Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

Revanšą Šiauliuose išvargęs Šaras: „Tokia pergalė nėra saldi“

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą įkėlė pirmą koją į Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį, bet turėjo ir vėl kaip reikiant paplušėti. Pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse svečiuose šalies čempionai 85:79 pranoko „Šiaulius“ – tą patį varžovą, kuriam netikėtai pralaimėjo sekmadienį LKL rungtynėse.

„Manau, kad patys suprantate, jog tokia pergalė – nėra saldi. Nemalonu, kad du kartus per tris dienas varžovas mus apstumdė, atmušė, labiau norėjo laimėti, žaidė kietesnį krepšinį. Reikia pripažinti, kad šiauliečiai buvo ir geriau treniruoti. Gerai, kad laimėjome. Būna pralaimėjimų, kurie džiugina, o būna pergalių, kurios – ne. Čia pastarasis atvejis“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Paklaustas, kokio pozityvo galima būtų įžvelgti be to, kad buvo iškovota pergalė, strategas pasidžiaugė, kad aikštėje pasirodė visi registruoti žaidėjai.

„Planavome, kad žais visi. Žinoma, norisi laimėti, bet tai nebuvo žūtbūtinis mačas, nes dar laukia rungtynės namie. Norėjosi, kad žaistų daugiau tie, kuriems nepavyko sekmadienį. Kartais pavyksta, kartais ne. Man sunkiai sekasi žaidėjus „užkurti“ LKL kovoms“, – prisipažino Š.Jasikevičius.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus ir A.Sireikos komentarai

Treneris taip pat pasidžiaugė solidžiu Nigelo Hayeso pasirodymu. Amerikietis pelnė 22 taškus ir su Roku Gusčiu buvo rezultatyviausi mačo žaidėjai.

„Nigelui trūksta stabilumo, tačiau pastaruoju metu mes matome geresnius jo procentus. Jis žaidžia gerai, visada būna vietoje, laiku, o tai reiškia, kad netrukdo komandos draugams. Bet kai taip dar pataiko, būna super“, – džiaugėsi treneris.

Varžovai šiame mače atkovojo net 26 kamuolius po „Žalgirio“ krepšiu. Tam Šaras neturėjo paaiškinimų.

„35 minutes žaidėme sistema, kuria ruošėmės kovoti prieš Berlyno ALBA. Jo esmė – atsidurti geresnėje pozicijoje, kad lengviau pavyktų atkovoti kamuolį. Suprasčiau, jei būtume žaidę kita sistema, jei aukštaūgiams reikėtų vaikytis oponentus prie 8-9 metrų. Bet kai taip... Nėra paaiškinimo. Kas yra atkovoti kamuoliai? Tai yra atkaklumas ir noras. Keturis kartus žaidėme prieš „Šiaulius“ ir visus kartus jie laimėjo kovą po lenta. Truputį skaudu“, – neslėpė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius