Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 19

Ž.Urbonas apgailestavo dėl išgaravusio Europos taurės šanso: „Išaugome savo salę“

Žydrūnui Urbonui ir jo vadovaujamai Utenos „Juventus“ prieš pat naujojo sezono pradžią teko rūpintis ne tik krepšininkų susižaidimu ir komandinių ryšių kūrimu, bet ir pašaliniais, įprastai prieš pat sezono pradžią nepasitaikančiais reikalais. Po triuškinančios nesėkmės Vilniuje pirmajame sezono mače Ž.Urbonas atskleidė daugiau detalių apie neįgyvendintą siekį prasmukti į Europos taurę ir medžiotą Eurolygos lygio žaidėją.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Juventus“ pirmajame sezono mače Lietuvos krepšinio lygoje 77:106 nusileido „Rytui“.

Būtent sostinės komanda praėjusį sezoną buvo vienintelė Lietuvos ekipa, dalyvavusi Europos taurėje, į kurią kvietimą netikėtai gavo „Juventus“.

Visgi staiga atsiradusi galimybė lygiai taip pat greitai ir subliuško, kai uteniškiai suprato nepajėgsiantys įgyvendinti keliamų sąlygų dėl arenos.

„Pritrūkome salės. Neturime arenos, atitinkančios (sąlygas) tai dienai, nes (rugsėjo) 30-ą jau reikia žaisti, – aiškino Ž.Urbonas. – Tritaškio aikštelė turi būti kitos spalvos, LED švieslentės, ir (laikmačiai) virš krepšių. Būtų buvę labai sudėtinga viską įvykdyti per 10 dienų, nes 30-ą jau pirmos rungtynės. Tiesiog fiziškai negalėjome.

Kaip sakant, mes, kaip organizacija, išaugome savo salę. Truputėlį gaila, kad nepasinaudojome ta situacija. Salė gal nebuvo pastatyta Europos lygų standartais – trūksta diametro ir t.t.

Europos taurė priėmė kitą komandą irgi ne su stebuklinga sale (Baro „Mornar“ iš Juodkalnijos – red.past.), patys esame žaidę su jais Čempionų lygoje, bet jų arena šiai dienai gali būti padaryta taip, kad atitiktų pagal reikalavimus.“

Jeigu būtų patekęs į Europos taurę, „Juventus“ klubas galėjo pasipildyti skambiu vardu – Ž.Urbonas patvirtino, jog uteniškiai domėjosi dar visai neseniai Eurolygoje žaidusiu puolėju. Jis būtų pakeitęs dėl virtinės drausmės pažeidimų vos po kelių dienų atleistą Gleną Rice'ą jaunesnįjį.

„DeAndre Kane'as buvo, iš „Maccabi“, eurolyginis žaidėjas, – pagrindinį taikinį įvardijo Ž.Urbonas. – Jeigu būtume žaidę Europos taurėje, mes būtume jį turėję. Rimtas žaidėjas. O daugiau tiek, gal užteks. Sau galėjome leisti rinktis tokio lygio žaidėjus. Įsivaizduokite, jei trečioje pozicijoje būtume turėję tokį žmogų. O dabar tenka nuleisti kartelę, kadangi jei būtume buvę Europos taurėje, būtų atėjęs papildomas rėmėjas, būtume gavę daugiau pinigų iš rėmėjų.“

Tiesa, be puolėjo „Juventus“ neliks. Komandos strategas teigė, kad pamaina G.Rice'ui gali atsirasti jau artimiausiomis dienomis.

„Tikiuosi, jog antradienį-trečiadienį. Čia toks optimistinis scenarijus“, – sakė specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius