Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 28

V.Šeškus Ballų avantiūrai ryžtųsi ir dar kartą: „Tik dabar daryčiau viską kitaip“

Po pralaimėjimo „Neptūnui“ Virginijus Šeškus buvo kaip reta ramus. Išvargęs strategas teigė, jog nesigaili dėl brolių Ballų atvykimo į Prienus ir tokiai avantiūrai ryžtųsi dar kartą. Tik dabar viską darytų kitaip.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prienų-Birštono „Vytautas“ po pralaimėjimo klaipėdiečiams iki stebuklo sumažino savo šansus pakilti nuo LKL dugno. Broliai Ballai šiame mače jau nebežaidė, bet atsisveikino su sirgaliais.

„Klaipėda atidavinėjo mums tas rungtynes, tereikėjo pasiimti... Gal netikėjimas lėmė? Matėte, suradau tą lietuvišką penketą ir lyg atsirado noras, bet...“, – atsiduso V.Šeškus.

„Vytautą“ į kovą bandė prikelti nuo suolo pakilę Paulius Ivanauskas ir Martynas Linkevičius, tačiau „Neptūnas“ turėjo rezervų.

„Padariau klaidą – reikėjo šviežesnius žaidėjus anksčiau leisti. Gal meistriškumu jie nusileidžia, bet noro jie turi daugiau“, – sakė V.Šeškus.

„Žaidėjai išsibalansavę, visi galvoja apie savo reikalus. Yra žmonių komandoje, kuriems iškritimas iš LKL nėra svarbus. Prienai visuomet buvo komanda, kuri turėjo širdį. Šį sezoną tai retai jautėsi“, – pripažino V.Šeškus.

Jis daug kalbėjo apie mažą užsieniečių atsidavimą komandai ir stipraus įžaidėjo trūkumą. Taip pat Ballų neigiamą įtaką komandai.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Vytautas“ - „Neptūnas“ [2018-04-28]

V.Šeškus sakė auklėtiniams prieš rungtynes netgi rodęs epizodus iš Šarūno Jasikevičiaus darbo.

„Užsieniečiai nebenori žaisti. Kervinas Bristolis netgi tiesiai pasakė, kad nenori. Po to suprato, kad klaidą padarė prasitaręs“.

„Klaida, kad komandoje daug veteranų. Jauni visuomet nori kažką įrodyti“, - sakė V.Šeškus, nostalgiškai prisiminęs 2012-2013 m. iš jaunų lietuvių suburtą komandą, kuri iškovojo LKF taurę.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Broliai Ballai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Broliai Ballai

„Ballų visas buvimas... Nori treniruotėje – būna, nenori – nebūna. Taip nebūna profesionalų komandose. Ateina pas mane kiti žaidėjai ir sako: „Jei jie nelanko, gal ir aš galiu nelankyti?“ Ir jie teisūs taip klausdami. Ar treneris ar vadovas turėjo griežtai viską sustatyti“.

Jis pripažino, kad sezonas buvo sunkus. Ypač po Naujųjų metų. Būtent tuomet į Prienus atvyko LaMelo ir LiAngelo Ballai.

Paklaustas, ar ryžtųsi su Ballais prasidėti, jei galėtų grįžti į praeitį, V.Šeškus kalbėjo: „Gal ir pasiryžčiau, bet viską kitaip daryčiau. Reikėjo viską sudėlioti, griežčiau viską tvarkyti. O viskas lyg pasroviui gavosi. Ir jie tai pajautė“.

„Vytautui“ gresia kitą sezoną žaisti NKL, bet V.Šeškaus tai negąsdina.

„Žinau, kad kai kurie treneriai nenori dirbti NKL. O aš myliu Prienus. Na, gal dar neiškrisime? Gal įvyks stebuklas?“, – šyptelėjo treneris.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Vytautas“ - „Neptūnas“ [2018-04-28]

„Jei iškrisime, reikia įrodyti ir grįžti. Bet man reikia atsitraukti. Reikia ilgesnių atostogų. Nes viskas kiek pakrikę“, – kalbėjo V.Šeškus, užsiminęs ir galbūt apie ilgesnes nei vasaros atostogos.

Pasak jo, mažo miestelio komandai varžytis LKL lygyje kasmet vis sunkiau.

„LKL iškėlė labai didelius reikalavimus. Piniginiai reikalai labai atsispindi žaidime. Anksčiau galėjai kautis su mažesniu biudžetu, pasiskolinti vieną kitą žaidėją iš „Žalgirio“ ar kitur, ir kautis. Dabar be galo sunku surinkti konkurencingą sudėtį. Ypač jei nori žaisti su lietuviais“, – sakė V.Šeškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius