-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 11

„Šokiruotą“ Thomasą Walkupą įkvėpė Šaro žodžiai

Šarūnas Jasikevičius rungtynių su „Rytu“ išvakarėse žalgiriečiams per susirinkimą tarė: „Nežinau, ar man dar reikia rodyti motyvacinius klipus. Turite būti pasiruošę.“ Prieš tris savaites ant „Siemens“ arenos parketo likusi skausminga žaliai baltų patirtis iki sekmadienio vakaro kirbėjo žalgiriečių galvose. Nuo pirmo iki penkiolikto „Žalgirio“ žaidėjo siekė atsirevanšuoti vilniečiams. „Manau, gerai pavyko“, – po triuškinančio revanšo 85:59 24sek tikino vienas pagrindinių mūšio herojų Thomasas Walkupas.
Thomas Walkup
Thomas Walkup / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Priešpaskutinę rungtynių minutę Thomasas Walkupas vogė kamuolį iš Margirio Normanto ir pasodinęs „Ryto“ gynėją ant žemės lėkė lanko link. Kai amerikietis tvirtai atsispyrė nuo „Siemens“ arenos parketo, Aistis Pilauskas nebelindo po ratais.

Th.Walkupas galingu dėjimu triuškino „Siemens“ arenos lanką ir užstaugė nusileidęs ant žemės. Šis epizodas žymėjo jo rekordinį šį sezoną – 21-ąjį tašką.

Šarūnas Jasikevičius visada akcentavo elitinį Th.Walkupo įgūdį dusinti varžovų lyderius, bet šįkart 193 cm ūgio amerikietis išsitraukė dar nematytų ginklų.

Pirmiausia, amerikietis „Žalgiryje“ dar nebuvo įmetęs net 3 tritaškių per rungtynes.

Tikslumo dėlei, nuo lapkričio 25-osios LKL čempionate jo sąskaitoje buvo tik 2 tolimi metimai. Lietuvoje jo pataikymas iš trijų taškų zonos siekė 23,3 proc., Eurolygoje – 33,3 proc.

„Kaip jis pats sako, iki šiol jis dar nebuvo pajutęs, kad kas nors prieš jį gintųsi atsitraukęs per tris metrus, – po pergalės kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Jam tai buvo šokas. Paskui kažkiek nepataikė ir atsirado dvejonės. Tikiuosi, tai yra lūžio rungtynės Thomasui.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Thomas Walkup
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Thomas Walkup

Th.Walkupas šypsosi. Kaskart paprašęs užtvaros matydamas varžovą lendant pro jos apačią, o ne viršų, taip provokuojant žalgirietį mesti, legionierius atsimena treniruotėje jam ištartus Šarūno Jasikevičiaus žodžius.

„Treneris treniruotėse sako: mesk, jei tik esi laisvas. Jei pramesi daug metimų, aš tave tiesiog pakeisiu, – juokėsi Th.Walkupas. – Treneris manimi pasitiki ir man to reikėjo.

Tad išėjau ir pataikiau. Įmečiau kelis metimus ir jaučiausi geriau. Pajutau žaidimą.“

VIDEO: Th.Walkupas su malonumu mokosi iš Šaro pamokų

„Verčiame jį mesti, – neslėpė Šaras. – Jis tikrai gali mesti – per treniruotes jis pataiko. Tikiuosi, šis mačas jam duos daugiau pasitikėjimo ir kuo toliau jis gerins krepšinį. Su jo darbu ir atsidavimu nebuvo dvejonių.“

Ilgiau šį sezoną Th.Walkupas rungtyniavo tik su „Barcelona“ – gavo pasireikšti 5 sekundėmis daugiau nei Vilniuje (29:52). Bet treneriui keisti jo nebuvo reikalo.

Daugiausiai „Siemens“ arenoje rungtyniavęs „Žalgirio“ krepšininkas pasiekė įspūdingą +/ – rodiklį. Jam būnant aikštėje, žalgiriečiai įmetė net 33 taškais daugiau nei „Rytas“. Tai bent 15 taškų geresnis rodiklis nei kito geriausio rezultato žaliai baltų gretose savininko (Deonas Thompsonas, +18).

VIDEO: „Ginčas“ po „Ryto“ ir „Žalgirio“ mūšio: pagalbos šauksmas, į kurį privaloma atsiliepti sostinėje

Daug prie to žaidimo laiko prisidėjo ir pasikeitusios pareigos. Š.Jasikevičius jau kurį laiką bando Th.Walkupą įžaidėjo pozicijoje.

„Žalgirio“ treneris vis dažniau išsikviečia 26-erių krepšininką prie šoninės linijos susiderinti komandinių veiksmų.

Atrodo, kad šioje pozicijoje amerikietis jaučiasi vis geriau.

„Jaučiuosi puikiai, – 24sek neslėpė Th.Walkupas. – Tiesiog darau tai, ko reikia komandai. Dabar esu įžaidėjas ir bandau būti geriausias įžaidėjas, vykdyti trenerio nurodymus.

Gera mokytis iš nuostabaus įžaidėjo, koks buvo Šaras. Man pasisekė, kad esu tokioje situacijoje.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Trenerių emocijos „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynėse
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Trenerių emocijos „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynėse

Paspaustas į kampą, ar įžaidėjo pozicijoje jaučiasi geriau nei atakuojančio gynėjo, kurioje jam teko rungtyniauti didžiąją šio sezono dalį, Th.Walkupas gudriai šyptelėjo: „Kur bežaisčiau, man gerai. Darysiu viską, ko manęs prašys treneris. Manau, turime puikius vyrukus, kurie daro gerą darbą.“

Patys žalgiriečiai džiaugiasi už Th.Walkupą.

„Jis alkanas, daug mokosi ir žaidžia keliose pozicijose. Taip jis dirbo nuo pirmos dienos Kaune. Thomasas užsitarnavo viską, ką gavo. Tikiuosi, kad jis tęs tokį žaidimą“, – 24sek teigė Brandonas Daviesas, pelnęs 15 taškų, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: B.Daviesas: apie fanus, Th.Walkupą ir Ryto lūžį

Kai Th.Walkupas galingu dėjimu uždėjo vyšnią ant užtikrintos „Žalgirio“ pergalės Vilniuje pyrago, B.Daviesas iš susižavėjimo linksmai apjuosė šalia buvusius žalgiriečius ir susodino juos ant suolo.

Galbūt tai buvo tik vienerios ne pačios reikšmingiausios rungtynės iš 36 LKL čempionato dvikovų, bet tokie epizodai pasotina pergalių ir teigiamų patirčių pasiilgusius žaidėjus.

VIDEO: Vilniaus gatvėse – garsios ir spalvingos „Žalgirio“ sirgalių pajėgos

„Žalgiriui“ reikėjo tokios savaitės savo spalvoms atgauti. Tai buvo antra žalgiriečių pergalė per keturias dienas, pasiekta didžiuliu skirtumu – ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje nuo žemės paviršiaus buvo nušluota „Gran Canaria“ 98:64.

„Labai geros mūsų rungtynės, – žalgiriečių pasirodymu Vilniuje džiaugėsi Th.Walkupas. – Varžovai po trijų kėlinių turėjo tik 42 taškus.

Privertėme juos mesti mums parankius metimus. Nukreipėme žaidėjus į jų silpnąją pusę. Parachouskis yra didžiulis žmogus ir svarbu jį sutramdyti baudos aikštelėje. Manau, gerai atkirtome nuo krepšio jį ir Arną Butkevičių.

Jei toliau taip ginsimės, bus sunku mus įveikti.

Ši savaitė buvo linksma, nes paprasčiausiai laimėjome. Juk dėl to ir žaidžiame krepšinį. Sezonas mums nelengvas, buvo sunkių akimirkų ir pralaimėjimų. Bet kai taip žaidžiame, mes mėgaujamės.

Mes palaikome vienas kitą, pasaugome užnugarį. Labai smagu taip žaisti. O tie fanai... Jie buvo nuostabūs.

20 minučių iki rungtynių pradžios, o jie šokinėja, skanduoja... Tai buvo ypatingos rungtynės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius