Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 09

Specialisto atsakas Rimui Kurtinaičiui ir Linui Kleizai: „Tai neadekvatu“

Kęstutis Pilipauskas žiūrėjo Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ nervų karą ir stebėjosi po jo internete skaitęs skambius Rimo Kurtinaičio ir Lino Kleizos pareiškimus apie teisėjų darbą.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas matė klaidų Tomo Jasevičiaus, Jurgio Laurinavičiaus ir Juozo Barkausko darbe, bet ar šie trys vyrai, o ne žaidėjai, nulėmė „Žalgirio“ pergalę 70:67?

Mačiau bendrą vaizdą. Kaltinti teisėjus, kad jie nulėmė rungtynes, aš tikrai negalėčiau.

„Nenorėčiau aplenkti lygos dėl oficialių veiksmų ir skelbti išankstinės nuomonės. Tačiau teisėjavime neįžvelgiau jokio tendencingumo, – pirmadienio rytą išjungus emocijų virdulį 24sek sakė K.Pilipauskas. – Tikrai mačiau klaidelių, bet rungtynės buvo sudėtingos ir komandos metė labai netaikliai. Buvo daug žaidimo po krepšiu, prasiveržimų, o tai apsunkina teisėjavimą.

Teisėjai taip pat leido kontaktinį krepšinį, kas yra sunkesnis teisėjavimo būdas. Lengviau švilpti kiekvieną prisilietimą.

Bet teisėjai pasirinko geresnį reginį žiūrovams. Gal ne viską išgaudė, tačiau kaltinti teisėjus subjektyvumu nėra pagrindo.“

Pagrindinis „Lietuvos ryto“ atstovų argumentas – mestų baudų skirtumas. „Žalgiris“ prie baudų metimo linijos stojo 29 kartus ir baudomis pelnė 24 taškus iš 70 – 34,3 proc. visų taškų. O „Lietuvos rytas“ baudas metė 13 kartų ir pataikė 10 (14,9 proc. visų taškų).

Kita vertus, „Lietuvos rytas“ metė net 14 tritaškių daugiau, o, žvelgiant į bendrą komandos vidurkį, metė tik 5 baudomis mažiau nei įprastai, kai žalgiriečiai – trimis daugiau.

„Būdas vertinti teisėjavimą pagal skirtų pražangų ir mestų baudų skaičių tikrai nėra adekvatus. Tai priklauso nuo daugelio faktorių: gynybos sistemos, komandos puolimo, tritaškių metimų. Yra daug niuansų.

E.Ovčarenkos nuotr./Kęstutis Pilipauskas
E.Ovčarenkos nuotr./Kęstutis Pilipauskas

Nemanau, kad tai pagrindinis faktorius, kuris gali atspindėti teisėjų neva tendencingumą. Tendencingumo šiose rungtynėse aš nematau.“

K.Pilipauskui netgi pasirodė, kad tai Šarūnas Jasikevičius rungtynių metu teisėjams turėjo daugiau pastabų ir reiškė daugiau neigiamų emocijų. Už jas „Žalgirio“ treneris, beje, buvo nubaustas technine pražanga.

„Niekam nemalonu skaityti žiniasklaidoje ir pajusti tokį nekorektišką spaudimą. Tas spaudimas, manyčiau, dabar daromas gana kietoka forma. Lauksime, kaip sureaguos LKL, – 24sek pasakojo K.Pilipauskas. – Man atrodo, kad taip neturėtų būti. Mačiau bendrą vaizdą. Kaltinti teisėjus, kad jie nulėmė rungtynes, aš tikrai negalėčiau.“

„Lietuvos rytas“ gaus baudą už viešą teisėjų kritiką. Už arbitrų kritiką LKL komandos baudžiamos nuo 300 eurų. Tačiau kadangi apie teisėjų darbą viešai pasisakė ne tik vilniečių treneris, bet ir klubo vadovas, bauda turėtų būti didesnė.

Pats L.Kleiza garsiai reiškėsi apie teisėjų darbą dar po rungtynių „Siemens“ arenoje.

Dėl, jų manymu, netinkamo teisėjų darbo „Lietuvos rytas“ per valandą nuo rungtynių pabaigos galėjo užprotestuoti rezultatą, tačiau niekas iš sostinės klubo to nepadarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius