Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 06

Š.Jasikevičius apie permainas Pirėjuje: „Trenerių atleidimas jau tampa mada“

Šarūnas Jasikevičius po rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“ išskyrė, kad iki pertraukos jo auklėtiniai itin prastai dirbo gynyboje. Vėliau treneris pasidžiaugė puikia antrąja mačo dalimi, o galiausiai, reaguodamas į žinią iš Pirėjo, „nauja mada“ pavadino trenerių atleidinėjimo tempus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Po dviejų kėlinių prieš „Lietkabelį“ Lietuvos čempionai pirmavo tik 48:45, bet galiausiai šventė pergalę net 96:69.

„Labai patenkintas antra puse, labai nepatenkintas pirmąja. Po pralaimėjimo (prieš „Baskonia“ penktadienį – aut. past.) išėjome nesusikaupę, atrodė, kad nebuvo gero užsivedimo. Galbūt labai daug emocinių jėgų pareikalavo tos rungtynės penktadienį, bet čia labiau yra pasiteisinimai“, – kalbėjo Šaras.

„Žalgirio“ treneris išskyrė gerą energiją ir atsidavimą gynyboje po pertraukos.

„Kai taip pavyksta pataikyti, rezultatas, aišku, būna į mūsų pusę. Turime pasimokyti iš tokio pirmojo išėjimo“, – į ateitį žvelgė strategas.

Paklaustas, kodėl ilgiau nei įprastai užtruko per pertrauką rūbinėje ir dėl ko labiausiai priekaištavo, Š.Jasikevičius kalbėjo: „Nežinau, ar užtrukau, daugiau mažiau tie laikai būna panašūs, stengiamės juos kontroliuoti.

Priekaištai buvo dėl gynybos. 45 taškai pirmoj pusėj po pralaimėjimo – neatleistinas dalykas. Kažkiek sprendėm savo problemas, bet nesupratau, kodėl taip įvyko. Nesustabdėm kamuolio daug kur, komandinė gynyba labai strigo. Panevėžys pradėjo su daug geresne energija nei mes, kas irgi logiška, nes LKL visada rungtyniausime ne tokie pailsėję kaip varžovai, bet man čia labiau skamba kaip pasiaiškinimai.“

Zachas LeDay ne tik pelnė 15 taškų, bet ir išdalino 6 rezultatyvius perdavimus. Vis tik, Šaro nuomone, aukštaūgis nėra pats geriausias žaidimo organizatorius.

„Jei sąžiningai, per pertrauką pamačiau, kad jis turi tų perdavimų, bet nelabai kreipiau į tai dėmesį. Čia gal taip išėjo. Nemanau, kad jis yra didžiulis žaidimo kūrėjas“, – šypsodamasis kalbėjo žaliai baltų treneris.

Nors buvusių auklėtinių žaidimas dažnai tampa galvos skausmu, Š.Jasikevičius tikino, kad džiaugiasi dėl Martyno Sajaus, į „Žalgirio“ krepšį sumetusio 17 taškų, pasirodymu.

„Jei Sajokas įmeta 17 taškų, yra super. Jis neblogai besiginantis žaidėjas, mes jam tokią viziją ir turėjome. Aišku, kiekvienam jaunam mūsų sistemos žaidėjui turime viziją, vėliau gal kai kurie dalykai nepasiteisina. Daugiausia atvejų jie gal neturi kantrybės, nori išeiti, nori žaisti daugiau, kas yra logiška.

Čia – mūsų vaikai, mums už juos malonu, nors kartais ir pridaro mums tų problemų. Tas pats Dimša paskutiniu metu žaidžia solidesnį krepšinį, eina į priekį. Valinskas šiandien sužaidė geras rungtynes. Sakau, tikrai malonu“, – artimus sau varžovų žaidėjus gyrė Šaras.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nigel Hayes ir Martynas Sajus
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nigel Hayes ir Martynas Sajus

„Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ rungtynių metu pasirodė naujiena, kad Davidas Blattas palieka Pirėjo „Olympiakos“ klubą po vos vienerių Eurolygos rungtynių, kurias Graikijos klubas pralaimėjo 63:82 Vilerbano ASVEL komandai.

„Čia jau tampa mada. Negaliu lįsti į kitų daržą, nes nežinau, kas yra komandos viduje, bet trenerių atleidimas jau tampa mada. Čia nieko nepadarysim. Iš kitos pusės, iš Kauno žiūrėti, kas darosi Pirėjuje – sunku, bet...

Tai – lengviausias sprendimas. Pabrėžiu, kad galbūt mes kažko nežinome, yra vidiniai dalykai. Kartais nuo to būna geriau, bet daugiausia situacijų tas kantrybės neturėjimas, kad ir nežinau, ar priveda prie geresnių situacijų“, – samprotavo Šaras.

Tai – lengviausias sprendimas

Nenadas Čanakas po pralaimėjimo sunkiai rinko žodžius ir išskyrė vieną daug pasakantį faktą.

„Šiuo momentu neturiu ką protingo pasakyti. Mes iš rūbinės išėjome be koncentracijos. Vienas faktas gali paaiškinti antrą pusę – metėme mažiau metimų nei padarėme klaidų.

Metėme 17 metimų ir 18 kartų suklydome. Tai yra, nežinau... Nežinau, ar esu kažką tokio girdėjęs tokiame lygyje.

Metėme 17 metimų ir 18 kartų suklydome

Negaliu pasakyti, kad nustojome gintis, nes nesigynėme visas rungtynes. Buvome susikoncentravę ties puolimu, bet antra pusė buvo tiesiog baisi“, – rungtynes apibendrino „Lietkabelio“ treneris.

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“ spaudos konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius