Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

„Ryto“ jaunimas dar vis veja jaudulį, tačiau graibsto neįkainojamą patirtį

Deividas Sirvydis ir Marekas Blaževičius šį sezoną yra vieni labiausiai aptarinėjamų jaunųjų Lietuvos krepšinio vilčių. „Ryto“ mokyklos auklėtiniai dabar yra solidūs pagrindinės komandos rotacijos žaidėjai ir pamažu slenkasi į lyderių vietas. Rungtynės su „Neptūnu“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje parodė, kokią patirtį šiuo metu srebia talentingieji krepšininkai.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūno“ sirgaliai visas rungtynes stebėjo panarinę galvas. Kas penkias minutes skambantis „NEP-TŪ-NAS“ nepadėjo užkurti vyrų, kai jaunasis „Ryto“ snaiperis D.Sirvydis siuntė du taiklius tritaškius iš eilės.

Jaunuolis auginasi skūrą. Pernai visi prisimena jo pirmą įžengimą į aikštę aistringoje kovoje su „Žalgiriu“, įsimintinus 19 taškų į Kazanės UNIKS krepšį.

Šis pasirodymas irgi buvo vienas tų.

„Visą laiką būnu susikaupęs. Ne visada tas kamuolys įkrenta, tačiau šiandien įkrito. Džiaugiuosi“, – vos prieš kelias sekundes su komandos draugais besišnekučiavęs jau 24sek atviravo D.Sirvydis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Sirvydis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Sirvydis

37-asis NBA naujokų biržos šaukimas „Neptūnui“ atseikėjo 13 taškų, realizavo visus 3 mestus tolimus metimus, tačiau suklydo 3 kartus. Puolėjas surinko 7 naudingumo balus.

Dainius Adomaitis šeštadienį kartą turėjo gesinti savo jaunosios žvaigždutės entuziazmą.

„Faktas, kad didžiulis akcentas buvo Deividas Gailius“, – spaudos konferencijoje „Neptūno“ lyderį išskyrė „Ryto“ vyr. treneris.

Tiesioginis D.Sirvydžio oponentas antrajame kėlinyje ne vieną kartą sėkmingai prasiveržė stipriąja dešine ranka. Ilgai netvėręs D.Adomaitis pašaukė Arną Butkevičių nuo suolo.

Po kelių minučių sugrįžęs į aikštę Deividas pradėjo savo toliašaudės artilerijos parodą.

Akivaizdu, jog tiek jis, tiek Marekas Blaževičius šiuo momentu graibsto aukščiausio lygio patirtį. Tokioje vietoje šiurpuliukai ir pagaugai virsta neeilinėmis pamokomis.

„Mano rolė galbūt nepasikeitė, tačiau man svarbiausia yra komanda. Praėjusiais metais gavau mažiau laiko, dabar jo gavau daugiau, bet didelių skirtumų nėra“, – į pasikeitusias užduotis komandoje reagavo 19-metis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Sirvydis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Sirvydis

Tuo tarpu Marekas Blaževičius vis dar jaučiasi tarsi ant vulkano viršukalnės.

Martyno Echodo trauma lėmė, jog 18-metis centras dabar dalinasi minutes su negaluojančiu Evaldu Kairiu.

„Košmareku“ aistruolių pramintas jaunuolis savo minučių sulaukė praėjusių metų KMT ketvirtfinalio etape prieš Utenos „Juventus“ ekipą. Tada nuo pasirodymo finalo ketverte jį sulaikė trauma.

Netikėtos aplinkybės galėjo Mareką sustabdyti ir nuo antro taurės turnyro, tačiau nei nikstelėta čiurna, nei užpuolęs virusas nesulaikė D.Adomaičio auklėtinio.

„Treneriui tai yra maloniausias dalykas, kai ateini ryte ir žaidėjas sako žaisiu, esu pasiruošęs šimtu procentu“, – M.Blaževičiaus užsispyrimą gyrė „Ryto“ strategas.

Jam šios rungtynės įsimins ne tik dėl gautų minučių, bet ir dėl solidaus pasirodymo prieš principinį „Ryto“ varžovą. Aukštaūgis vos per 14 minučių surinko dvigubą dublį – 10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simas Galdikas ir Marekas Blaževičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simas Galdikas ir Marekas Blaževičius

Tiesa, ne kartą į konfliktines situacijas papuldavęs jaunuolis vėl neišvengė vyrų krepšinio aistrų. Trečiajame kėlinyje M.Blaževičius buvo nubaustas nesportine pražanga už trinktelėjimą alkūne Simui Galdikui į antakį.

„Neptūno“ raumenų kalnui upeliais sruvo kraujas. Po rungtynių Marekas žiniasklaidai paatviravo – nieko tyčinio tame nebuvo ir pasiuntė žinutę „Simai, jei skaitai – nepyk“.

Simai, jei skaitai – nepyk

Panašu, jog jaunasis „Ryto“ centras noro ir kovos savyje turi užtektinai, tačiau pats pripažįsta – šiurpuliukai per kūną dar bėgioja.

„Šiandien to jauduliuko gal nebuvo, su kiekvienomis rungtynėmis jo mažiau. Yra to jauduliuko, tačiau stengiuosi eiti į kiekvienas rungtynės mėgaudamasis. Man rungtynės yra šventė“, – jaunatvišką šypsenėlę išlaikydamas kalbėjo vilnietis.

Pamokymų iš komandos draugų M.Blaževičius gauna daug. Ne kartą prie jo rungtynių metu prisistatydavo Eimantas Bendžius ar Pako Cruzas bandydami paaiškinti, kur jaunasis krepšininkas daro klaidas.

Neišsemiamas pamokų lobynas Marekui tampa tikru atradimu. Centras dar turi prisijaukinti, ką reiškia žaisti tokiame lygmenyje.

„Dar nesuprantu šiai dienai, kas vyksta. Komandos draugai stengiasi mane motyvuoti, stengiasi sukoncentruoti, nes esu jaunas... (juokiasi) Labai jaunas. Tikrai dar nesuprantu tos reikšmės ir kaifo, kai reikia žaisti tokiose rungtynėse, prieš tokius varžovus“, – kalbėjo „Ryto“ sistemos auklėtinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius

Dabar šių „Ryto“ perlų laukia dar vienas šansas pasimėgauti – akistata su Kauno „Žalgiriu“.

Praretėjusios vilniečių pajėgos menkina intrigos tikimybę, tačiau skambus KMT šūkis „Tikėkis netikėto“ gali dar nuskambėti, ypač po praėjusių metų Roko Stipčevičiaus čempioniškų tritaškių.

„Pirmiausia – reikia pamiršti šios dienos rungtynes. Pailsėsime, rytoj arba šiandien turėsime video sesiją ir pasiruošime.

Su „Žalgiriu“ svarbiausia yra mažų detalių vykdymas. Smulkios detalės dažniausiai viską ir nulemia, tad turime stabdyti greitą puolimą, neleisti išmesti laisvų tritaškių.

Turime būti išlaikyti ir koncentracija. Privalome turėti reikiamas pozicijas ir atiduoti perdavimus tiksliai“, – rytojaus mūšio gaires nubraižė D.Sirvydis.

„Rytas“ ir „Žalgiris“ dėl KMT titulo susikaus sekmadienį 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius