“

D.Adomaitis patikino, kad su Utenos klubu žais ir po piršto traumos atsigavęs DJ Seeley: „Visi esame pasirengę žaisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius