Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11

Tomas Pačėsas „Lietuvos ryto“ ir „Dzūkijos“ mainuose skandalo nemato

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Alytaus „Dzūkijos“ ekipos savaitgalį įvykdė keistą ir retą sandorį Lietuvos krepšinyje – žaidėjų mainus. Julių Juciką sostinės komandoje pakeitė lenkas Adamas Lapeta. Vis dėlto po šių mainų krepšinio pasaulyje iškart imta kalbėti apie T.Pačėso įtaką Alytaus klube. Neva oficialiai pareigų „Dzūkijoje“ neturintis vilniečių treneris išlaikė įtaką buvusioje komandoje. Kaip yra iš tiesų?
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Dzūkija“ dėl šio sandorio prarado vieną pagrindinių komandos žaidėjų. A.Lapeta LKL pirmenybėse rinko po 9,7 taško ir atkovodavo po 7,9 kamuolio per rungtynes.

J.Jucikas vilniečiams rinko po 6,4 taško ir 2,2 atkovoto kamuolio, tačiau ir žaisdavo dvigubai trumpiau nei lenkas. Buvęs „Šiaulių“ krepšininkas aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 13 min., o A.Lapeta – po 26 su puse.

Puikiai pažįstamas ir patyręs

Nors po šio susitarimo krepšinio pasaulyje pasklido įvairių kalbų, „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas tikina, kad A.Lapeta sustiprins vilniečių komandą, ir kratosi bet kokių kalbų apie įtaką „Dzūkijos“ komandos valdyme.

„Jeigu aš dirbau „Dzūkijoje“, reiškia, nebegaliu iš tos komandos pirkti žaidėjų? – kiek pyktelėjo apie sandorį 24sek.lt paklaustas T.Pačėsas. – „Dzūkijoje“ aš nebedirbu, nereikia vadovautis paskalomis, užtenka pažiūrėti į komandos administraciją“.

Krepšinio specialistas patikino, kad pirmąjį legionierių iš Lenkijos „Lietuvos ryto“ istorijoje į komandą pasikvietė vieninteliu tikslu – sustiprinti sudėtį.

„Aš jį puikiai pažįstu, ne vienus metus jis pas mane žaidė. Jis turi Eurolygos patirties, tad mums bus labai naudingas tiek puolime, tiek gynyboje. Manau, kad prie stiprių partnerių jis žais dar geriau“, – teigė T.Pačėsas, A.Lapetą treniravęs Gdynės „Asseco Prokom“ ekipoje.

Anot vilniečių trenerio, komanda nebuvo patenkinta J.Juciko žaidimu, tad galimybė tobulėti gaunant daugiau žaidimo laiko Alytuje jam bus tik į naudą.

„J.Jucikas turi ilgalaikę sutartį, tačiau klubas nebuvo labai patenkintas jo žaidimu. Aš manau, kad jam dar reikia daug dirbti ir treniruotis, jis gana vėlai pradėjo žaisti krepšinį. „Dzūkijoje“ jis gaus daugiau žaidimo laiko, bus pas trenerį, kuris jam tikrai daug visko duos“, – teigė T.Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ treneris teigė, kad A.Lapeta komandoje dalinsis laiką su „centro“ pozicijoje pastaruoju metu žibančiu Artūru Gudaičiu. Antaną Kavaliauską treneris ir toliau mato „ketvirtojo numerio“ pozicijoje, kur jis žaidė nuo pat T.Pačėso atvykimo į komandą.

Siuntėme užklausą „Dzūkijai“, kai tik buvo registruojamas T.Pačėsas „Lietuvos ryte“ vyr. treneriu. Prašėme jų paaiškinimo. Jie patvirtino, kad T.Pačėsas Alytuje jokių pareigų neturi.

LKL taisyklių nepažeidžia

2012 metais Alytuje atgaivinus krepšinio klubą T.Pačėsas buvo paskirtas „Dzūkijos“ prezidentu. Vis dėlto dabar jis jokių oficialių pareigų Alytaus komandoje neužima, tad šie žaidėjų mainai LKL taisyklėms neprieštarauja.

„Jeigu tai nenusižengia LKL nuostatams ir žaidėjai gauna leidimą žaisti kitoje komandoje, pilną teisę turi žaisti. Šiuo atveju nematau, kokios gali būti kliūtys.

Nuostatose parašyta, kad vieno klubo darbuotojai negali būti kitų klubų darbuotojais. Šiuo atveju siuntėme užklausą „Dzūkijai“, kai tik „Lietuvos ryte“ vyr. treneriu buvo registruojamas T.Pačėsas. Prašėme jų paaiškinimo. Jie patvirtino, kad T.Pačėsas Alytuje neužima jokių pareigų“, – 24sek.lt teigė LKL vadovas Romualdas Brazauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius