2019 12 03

Solidų žaidimą demonstruojantis M.Gebenas sulaukė įvertinimo

Į Kauno „Žalgirio“ gretas šį sezoną sėkmingai įsilijęs vidurio puolėjas Martinas Gebenas pripažintas naudingiausiu „Betsafe-LKL“ lapkričio mėnesio žaidėju.
Martinas Gebenas
Martinas Gebenas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

25-erių 208 cm ūgio krepšininkas savo ekipai lapkritį padėjo laimėti visas ketverias žaistas rungtynes – prieš Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir dukart prieš Alytaus „Sintek-Dzūkiją“.

„Nors kol kas nežaidžiu taip, kaip norėčiau ir turėčiau, bet, aišku, būti pripažintam naudingiausiu mėnesio žaidėju yra labai smagu, – LKL.lt sakė M.Gebenas. – Jau pavyko daugiau mažiau išsigryninti savo vaidmenį komandoje, žinau, ko iš manęs reikalauja. Tačiau manau, kad optimalaus žaidimo vis dar nesu radęs ir stengsiuosi tą padaryti.“

M.Gebenas lapkričio mėnesį fiksavo vidutiniškai 13 taškų, 5,8 atkovoto kamuolio ir 18 naudingumo balų statistiką.

Tam, kad pasiektų šiuos rodiklius, vidurio puolėjui prireikdavo tik vid. 17 žaidimo minučių.

„Iš manęs, kaip ir iš visų kitų, treneris pirmiausia reikalauja detalių išpildymo, solidumo gynyboje, laiku atliekamų pražangų. O puolime – išnaudoti savo progas. Skiriu visas jėgas tam, kad pildyčiau šias užduotis“, – kalbėjo M.Gebenas.

Eurolygoje pastaruoju metu nesėkmių ruožą išgyvenantys žalgiriečiai „Betsafe-LKL“ kol kas žygiuoja be pralaimėjimų ir savo sąskaitoje turi jau dvylika pergalių.

„Šiuo metu tiek aš, tiek visa komanda labai stengiamės gerinti savo žaidimą. Visi mato, kad mūsų pataikymas Eurolygoje šlubuoja, bet treniruotėse sunkiai dirbame ir stengiamės pralaužti ledus.

Žaidžiant „Betsafe-LKL“ norisi kuo labiau atsigriebti už visus pralaimėjimus ir pramestus metimus tarptautiniame fronte“, – teigė M.Gebenas.

Savo pyktį „Žalgiris“ Lietuvoje lieja per pastarąsias trejas rungtynes nepalikdamas vilčių varžovams ir pasiekdamas 100 pelnytų taškų ribą.

Tiesa, šią seriją jau artėjantį sekmadienį mėgins nutraukti Vilniaus „Rytas“, atvykstantis į varžovų areną. Būtent prieš šias rungtynes M.Gebenui bus įteiktas lapkričio mėnesio MVP apdovanojimas.

„Šios rungtynės mums bus ypatingos, juk „Rytas“ – principinis varžovas. Noro ir energijos neturėtų trūkti nei mums, nei jiems ir manau, kova bus gera. „Rytas“ po pralaimėjimo Vilniuje mus pasitiks kovingomis nuotaikomis, tad laukia įdomios rungtynės“, – neabejojo M.Gebenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius