Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 31

Šaras pateisino neveikusias galvas, N.Čanakas atsisveikino gražiu palinkėjimu

Kauno „Žalgiris“ tris kėlinius lygiai žaidė su Panevėžio „Lietkabeliu“, lemiamame ketvirtyje šovė į priekį po Artūro Milaknio tritaškių lietučio, o Šarūnas Jasikevičius po pergalės džiaugėsi, kad pavyko sužaisti solidžiai po sunkių penktadienio rungtynių Pirėjuje prieš „Olympiakos“ klubą.
Rokas Jokubaitis ir Šarūnas Jasikevičius
Rokas Jokubaitis ir Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žalgiris“ prieš „Lietkabelį“ laimėjo 85:63. Pranašumą Lietuvos čempionai susikrovė ketvirtajame kėlinyje, kuriame pranoko varžovus net 30:14.

„Pradėjom rungtynes vangokai, po truputį sugrįžom į jas su geresniu krepšiniu. Smagu, kad pavyko pratęsti pergalių seriją. Nelabai daug ko iš šiandien tikėjomės, nes žaidėjai išeikvojo daug jėgų Pirėjuje. Svarbiausia buvo laimėti, smagu, kad tą padarėme ir kad visi gavo pasižaisti“, – kalbėjo Šaras.

Svarbiausia buvo laimėti, smagu, kad tą padarėme ir kad visi gavo pasižaisti

„Žalgirio“ treneris, paklaustas, kaip sekėsi tvarkytis su galinga panevėžiečių priekine linija, kalbėjo, jog daugiau problemų gynyboje jo auklėtiniai turėjo toliau nuo krepšio.

„Jie pasinaudojo mūsų kai kuriomis problemomis. Blogai, kad darėm daug tų pačių klaidų. Dėl to buvo kažkiek neramu, bet, kaip ir daugumoje rungtynių, koncentruojamės į gynėjus ir manau, kad neblogai dirbom gynyboje. Tą parodo ir 63 praleisti taškai, ir gan prasti jų procentai“, – sakė Šaras, omenyje turėdamas vos 34 proc. siekusį „Lietkabelio“ dvitaškių pataikymą.

Sekmadienio mače ant parketo pasirodė visi registruoti „Žalgirio“ žaidėjai ir nė vienas nežaidė ilgiau nei 22 minučių.

Tačiau Š.Jasikevičius sakė nemanantis, jog tai yra ypač svarbu prieš lemiamas Eurolygos rungtynes prieš Madrido „Real“, kurios bus žaidžiamos ketvirtadienį.

„Rytoj bus laisva diena, todėl žaidėjai turės laiko atsigauti. Žinojom, kad varžovas yra rimtas, turi daug laiko pasiruošti. Lengvų rungtynių nesitikėjom, manau, kad žaidėjai išėjo su gana neblogu mentalitetu, suprasdami, kad nebus lengva. Tik tiek, kad galvos nelabai veikė. Emociškai buvo sunku, vakar pusdienį keliavome, todėl reikia suprasti ir juos“, – aiškino strategas.

Tik tiek, kad galvos nelabai veikė

„Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas apie rungtynes kalbėjo: „Paskutiniajame kėlinyje dingome iš aikštės. Nežinau tikslių priežasčių. Milaknis penkis kartus liko laisvas. „Žalgiris“ yra kokybiška komanda, žaidė agresyviau, intensyviau ir galiausiai turime 22 taškų persvarą.“

Simas Jasaitis per 21 minutę nepelnė nei taško, prametė visus 9 metimus ir surinko -9 naudingumo balus, bet N.Čanakas nemano, jog veteranas vis dar atsigauna po traumos.

„Jis gerai treniravosi, tiesiog šiandien nepataikė metimų. Bet tai nėra mūsų blogo žaidimo ketvirtajame kėlinyje priežastis“, – sakė N.Čanakas.

Žurnalistai daugiau klausimų nebuvo paruošę, tačiau „Lietkabelio“ treneris dar turėjo vieną gražią žinutę varžovams.

„Linkiu „Žalgiriui“ sėkmės Madride“, – palikdamas spaudos konferenciją pridūrė N.Čanakas.

Lemiamas rungtynes, kuriose spręsis, ar „Žalgiris“ pateks į Eurolygos atkrintamąsias, kauniečiai žais ketvirtadienį Madride.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius