Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 29

Š.Jasikevičius kirto A.Milaknį užsipuolusiam sirgaliui: „Geriau nebeateik į areną“

Artūras Milaknis nedrįso mesti ketvirtojo tritaškio pirmoje rungtynių pusėje. Iš pirmųjų „Žalgirio“ arenos tribūnų eilių iš už žalgiriečių suolo atskriejo replika. Šarūnas Jasikevičius ją išgirdo. Treneris atsisuko į aistruolius ir jiems kažką replikavo. Tai ne pirmas kartas šį sezoną, kai Šaras užstoja Artūrą Milaknį, bet strategas šįkart nusprendė kirsti mažai daliai sirgalių.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki LKL lyderių dvikovos su Panevėžio „Lietkabeliu“, Milas pataikė 21 tritaškį iš 35 – tai fantastiškas 60 proc. pataikymas.

Bet „Žalgirio“ aistruoliai įsidėmėjo kitus skaičius. 2/12 dega prie A.Milaknio pavardės Eurolygos statistikos eilutėje.

Ne už 16,7 proc. pataikymą svarbiausių kovų ringe „Žalgiris“ moka snaiperiui didžiulius pinigus.

Tačiau Š.Jasikevičius ne tas treneris, kuris leistų skalpuoti savo žaidėjus.

„Tuos pusantrų metų, kai treniruoju „Žalgirį“, mūsų santykiai su sirgaliais labai gražūs. Šiandien buvo dar vienas kartas, kada nesupratau jų. Nesupratau, kodėl negražiai elgiamasi su vienu vietiniu žaidėju, kuris tiek daug davęs mūsų klubui. Netgi man yra nesuprantamas dalykas, kodėl šioje arenoje žaidžiant „Žalgiriui“ yra kažkokia priešprieša ar nepasitenkinimas lietuviais, kurie blogai žaidžia.

Užuot savą palaikytume dvigubai ar trigubai labiau, mes varome ant savo. Taip buvo visais laikais su šia komanda.

Daug metų čia buvo daug vilčių nepateisinusių užsieniečių. Ir šiuo metu yra užsieniečių, kurie tikrai sunkiai įsilieja. Bet, deja, tas lietuviškas bruožas eiti prieš savą yra tai, kas man nepriimtina kaip lietuviui. Nesuprantu, kodėl taip reikia elgtis?

Pernai buvo su vienu žaidėju, šiemet – su kitu. Užuot savą palaikytume dvigubai ar trigubai labiau, mes varome ant savo. Taip buvo visais laikais su šia komanda.

Vėlgi pavardžių vardinti nėra labai svarbu. Šioje situacijoje pats pasakysiu, kad buvau padaręs neblogą karjerą, bet buvau nušvilptas šioje arenoje. Nesuprantu šito.

Tie „Žalgirio“ sirgaliai garsėja visoje Europoje kaip vieni geriausių, bet yra tokių momentų, kurių negali praleisti. Labai nepatiko.

Galbūt sirgaliai turi suprasti. Aš vėl kalbu apie mažumą. Apie kelis, kurie dedasi kažkokiais didžiuliais fanais. Kalbu gal apie 30–40 fanų. Bet gal kitiems yra atsakomybė juos sudrausminti. Mes, lietuviai, kažkodėl varome ant savų ir manau, tai yra negražu.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Š.Jasikevičius negalėjo pasakyti, kaip į tokius sirgalius reaguoja pats A.Milaknis. Bet akivaizdu, kad žalgirietis šiuo metu – duobėje.

Kai Milaknis prametė ketvirtą tritaškį, „Žalgirio“ arenoje nuaidėjo gilus atodūsis.

Milas nuleidęs galvą nukulniavo į minutės pertraukėlę. Darius Maskoliūnas jį skatino raginimais ir pliaukštelėjimu.

Tokiomis kalbomis bando jį prikelti ir Šaras.

Dėl to, kai gavau trenerio darbą, mano vienas didžiausių prašymų buvo Milaknį palikti. Nes žinojau, koks jis.

„Negaliu atsakyti šio klausimo. Reikia klausti Milaknio. Bet kad jam nemalonu, tai šimtas procentų. Tai vienas profesionaliausių krepšininkų. Esu buvęs jo komandos draugas ir mes kasdien vienas kitą dengdavom. Dėl to, kai gavau trenerio darbą, mano vienas didžiausių prašymų buvo jį palikti. Nes žinojau, koks jis.

Iš užsienio kartais atvažiuoja žaidėjų grynai dėl pinigų, prasimušti. O mes kažkodėl išskiriame savą. Visi tie, kurie praėjo „Žalgirio“ sistemą, jie mums patys brangiausi. Kai kuriems sirgaliams – ne.

Tas fanas, kuris sugeba taip prieš savą kelti balsą, jis nėra tikras fanas. Tegul neina jis į areną. Kalbu apie visišką mažumą. Bet tegul jis neina į areną.“

Praėjusį sezoną sirgalių kritikuotas Antanas Kavaliauskas į „Lietkabelio“ krepšį įmetė 19 taškų ir buvo naudingiausias „Žalgirio“ gretose su 24 naudingumo balais.

Centras vienu metu irgi buvo nušvilptas „Žalgirio“ arenoje. Šaras tada irgi apie tai kalbėjo garsiai.

„Antanas gerai dirba, labai atsigavęs ir atsidavęs. Kartais paeina, kartais ne, bet žinau, kad kitą dieną jis ateis, dirbs. Didžiulis skirtumas peikti žaidėją, jeigu kažko nepadaro gerai, ir kai nesistengia. Nesistengiančių šioje komandoje nematau. Jei matau, jūs apie tai nežinosite“, – po pergalės prieš „Lietkabelį“ 92:90 kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius