-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 24

V.Garastas apie „Lietuvos ryto“ iššūkį priėmusį T.Pačėsą: arkliai perkėloje nekeičiami

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vairą prieš savaitę parėmęs Tomas Pačėsas gali išvesti šalies vicečempionus iš aklavietės. Tuo įsitikinęs legendinis šalies krepšinio treneris Vladas Garastas.
Vladas Garastas ir Tomas Pačėsas
Vladas Garastas ir Tomas Pačėsas

Buvęs ilgametis nacionalinės rinktinės strategas bei Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas puikiai pažįsta 44-erių metų tvirtos rankos šalininką iš Alytaus.

Savo profesionalios karjeros pradžioje T.Pačėsas rungtyniavo V.Garasto treniruojamame Kauno „Atlete“, o 1996-aisiais metais treneris įtraukė gynėją ir į Lietuvos nacionalinę rinktinę, kuri Atlantos olimpinėse žaidynėse pasipuošė bronzos apdovanojimais.

„Treniravau šį krepšininką ne vienerius metus, tad puikiai jį pažįstu. Į Atlantą aš jį vežiausi tikrai neatsitiktinai. Kaip krepšininkas jis buvo labai neblogas, o be to labai gerą praktiką įgijo dirbdamas treneriu Lenkijoje. Neabejotinai, toks „Lietuvos ryto“ vadovų žingsnis yra sveikintinas. Tai yra tikrai geriausias treneris iš visų tų, kurie iki šiol komandoje buvo“, – 15min teigė V.Garastas.

Pasak patyrusio specialisto, T.Pačėsas tiek žiniomis, tiek charizma stipriai lenkia tiek nuo sezono pradžios komandą treniravusį Marcelo Nicolą, tiek jį pavadavusius Aurimą Jasilionį ar Arvydą Gronskį.

„Argentiniečiui visiškai nepavyko suvaldyti komandos, o apie Aurimą kalbėti dar yra anksti, nes tai yra jaunas specialistas, – pažymėjo LKF garbės prezidentas. – Treneris turi būti autoritetas, turi būti kažką nuveikęs. Tomo biografija yra labai gera. „Lietuvos rytas“ trenerio poste pagaliau turi figūrą. Belieka jam pasitikėjimą įrodyti darbais.“

V.Garastas vienareikšmiškai sutinka, kad laikas, kuriuo T.Pačėsas sutiko imtis darbo, labai nedėkingas, tačiau tai tik dar kartą parodo šio dzūko charakterio kietumą. Istorija byloja, kad atsikirsti prieš idealiai savo liežuvį išgalandusio trenerio argumentus sunkiai sugeba net ryškiausios Europos krepšinio žvaigždės, tad, pasak V.Garasto, Vilniaus ekipoje alytiškis greitai turėtų įvesti savo taisykles.

„Yra toks posakis, kad arkliai perkėloje nekeičiami. Norint sutvarkyti komandą, pirmiausia reikia žinoti, ko jai trūksta. Reikia išsiaiškinti, kurie krepšininkai atsilieka fiziškai, kur šlubuoja taktiniai dalykai. Tam reikia 3-4 savaičių, o T.Pačėsas laiko neturi. Jam jau reikia iš karto žaisti ir kažką įrodinėti. Gal kiek lengviau tik dėl to, kad vilniečiams liko tik LKL rungtynės, nes rungtyniaujant kas antrą ar trečią dieną šis uždavinys būtų išvis sudėtingas. Bet Tomas visada buvo kietas vyras ir tikiuosi, kad su šia užduotimi susitvarkys“, – sėkmės savo buvusiam auklėtiniui linkėjo V.Garastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius