Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 14

Skambiausio karjeros akordo sieksiantis N.Čanakas: „Žalgiris“ – Eurolygos aštuoneto komanda“

Nenadas Čanakas šį sezoną kartą jau nugalėjo Kauno „Žalgirį“. Tuomet karštose rungtynėse Panevėžyje jo vadovaujamas „Lietkabelis“, vedamas Tomo Dimšos, nukovė Lietuvos čempionus, bet prieš Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį serbas įsitikinęs – tas laimėjimas nieko nebereikš šeštadienio popietę.
Nenad Čanak
Nenad Čanak / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Po to sausio 5-sios vakaro, pasibaigusio pergale 83:72, N.Čanakas buvo atviras ir sakė, kad tai – antra skambiausia pergalė jo karjeroje. Vis dar svarbiausias laimėjimas yra pasiektas su Belgrado „Partizan“, kuomet Serbijos taurės finale pavyko nukauti to paties miesto „Crvena Zvezda“ ekipą.

Šį sezoną „Lietkabelis“ demonstruoja puikią formą – su 15 pergalių ir 7 nesėkmėmis žengia antroje LKL turnyro lentelės vietoje.

T.Dimšos, Željko Šakičiaus ir Pauliaus Valinsko į priekį vedama komanda šiemet nuvertė ne tik „Žalgirį“, bet ir triuškino „Neptūną“ (102:64), sykį nukovė ir Vilniaus „Rytą“ (83:74).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša

Pernai „Lietkabelis“ iškovojo KMT bronzą. Tada N.Čanako auklėtiniai net 94:67 sudorojo bedantį „Neptūną“ mažajame finale, tačiau patys smūgį sugėrė pusfinalyje – net 58:89 krito prieš „Žalgirį“.

„Žinoma, žinome, prieš ką rytoj žaisime. Mano nuomone, „Žalgiris“ – Eurolygos aštuoneto komanda. Mes sieksime savo tikslų, bandysime būti kovingi. Man svarbiausia, kad žaidėjai jau pamatė jog prieš „Žalgirį“ kautis mes galime“, – prieš rungtynes sakė N.Čanakas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./LKL rungtynėse susitinka: Panevėžio „Lietkabelis“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./LKL rungtynėse susitinka: Panevėžio „Lietkabelis“ – Klaipėdos „Neptūnas“

– Žinote, ką reiškia nugalėti „Žalgirį“ šį sezoną. Ką iš tų rungtynių galite nusinešti į pusfinalį?15min paklausė „Lietkabelio“ trenerio.

– Nieko per daug nenusinešime. Galbūt tą jausmą, jog žaisti konkurencingai prieš juos mes galime. Žinoma, „Žalgiris“ turi geresnę sudėtį, vieną geriausių Europos trenerių, bet, kaip sakiau, tikrai neisime iškėlę baltą vėliavą. Padarysime viską, ką galime.

Ta pergalė prieš „Žalgirį“ mums buvo naudinga ir dėl tolimesnių rungtynių, po to turėjome gerą seriją. Tačiau rytoj tai daug nereikš.

Tikrai neisime iškėlę baltą vėliavą

– Taurės turnyro formatas yra kitoks. Ko jūsų komandai reikia, kad galėtumėte priešintis?

– Pirmiausia, privalome atlikti esminių dalykus: bėgti taip, kaip bėga „Žalgiris“, kovoti dėl kamuolių, gerai gintis vienas prieš vieną. Turime daryti esminius krepšinio dalykus, o tada, jei tai padarysime, žiūrėsime, kaip reaguoti į jų gynybą, kaip jie reaguoja į mūsų, kas bus kietesni, kas pataikys svarbių metimų.

Tačiau be esminių užduočių išpildymo geriau aikštėje net nesirodyti.

Tačiau be esminių užduočių išpildymo geriau aikštėje net nesirodyti

– Pernai taip pat sutikote „Žalgirį“ pusfinalyje. Ką pamenate iš tų nesėkmingų rungtynių, galbūt kažko iš jų išmokote?

– (Juokiasi). Praėjusiais metais buvo gan panaši situacija: mes žaidėme gan apylyges rungtynes sausio mėnesį Panevėžyje. Tada pralaimėjome ir galvojome, kad galbūt pavyks dabar, bet „Žalgiris“ sužaidė daug geriau nei mes.

Jie buvo fiziškesni, žaidė intensyviau. Kai jau sakiau, mes turime jiems nenusileisti, turime žaisti tokiu pačiu fiziškumu, intensyvumu. O tada pamatysime.

– Po tos pergalės prieš „Žalgirį“ šį sezoną sakėte, kad tai – antras didžiausias laimėjimas jūsų karjeroje. Kas turi nutikti šį savaitgalį, kad galėtumėte sakyti, jog skambiausią pergalė pasiekėte dabar?

– (Juokiasi). Na, nenoriu atrodyti pernelyg ambicingas, bet, žinoma, jei laimėtume taurę, tai būtų mano karjeros viršūnė kol kas.

Primename, kad KMT pusfinalis tarp „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ šeštadienį Klaipėdoje prasidės 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius