Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 21

„Žalgirio“ pasipriešinimo sulaukusi LKL nustatė naują terminą – tempia du klubus

Žinutė „Kėdainių „Nevėžis“ nedalyvaus LKL čempionate“ oficialioje lygos svetainėje vis dar kabo, tačiau klubui lyga tiesia dar vieną šiaudą. Aukščiausio Lietuvos krepšinio čempionato organizatoriai įsikabinę 10 komandų formato ir nustatė naują 48 valandų terminą. Jam įgyvendinti numatyti du variantai – priimti „Jonavos“ ekipą arba gelbėjamą „Nevėžį“. Šiam planui sušauktame valdybos posėdyje pritarė beveik visi klubai. Aršiausiai priešinasi Kauno „Žalgiris“, kuris nori mažiau rungtynių.
Remigijus Milašius
Remigijus Milašius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Prieš spaudos konferenciją LKL prezidentas Remigijus Milašius juokavo, kad jokių naujienų neturi ir pats į žurnalistų klausimus neatsakinėjo. Klausimų-atsakymų sesija buvo patikėta LKL generaliniam direktoriui Romualdui Brazauskui.

„Noriu pasakyti, kad beveik visi klubai pasisakė, kad kitais metais dalyvautų 10 komandų. Tai buvo esminė nuostata. Ji sutampa su LKL administracijos pozicija.

Tikėjomės, kad galėsime priimti sprendimus ir pranešti apie tai šiandien, tačiau yra du kandidatai į dešimtąją vietą. Jonavos komandai valdyba pateikė pasiūlymą ir jie turės atsakyti rytoj. Jeigu Jonavos komanda atmes pasiūlymą, tokį šansą turės Kėdainių „Nevėžio“ klubas, kuris turi įvykdyti reikalavimus iki 23 dienos 15 valandos“, – po posėdžio žurnalistams paskelbė LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

LKL vadovai pripažino, kad blogiausiu atveju lygoje liktų 9 komandos. Už tokį scenarijų pasisakė Kauno „Žalgirį“ atstovavęs sporto direktorius Robertas Javtokas. Lietuvos čempionai ne kartą išsakė norą turėti mažiau LKL rungtynių.

Jonavos klubas jau kurį laiką yra viliojamas į LKL, tačiau ekipa realiai vertina savo šansus ir į aukščiausią divizioną nesiveržia. Čia dalyvauti yra nustatytas 400 tūkst. eurų reikalavimas.

R.Brazauskas tikino, kad neeilinė situacija privers šią nuostatą sušvelninti: „Valdyba diskutavo šiuo klausimu. Klubai supranta, kad yra reikalinga ta dešimta komanda. Buvo priimtas kitoks sprendimas, bet konkrečių skaičių negaliu atskleisti. Ne nemokamai.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Remigijus Milašius ir Romualdas Brazauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Remigijus Milašius ir Romualdas Brazauskas

Kalbama, kad Kėdainių klubo skola siekia 520 tūkst. eurų, tačiau LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė teigė, kad LKL vadovai žino tiek pat kiek žurnalistai: „Mums tokie skaičiai irgi yra žinomi, bet nenorime to patvirtinti, nes mes neturime jų finansinių dokumentų. Jie jų nepateikė.“

R.Brazauskas taip pat negalėjo atskleisti naujųjų „Nevėžio“ klubo investuotojų, kurie yra pasiryžę gelbėti klubą. Anot jo, „apie tai kalbėti dar anksti.“

Paklaustas, kaip per mėnesį bet kuri iš šių komandų spės sulipdyti komandą, R.Brazauskas tikino, kad tai yra įmanoma.

„Kėdainiuose komanda jau yra komplektuojama. Jonava turėtų visą komandą pakeisti. Esminis klausimas yra biudžeto formavimas. Jeigu turės biudžetą, tai nemanau, kad yra problema. Žydrūnas Urbonas sakė, kad per tris savaites yra surinkęs komandą“, – apie Utenos „Juventus“ pavyzdį kalbėjo LKL vadovas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Mazalas ir Remigijus Milašius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Mazalas ir Remigijus Milašius

Spaudos konferencijoje praktiškai nebuvo kalbama apie krepšininkus, kuriuos labiausiai ir paliečia į finansinius sunkumus įklimpę klubai. Su žaidėjais yra neatsiskaitoma mėnesių mėnesius, tačiau R.Brazauskas tai vadino normaliu reiškiniu.

„Mes problemas žinome. Nereikia skaityti to problema, jeigu keletą-trejetą mėnesių yra nesumokami atlyginimai. Mes patys susiduriame su pinigų srautais ir žinome, kad taip gali būti. Mus domina ilgalaikės skolos. Mes tada reikalaujame, kad būtų pasirašyti išmokėjimo grafikai“, – apie žaidėjų apsaugojimą nuo skolingų klubų kalbėjo LKL vadovas.

LKL komunikacija Kėdainių klubo atžvilgiu priminė Lietuvos futbolo realijas, kur klubai pažeidinėja visus terminus iš eilės, bet nugaišimo procesas užtrunka.

LKL valdybos posėdyje, vykusiame 2019 m. liepos 15 d., „Nevėžiui“ buvo suteikta dalinė licencija ir duotas papildomas mėnesis išspręsti finansinius klausimus.

Nors klubas turi sutartis tik su dviem žaidėjais, o finansiniai sunkumai buvo visiems žinomi, rugpjūčio 13 dieną LKL paskelbė naujo sezono tvarkaraštį ir į jį įtraukė „Nevėžio“ klubą.

Po trijų dienų LKL paskelbė, kad naujasis klubo vadovas Mindaugas Arlauskas prašo dar papildomos savaitės išspręsti licencijos klausimus ir išgelbėti klubą.

Tačiau savaitė nespėjo ištiksėti ir pirmadienį LKL jau paskelbė, kad klubas nežais naujame sezone, nes ekipa nesusitvarkė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Arlauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Arlauskas

Visgi, „Nevėžis“ staiga pasistūmėjo derybose su naujais investuotojais ir trečiadienio rytą 24sek paskelbė, kad klubas gali būti išgelbėtas.

24sek šaltinių teigimu, sukrutusių „Nevėžio“ dalininkų dauguma sutiko atsisakyti teisių į komandos valdymą, kad tik naujieji investuotojai išgelbėtų Kėdainių krepšinį.

Naujieji investuotojai įneštų į klubą solidžią paramą, pateiktų planą atsiskaityti su kreditoriais ir padengti senus įsipareigojimus, kurie siekia net 520 tūkst. eurų, atvestų naujų įdomių žaidėjų ir formuotų naują organizacijos viziją. Prie jos turėtų stipriai prisidėti ir įtakingas krepšinio agentas Virginijus Bulotas, kuris šią vasarą tapo klubo sporto direktoriumi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Bulotas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Bulotas

Likus mėnesiui iki čempionato pradžios, Kėdainių klubas turi tik du žaidėjus – Juozą Balčiūną ir Igną Labutį.

Nevėžis KĖDAINIŲ NEVĖŽIS

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Juozas Balčiūnas 25 m. 188 cm
SF Ignas Labutis 25 m. 198 cm
Sutartis baigėsi: Adonte Parker, Martin Junakovič, Martynas Varnas, Haroldas Saprykinas, Zaid Hearst (išvyko), Aidas Einikis, Gintautas Matulis (išvyko), Valdas Vasylius, Gabrielius Maldūnas (išvyko), Nikita Balashov (išvyko), Regimantas Miniotas (išvyko), Ramūnas Cvirka (išvyko)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius