-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 12 28

„Ryte“ dirbęs M.Brazys: „Nepykite, bet Donaldas Kairys tikrai nerodo to, ko mes visi tikėjomės“

„Betsafe-LKL“ komentatoriams jau pateikus iš skirtingų lygos komandų sudarytus žaidėjų penketukus bei solidžiausiai vadovaujančius strategus, savo nuomonę išreiškė ir treneris Mindaugas Brazys, pastaraisiais metais talkinęs Dainiui Adomaičiui tiek Lietuvos rinktinėje, tiek Vilniaus „Ryte“.
Mindaugas Brazys
Mindaugas Brazys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš išskirdamas geriausią įspūdį jam palikusius krepšininkus, specialistas užsiminė ir apie paminėjimo vertus žaidėjus, kurių Lietuvos pirmenybėse išvysti nebegalima, dėmesio sulaukė ir proveržio sezoną žaidžiantis „Žalgirio“ talentas.

„Gaila, kad išvyko tokie žaidėjai kaip Demetrius Jacksonas ir Regimantas Miniotas, jie iš esmės darė skirtumą. Galvojau ir apie Roką Jokubaitį – jis jaunas ir padarė didžiulę pažangą. Tarp trenerių galima išskirti Marių Kiltinavičių, jo komanda žaidė tikrai gerai“, – teigė M.Brazys.

Vis tik savo komandą treneris sukomplektavo ir iš likusių „Betsafe-LKL“ krepšininkų. M.Brazio pasirinkimus bei juos lėmusius argumentus jums pateikia LKL.lt.

Mindaugo Brazio komanda:

Marquisas Wrightas

Kaip bebūtų, tai yra įžaidėjas, kuris daro nemažą skirtumą, nuo jo daug priklauso „CBet“ žaidime. Komanda su R.Miniotu demonstravo tikrai gerą žaidimą ir M.Wrightas buvo vienas tų žaidėjų, kuris smarkiai prie to prisidėjo. Taip pat jis gali pats užbaigti atakas ir kitiems sukurti progų, iki šiol atrodė gana solidžiai.

Vaidas Kariniauskas

Žaidėjas, drąsiai galintis žaisti per tris pozicijas. Faktas, kad tai žmogus, kuris būdamas Kėdainiuose turėjo didžiausią įtaką, visa žaidimo kontrolė priklausė jam ir jis pats dažnai užbaigdavo atakas, yra labai įvairiapusiškas. Nors jo metimas nėra stabilus, Vaidas tą kompensuoja savo ūgiu, ypač kaip įžaidėjas, kuris gali centruoti. Puikiai įžaidžia kamuolį, mato aikštę. Jį galima išskirti į bet kurią iš 1-3 pozicijų.

Marius Grigonis

Žaidžia savo geriausią sezoną. „Betsafe-LKL“ galbūt ir nėra ta vieta, kur jis labiausiai atsiskleidžia, bet reikia žiūrėti plačiau ir, manau, kad rungtynėse su „Rytu“ ar kituose svarbesniuose mačuose jis turės didelį vaidmenį. Dabar jį kažkiek taupo ir jis negali pilnai atsiskleisti, bet žaidžia geriausią sezoną ir nepaminėti jo būtų neteisinga. Jei galima imti tik vieną žalgirietį, tai imu jį – kaip 2-3 pozicijų žaidėją.

Gytis Masiulis

Blankus sezono startas, nauja komanda ir treneris, reikėjo laiko perprasti, bet kuo toliau, tuo labiau atsiskleidžia. Statistiniai rodikliai irgi ženkliai pagerėjo. Tai yra jaunas žaidėjas su perspektyva. Jei Paulius Jankūnas baigs karjerą, o „Žalgiryje“ kitąmet bus kitas solidus ketvirtas numeris, Gytis galėtų pradėti ten žaisti nuo pagalbinio vaidmens, tai būtų neblogas variantas. Gal pačiam Gyčiui trūksta kūrybingumo, jo centravimas nėra stiprus, perimetre žaidimas su kamuoliu irgi silpnokas, bet palikti laisvo jo negalima, nes pataikys. Taip pat gali duoti ir prakirtimus, kovą dėl atšokusių kamuolių, greitą puolimą.

Maurice‘as Ndouras

Daro didelį skirtumą „Ryto“ žaidime. Dabar greičiausiai žais daugiau kaip ketvirtas numeris, bet iš esmės gali žaisti ir penktu. Daug pridėjo „Ryto“ gynybai. Turi profesionalų požiūrį į gyvenimą ir sportą, norėjo padėti savo šaliai – nepavyko, ilgai užsibuvo ir žaidė tik atvykęs iš oro uosto. Ir už aikštės ribų, ir aikštėje yra tikrai fantastinis žaidėjas. Gynyboje su savo ilgomis rankomis gali dengti ir mažus gynėjus, o puolime yra universalus – atakuoja tiek iš po krepšio, tiek iš vidutinio nuotolio.

Vyr. treneris Mantas Šernius

Buvo sudėtinga išsirinkti. Martinas Schilleris dar nėra iki galo aiškus, su tokia komanda tikriausiai bet kuris treneris turėtų būti pirmoje vietoje. Nenadas Čanakas su „Lietkabeliu“ įsibėgėjo, bet jų pradžia buvo labai prasta. „Rytas“ ir Donaldas Kairys – nepykite, bet tikrai nerodo to, apie ką kalbėjo ir ko mes visi tikėjomės.

Pasirinkau M.Šernių už jo gerą pradžią, su juo teko bendrauti ir žinojau, kokiomis sąlygomis buvo surinkta komanda ir koks mažas yra jų biudžetas. Pradžioje jie gerai žaidė ir kai kurie žaidėjai pas šį trenerį atsiskleidė. Dabar Prienai eina žemyn dėl R.Minioto išėjimo, bet tai yra teisinga, nes tokios komandos negali dėl žaidėjų konkuruoti su Ispanijos lygos klubais.

LKL.lt kviečia ir sirgalius išrinkti savo geriausiųjų penketuką. Jį turi sudaryti krepšininkai iš penkių skirtingų komandų. Balsavimas iki gruodžio 31 d. vyksta čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius