Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Šaras po pergalės prieš „Lietuvos rytą“ prabilo apie „Žalgirio“ ydą

Po poros kvailysčių aikštėje ant suolo pasodintas Brandonas Daviesas susinervinęs taip iškalė LED ekraną, kad šiame atsivėrė skylė. „Žalgirio“ gynyba buvo gerokai tvirtesnė. Prieš tris dienas „Neptūnas“ Kaune sukrapštė vos 47 taškus, „Lietuvos rytui“ pavyko įridenti tik 66. Lyderių mūšyje „Žalgiris“ nepaliko didelių abejonių dėl LKL reguliariojo sezono nugalėtojų vardo 77:66.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viskas vyko daugiau mažiau pagal Šarūno Jasikevičiaus planą, kol neprasidėjo nepaaiškinamas chaosas trečiojo kėlinio pabaigoje.

27 minutę 50:31 pirmavęs „Žalgiris“ per likusią 3 minučių atkarpą prarado net 4 kamuolius, leido vilniečiams nuo jų galvų nusiimti dar du, sugėrė Šarūno Jasikevičiaus techninę pražangą ir išbarstė solidų pranašumą iki 8 taškelių (54:46).

Nors jau, atrodė, buvo paleidę susitikimą, vilniečiai kovojo iš paskutiniųjų. Ir taip tyliai prisėlinę prie „Žalgirio“ vilniečiai jau lyg buvo supančioję čempionus.

Tačiau žalgiriečiai ketvirtojo kėlinio viduryje išdraskė „Lietuvos ryto“ gynybos suraizgytą tinklą. Artūras Milaknis nuodėmingai paliktas laisvas prie tritaškio linijos baudė svečius, kitoje aikštės pusėje Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas bendromis pastangomis pūtė svečių metimą lauk, o greita ataka baigėsi Edgaro Ulanovo baudų metimais 63:51.

Linas Kleiza jau piktas trypčiojo „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo gale, o Rimas Kurtinaitis desperatiškai mojavo rankomis.

„Žalgiris“ ištrūko iš „Lietuvos ryto“ pasalos.

Iki reguliariojo sezono finišo likus 5 susitikimams, „Žalgiris“ po šios pergalės atsiplėšė nuo „Lietuvos ryto“ 2 pergalėmis.

„Malonu, kad laimėjome. Manau, žaidėme gana solidžiai. Ne geriausią savo krepšinį, bet solidžiai – ypač gynyboje.

Kaip visada, atsiplėšę mes atsipalaiduojame. O paskui labai sunku persilaužti ir iš naujo vėl įeiti į rungtynes. Padarėme aibę psichologinių klaidų dar pirmoje pusėje, kurios neleido dominuoti, kokia buvo gera mūsų gynyba.

Sukrito mūsų gynyba. Nesupratome, kurios yra stipriosios rankos, nesupratome, kurie yra metikai. Na, ir, aišku, 19 klaidų yra nepateisinamas dalykas. „Lietuvos rytas“ mus baudė ir per KMT finalą. Kaip matote, 10 klaidų įžaidėjams yra per didelis skaičius. Bet pagrindine esmė yra, kad komanda nemoka žaisti prie didžiulio skirtumo

„Lietuvos rytui“ viskas buvo kaip ir aišku – vienas kelias sugrįžti žaidžiant ties pražangos riba. Mes tam neatsakėme, nebuvome pasiruošę ir pasidarė kažkokia intriga“, – po rungtynių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

– LKL tai buvo antros labai geros rungtynės gynyboje. Ar tai tampa gera tendencija?

– Labai svarbu, kad mes gerai gintumėmės. Bet mes neturime žudiko instinkto ir visą sezoną jo neturėjome.

Gal net geriau mums eiti į rungtynes, kai žaidžiame apylygiai. Nes žinau, kad vyrai įsitempę maksimaliai, susikoncentravę, klysta mažiau. Bet tai yra jaunų žaidėjų yda. Jie atsipalaiduoja, kažkur pajaučia, kad galbūt visas darbas yra padarytas.

Bet jei turi +18, stenkis eiti iki +28. Galimas tik toks mentalitetas.

Prie +18 mes pradėjome visiškai atsainiai elgtis – negriuvome ant kamuolio. Nenusiėmėme kamuolio po baudų metimų.

Galvoju, buvo galima žaisti paprasčiau.

– Kita vertus, kas lemia tokią „Žalgirio“ gynybą, kuri pusantrų rungtynių su „Neptūnu“ ir „Lietuvos rytu“ buvo bene ideali?

– Gera gynyba buvo tik pirmą pusę. Antroje pusėje mes pradėjome nelabai. Kai pradėjome keistis ginamaisiais, mūsų aukštaūgiai nesuprato su kuo. Buvo aibė psichologinių klaidų.

Skaičiai... Gal ir okay, bet pirma pusė buvo tikrai gera. Tik gal kažkur mūsų nenubaudė.

– Kaip vertinate „Maccabi“ sprendimą burti Eurolygai ir Izraelio čempionatui atskiras komandas bei „Panathinaikos“ verdiktą trauktis iš Eurolygos?

– Dar mums pora milijonų į biudžetą ir galima statyti dvi komandas (šypsosi).

Aš labai artimai bendrauju su Nikola Vujčičiumi. Visi ties sprendimai atrodo iš pradžių kaip pusiau revoliucija. Ir tikrai, aš bandžiau aiškintis, kodėl jie taip daro. Jie turi savo argumentų.

Mums tai paprasčiau – negalime sau to leisti finansiškai. Bet, žinote, kai prasideda kažkokie tokie sprendimai, visada galvoji, kad turi kažkokią nuomonę, jog kažkas nepavyks, labai sunku. Juk skirtingi treneriai, skirtingos komandos. Gal net jiems bus per mažai rungtynių – jei sezonas bus 10 mėnesių?

Įdomu, kaip jie tą padarys. Manau, visa Europa stebės įtempusi akis.

Neįsivaizduoju Eurolygos be „Panathinaikos“, Giannakopoulų šeimos. Taip pat ir dabar esu nusistatęs – man tai labai brangi komanda. Iš visų užsienio komandų, ko gero, pati brangiausia. Ir tikrai nenorėčiau, kad jie išeitų iš Eurolygos. Dabar tiesioginį reisą į Atėnus padarė – tai iš viso faina (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius