Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 17

„Žalgiris“ sugadino Velykas broliams Lavrinovičiams

Du buvę „Žalgirio“ krepšininkai broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai pirmadienį sugrįžo į Kauną, bet Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse nebuvo sutikti svetingai. Kauno „Žalgiris“ (30-3) savo aikštėje 84:62 sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“ (23-10), kuriam šį sezoną atstovauja broliai dvyniai.

Visi dvylika „Žalgirio“ žaidėjų pelnė taškus mače, kuriame LKL lyderis tik mačo pradžioje turėjo rūpesčių su trečiąją vietą užimančiu Panevėžio klubu.

Tiksliau – tik su Panevėžio komandos legionieriumi iš Australijos Benu Madgenu, kuris pelnė 18 taškų, pataikęs 6 tritaškius iš 7.

B.Madgeno tolimais šūviais „Lietkabelis“ buvo vikriai įgijęs dviženklį pranašumą pirmajame kėlinyje (18:8), bet „Žalgiris“ iškart atsakė spurtu 11:0 ir užkirto visus kelius dar vienai staigmenai.

Nors šį sezoną „Lietkabelis“ buvo įveikęs „Žalgirį“ dusyk, pirmadienį mačą stebint 3,5 tūkst. žiūrovų Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai buvo visa galva stipresni.

Kauniečiai metė dvitaškius net 68 proc. taiklumu („Lietkabelis“ – 39 proc.), be to, šeimininkai laimėjo kovą dėl kamuolių 29:21.

Š.Jasikevičius šiame mače patausojo Luką Lekavičių ir Augusto Limą, bet drąsiai leido žaisti jauniems žaidėjams. Tarp jų išsiskyrė 9 taškus per 8 min. pelnęs Gytis Masiulis.

„Lietkabeliui“ trūko jėgos po krepšiais – šį sezoną traumų kamuojamas D.Lavrinovičius praleido ir šias rungtynes.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 15, Brockas Motumas 12, Edgaras Ulanovas 11, Gytis Masiulis 9, Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis po 8, Paulius Valinskas ir Renaldas Seibutis po 7;

„Lietkabelis“: Benas Madgenas 18, Donatas Tarolis ir Lorenzo Williamsas po 10.

VIDEO: Žalgiriečiai iškovojo 30-ąją pergalę LKL čempionate

Iš viso LKL čempionate pirmadienį žaidžiamos penkerios rungtynės.

Prienuose „Vytautas“ (17-16) panaikino trylikos taškų deficitą ir 96:89 pranoko ketvirtą vietą užimantį Klaipėdos „Neptūną“ (18-15).

Septintoje pozicijoje esančios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (15-18) išvykoje 97:91 palaužė Utenos „Juventus“ (17-16).

Antrąją vietą čempionate užimantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ (24-9) Kėdainiuose 92:56 sutriuškino „Nevėžį“ (6-27), kuriam tai buvo aštuntoji nesėkmė iš eilės.

Vėliausiose pirmadienio rungtynėse Alytuje „Dzūkija“ (9-24) savo aikštėje 69:51 palaužė „Šiaulius“ (6-27).

Rungtynių „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ eiga

4 kėlinys

39 min. Po P.Valinsko tritaškio „Žalgiris“ pasiekė 20 taškų pranašumą (79:59).

38 min. Pagrindiniai „Žalgirio“ žaidėjai jau ilsisi, aikštėje užleidę vietą jaunesniems. P.Valinskas, G.Masiulis ir I.Hartensteinas vienu metu aikštėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

37 min. Nuostabiausias mačo perdavimas – K.Pangosas prakišo kamuolį nežiūrėdamas sau per petį, už kurio stovėjo B.Motumas – jam liko įmesti iš po krepšio.

37 min. „Žalgiriui“ didesnę persvarą atkūrė A.Milaknis ir B.Motumas. Po jų metimų šeimininkų skirtumas vėl solidus – 70:56.

35 min. Ž.Skučas pataikė tritaškį ir sumažino skirtumą iki vienženklio. Bet „Žalgiris“ vis tiek pirmauja (65:56), mačą stebintys legendos Modestas Paulauskas ir Vladas Garastas tikriausiai neabejoja kauniečių pergale.

3 kėlinys

30 min. R.Seibučio ir A.Kavaliausko pastangomis Kauno komanda jaučiasi vis laisviau (61:47). Panevėžio komandai trūksta energijos. Nuo svečių atsarginių suolo girdimas tarptautinis raginimas „Davai, davai, let's go“ neįkvepia.

24 min. „Žalgirio“ persvara pirmą kartą tapo dviženklė (46:36), kai R.Seibutis pataikė dvitaškį greitoje atakoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

2 kėlinys

20 min. Žalgiriečiai traukia ilsėtis turėdami septynių taškų persvarą – 38:31. P.Jankūnas jau pelnė šeimininkams 8 taškus, A.Milaknis – 6. „Lietkabelio“ gretose išsiskiria tik B.Madgenas, surinkęs 12 taškų – visus tritaškiais metimais.

18 min. Snaiperių lenktynės: A.Milaknis pataikė keistą tritaškį, kamuoliui iš pradžių atšokus aukštai nuo lanko, bet įkritus. Bet B.Madgenas pataikė jau ketvirtą tritaškį iš eilės.

16 min. 19-metis Gytis Masiulis žengė į aikštę ir iškart pelnė taškus iš po krepšio. Tai dar vienas jaunas žaidėjas Kauno komandos sudėtyje – 21 metų Paulius Valinskas ant parketo pasirodė pirmajame kėlinyje. Jauni krepšininkai vaizdo negadina – šeimininkai pirmauja 31:26.

15 min. Aikštėje tvyro laisvas greitas krepšinis. Yra ir aistrų – Š.Jasikevičius kamuoliu trenkė sau per galvą, nesutikęs su arbitro sprendimu. Kauno klubo treneris emocingas, nes kauniečių persvara trapi (25:24).

1 kėlinys

10 min. „Žalgiris“ atšaldė svečius spurtu 11:0. E.Ulanovas ir B.Motumas prie šios atkarpos prisidėjo tritaškiais, o po A.Kavaliausko metimo iš arti Kauno komanda pirmą kėlinį baigė būdama priekyje 19:18.

7 min. Kauno komanda išsijudino atakose, bet greičio dar nepagavo – šeimininkai atsiliko 8:18, kai Panevėžio komandos legionierius iš Australijos B.Madgenas pykštelėjo trečiąjį tritaškį iš eilės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

3 min. „Lietkabelio“ legionieriai pasveikino „Žalgirį“ su Velykomis: L.Williamsas ir B.Madgenas pataikė po tritaškį, S.Galdikas pridėjo baudos metimą ir Š.Jasikevičius iškart paprašė minutės pertraukėlės, nes jo komanda atsiliko 0:7.

„Žalgirio“ starto penketas: K.Pangosas, R.Seibutis, E.Ulanovas, P.Jankūnas, R.Javtokas

„Lietkabelio“ starto penketas: L.Williamsas, B.Madgenas, M.Lukauskis, Ž.Skučas, S.Galdikas.

Kauno klubo treneris Š.Jasikevičius šiame mače neregistravo Luko Lekavičiaus ir Augusto Limos, kuriems suteikta poilsio diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius