Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 23

Tomas Pačėsas keičia argentiniečio vietą „Lietuvos ryte“

Tomas Pačėsas susiraukė, sugniaužė kumščius ir treptelėjo taip garsiai, kad batų kaukšėjimą girdėjo ir „Lietuvos ryto“ arenos balkone įsitaisę sirgaliai. Priekaištaudamas teisėjui treneris spėjo tuo pačiu metu duoti nurodymus Nicolas Laprovittolai. Naujasis „Lietuvos ryto“ treneris labai aktyvus, nors jo auklėtiniai vėl triuškino priešininkus LKL – dar yra daug nenušlifuotų dalykų.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
LKL | Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ | 96:69

„Nulį“, – paklaustas, kiek laisvadienių komanda turės per šventinį laikotarpį, po pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ akmeniniu veidu juokavo T.Pačėsas.

Treneris leidžia sau papokštauti, bet treniruotėse juokaujama mažiau. „Lietuvos ryto“ krepšininkai pastarosiomis savaitėmis dirba labai intensyviai ir tai matosi aikštėje. Vilniečiai metė net 48 baudų metimus, bet prametė 17.

Palyginimui, pasvaliečiai metė tik 12 baudų, todėl „Pieno žvaigždžių“ treneris negailėjo priekaištų arbitrams.

„Noriu padėkoti žaidėjams. Jie labai noriai dirba, todėl jaučiasi nuovargis, kuris atsispindi baudų pataikyme, – sakė T.Pačėsas. – Esu patenkintas dėl drausmės, disciplinos, pasiaukojimo. Darbingumo. Norėsiu matyti tą patį visose rungtynėse“.

Treniruotėse strategas keičia nemažai dalykų. Pavyzdžiui, argentiniečio Nicolas Laprovittolos vaidmenį „Lietuvos ryto“ komandoje.

Alfredo Pliadžio nuotr./Nicolas Laprovittola
Alfredo Pliadžio nuotr./Nicolas Laprovittola

Anksčiau įžaidėjo pareigas atlikęs legionierius dabar žaidžia šalia Ado Juškevičiaus arba Žygimanto Janavičiaus – atakuojančiu gynėju.

Rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ N.Laprovittola pelnė 19, su „Pieno žvaigždėmis“ – 9 taškus. Per šias dvejas rungtynes jis pataikė 5 tritaškius iš 10.

„Laprovittola labai gerai užbaigia atakas. Kai jis žaidžia įžaidėju, mano nuomone, komanda mažiau jaučia kamuolį. Laprovittola gali ir norėtų žaisti įžaidėju, bet labiau norėčiau, kad jis būtų atakuojantis gynėjas“, – 24sek.lt sakė T.Pačėsas.

Jo darbų sąraše dar daug taisytinų dalykų: „Dar turime daug ką pagerinti: kovą dėl atšokusių kamuolių po varžovų lenta, norėtume greitesnio ir intensyvesnio žaidimo, lengvų taškų ieškojimo. Bandysime viską gerinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius