Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 11

Ž.Urbonas pyko ant įžaidėjo: „Jei nori žaisti vienas, eik į boksą“

Prie Utenos „Juventus“ vairo stovintis Žydrūnas Urbonas po pralaimėjimo Vilniaus „Lietuvos rytui“ nevyniojo žodžių į vatą kalbėdamas apie įžaidėjo Anthony Irelando žaidimą.
Žydrūnas Urbonas
LKL: „Lietuvos rytas“ - „Juventus“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Juventus“ krito Vilniuje rezultatu 70:83.

„Nesu patenkintas, nes pralaimėjome. Bet reikia pripažinti, kad nelabai turėjome per kur mušti „Lietuvos rytą“ šiandien“, – sakė Ž.Urbonas.

„Negaliu sakyti, kad įvyko nedėsningas dalykas. Viskas dėsninga. Rotacija juokinga pas mus. Atvažiavome aštuoniese, be to, dviejų centrų juk neįleisi į aikštę. Jautėsi, kad komanda nėra šviežia“.

Tiesa, Ž.Urbonas tikėjosi, kad puolime komanda atrodys solidžiau.

„Galėjome puolime geriau atrodyti. Galėjome tuos 80 taškelių susirinkti. Nesakau, kad galėjome laimėti, bet atrodyti solidžiau galėjome. Tačiau pataikėme tik 50 proc. baudos metimų, daug kartų iš po krepšio prametėme. Asistentai skaičiavo, sakė – septynis kartus. Tai ką, dabar iš po krepšio mokinsimės mėtyti?“

„Bet kovojome dėl kamuolių, gynyba irgi nebuvo blogiausia. Bet man norėjosi arčiau laikyti “Lietuvos rytą„ ir turėti galimybę kabintis“, – pridūrė treneris.

Paklaustas, kodėl vietos aikštelėje nerado Anthony Irelandas, Ž.Urbonas pratrūko.

„Žaidžiant du prieš du, buvo naudojamas agresyvus “step-out'as„ prieš jį, ir jis neišsprendė tų situacijų. Aš turėjau jį sodinti ant suolo ir mokinti, kaip pirmoką, ką reikia daryti prieš „step-outą“. Kažkaip Doviui Bičkauskiui tai išeina, o jam ne“.

Ž.Urbonas tęsė: „Pasirodo, kad jis dar negali žengti žingsnio į aukštesnį lygį. Taip jam ir pasakiau: „Tu dar negali, seniuk“. Jei nori kada nors gyvenime žaisti „Lietuvos ryte“ ar „Žalgiryje“.... Žinot, visi jie, amerikonai, prisisvaigę apie NBA. Kokia NBA jiems?! Elementarius dalykus pirmiausia turi išspręsti. Jis įžaidėjas, turi atsikratyti kamuoliu. Jis buvo pirktas kaip pagrindinis įžaidėjas, ir, žinoma, mums jo indėlio trūksta“.

Ž.Urbonas sakė, kad neleisdamas A.Irelando į starto penketą bando auklėti žaidėją.

„Aš truputį jį auklėju. Noriu, kad suprastų, ko iš jo norim. Man nereikia, kad jis mestų po 20 taškų, o kiti žiūrėtų. Krepšinis komandinis žaidimas. Nori žaisti vienas prieš vieną, eik į boksą – gausi, žinosi, nuo ko gavai“, – žurnalistus spaudos konferencijoje prajuokino Ž.Urbonas.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Lietuvos rytas“ – „Juventus“ [2017-11-11]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius