Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

Šarūnas Jasikevičius siunta: „Kai kuriems žaidėjams turėtų būti gėda“

Šarūnas Jasikevičius lyg senais gerais laikais kirto į baudos aikštelę. Tik šįkart jis ten neieškojo laisvų komandos draugų juvelyriniam perdavimui atlikti. 41-erių treneris su smokingu bėgo skirti susipešusių „Žalgirio“ ir „Neptūno“ krepšininkų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyriausiojo rungtynių teisėjo Jurgio Laurinavičiaus paprašytas grįžti į savo vietą, netrukus Šaras išvydo krepšinį, kuris jam labai nepatiko.

Iki Mindaugo Girdžiūno ir Kevino Pangoso pradėto susistumdymo, „Žalgiris“ jau atrodė beperimąs iniciatyvą.

Dar visai neseniai Š.Jasikevičius atsarginių suolo kampe sėdėjusio klubo vadovo Mindaugo Kvedaro paprašė rankšluosčio prakaitui nuo kaktos nuvalyti, kai „Neptūnas“ pirmoje mačo dalyje susikrovė didžiausią 12 taškų pranašumą.

Kai pagalvoji, kad esi labai geras, gyvenimas nubaudžia.

Bet K.Pangoso rankos po karštos diskusijos su M.Girdžiūnu nedrebėjo – kanadietis dviem baudų metimais trečiojo kėlinio viduryje švelnino skirtumą 45:47.

Tačiau per likusią 4 minučių atkarpą žalgiriečiai sukrapštė vos 4 taškelius ir visus juos – baudų metimais.

Tuo tarpu „Neptūnas“ siautė lyg banguojanti jūra per didžiulę audrą. Tas konfliktas, atrodo, pabudino prisnūdusią uostamiesčio komandą.

Chrisas Loftonas aidint trečiojo kėlinio sirenai griūdamas paleido bombą iš maždaug 10 metrų ir pakėlė „Švyturio“ arenos stogą – 60:49.

Už nugaros sirgaliams šokinėjant tribūnose, Šaras demonstratyviai stovėjo pasirėmęs ant vienos kojos ir palenkęs galvą. Toks jis būna, kai yra baisiai piktas.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Žalgirio“ treneris pirštais rodė į klyną – suprask, tokius metimus pataiko drąsūs žaidėjai.

To ryžtingumo Klaipėdoje pritrūko „Žalgirio“ vyrams, kurie per pusantro kėlinio leido „Neptūnui“ atkovoti daugiau kamuolių puolime (7), nei per visą pirmąjį mačą Kaune (5).

Neprilygo „Neptūnui“, kurio gynėjų linija – Mindaugas Girdžiūnas, Danielis Ewingas ir Martynas Mažeika, dar antrojo kėlinio viduryje turėjo dvigubai daugiau taškų nei surinko per pirmąsias rungtynes.

Talento pas mus yra daugiau. Esame gera komanda. Bet jei neatsiduodi šimtu procentų, neaploši daugelio komandų.

Žalgiriečiai išvydo visiškai kitokią „Neptūno“ komandą, bet patys buvo visiškai nesavi.

Tik „Žalgirio“ meistriškumas dabar toks didelis, kad Kauno klubas išliko kovoje dėl pergalės iki paskutinės minutės. Bet „Neptūnas“ atsilaikė ir nuleido čempioną ant žemės 73:70.

„Laimėjo ta komanda, kuri labiau norėjo. Kuri daugiau kartų griuvo ant grindų. Kuri tikrai kovėsi labiau nei mes. Kai kuriems žaidėjams turėtų būti gėda. Žinau, kad tai bus antraštė, bet taip ir yra, – pripažino Š.Jasikevičius. – Mes neatsakėme į jų fizinę kovą. Nežinau, gal maniškiai tikėjosi, kad ir antros rungtynės bus tokios lengvos Klaipėdoje. Bet čia reikia prisiimti atsakomybę už komandos neužkūrimą ar kažką tokio.

Bet gal atsiimsiu šiuos žodžius. Galvoju, jie neįvertino varžovo ir šitos atmosferos. Ir atsibudo per vėlai. Gal pradėjo kautis per vėlai. Pirmajame kėlinyje buvo aibė momentų, kur mes tiesiog nepastatėme savo kūno, nesiaukojome dėl komandos. Kai pagalvoji, kad esi labai geras, gyvenimas nubaudžia.“

– „Neptūnas“ buvo labiau motyvuotas ar šįkart geriau taktiškai pasirengęs rungtynėms?

– Neptūnas žaidė vienu nauju deriniu. Taktiškai daug pokyčių nebuvo. Mažeika buvo paleistas į starto penketą, nes yra emocinis lyderis. Mes neatsakėme savo emocijomis, atsidavimu.

Ir nereikia tylėti. Kiekvienas švilpukas 50 ant 50 buvo prieš mus. Bet tai yra logiška, kadangi viena komanda griūna ant parketo, o kita tik vaikšto. Nekaltinu jų, bet rungtynės išsisprendė per paskutines minutes.

Daug, ką mes akcentavome rungtynių metu, teisėjai nekreipė dėmėsio. Vėlgi, pabrėšiu, tai nenusprendė rungtynių.

– „Neptūnas“ buvo agresyvesnis nei Kaune?

– Galvoju, kad taip. Jie buvo agresyvesni, daugiau krito ant kamuolio. Jie labiau norėjo. Talento pas mus yra daugiau. Esame gera komanda. Bet jei neatsiduodi šimtu procentų, neaploši daugelio komandų.

Jei vieni miršta ant parketo, viskas labai aišku. Talento skirtumai apmažėjo. Momentais atrodėme labai blogai. Reikia daryti išvadas. Kiekvienam reikia pasižiūrėti į veidrodį.

Dainius Adomaitis: „Pirmiausia, mūsų fanai nusipelnė tokios pergalės. Už tą atmosferą vyrai atsilygino bekompromise kova. Tos emocijos ir energija aikštėje persidavė į tribūnas.

Žalgiriečiai dabar bus pikti ir norės ant mūsų išlieti pyktį.

Pagrindinis dalykas – gynyboje padarėme gal 3 kartus mažiau taktinių klaidų nei Kaune. Žymiai geresnė kova dėl atšokusių kamuolių. Ir pagrindinis trečias dalykas – energija, kuri buvo visiškai kitokia nei Kaune. Žalgiriečiai prieš tai dominavo, bet šiandien buvo kitokia situacija.

Tai džiugina. Džiugina pergalė prieš labai gerą komandą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

„Žalgiris“ yra stipresnė komanda. Favoritas ne tik šios serijos, bet ir čempionato. Jei norime kovoti su jais lygiai ir galvoti apie pergalę, negalime turėti tiek žaidėjų, kurie sužaidžia žemiau savo galimybių ribų. Tose rungtynėse buvo per daug tokių pasirodymų.

Pavyzdžiui, tokio Martyno Mažeikos mums reikia. Mes tikimės, kad jis kitose rungtynėse bus toks. Ir dar geresnis.

Turime rezervų. Kokių? Gal nesakysiu (šypsosi.). Kiekvienas turi sužaisti mažų mažiausiai savame lygyje ir labai gerai. Su jais reikia sėkmės. Reikia, kad Loftonas pataikytų iš centro. Reikia, kad Arnas Butkevičius, kurį jie palieka laisvą, pataikytų. Tai yra smulkūs dalykai. Jie rizikuoja ir turime tas rizikas bausti.

Žalgiriečiai dabar bus pikti ir norės ant mūsų išlieti pyktį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius