Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 18 /19:40

„Žalgiris“ sutramdė „Lietuvos rytą“ – Karaliaus Mindaugo taurė keliauja į Kauną

2018 m. Karaliaus Mindaugo taurė atiteko Kauno „Žalgiriui“. Finaliniame mače Klaipėdoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 81:62 (20:19, 13:16, 27:18, 21:9) nukovė Vilniaus „Lietuvos rytą“. Šį titulą „Žalgiris“ iškovojo antrus metus iš eilės.
Paulius Jankūnas
„Žalgiris“ – naujasis karaliaus Mindaugo taurės turnyro čempionas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Lietuvos rytas“ lėtai pradėjo rungtynes, leisdamas žalgiriečiams išsiveržti į priekį 8:0, tačiau vėliau Rimo Kurtinaičio kariauna atkuto ir aikštėje užvirė nuožmi kova.

„Turime pradėti žaisti kaip komanda“, – per didžiąją pertrauką sakė Š.Jasikevičius, ir šį norą trenerio norą žalgiriečiai įgyvendino.

10 klaidų per pirmuosius du kėlinius padaręs ir įpusėjus mačui dviem taškais (33:25) atsilikinėjęs „Žalgiris“ po pertraukos perėmė žaidimo gijas.

Kauniečiai klampino vilniečių atakas į gynybines pelkes, o padrikai ėmęs žaisti „Lietuvos rytas“ nerado patempti galėjusio lyderio ir kapituliavo kovoje dėl pirmojo sezono trofėjaus.

Antrąją rungtynių dalį „Žalgiris“ laimėjo 48:27.

Edgaras Ulanovas po mačo kalbėjo: „Geros emocijos, sunkus finalas, puiki atmosfera. Sunki pradžia buvo, „Lietuvos ryto“ spaudimas išmušė iš vėžių. Bet mūsų gynyba antroje rungtynių pusėje padiktavo toną puolimui. Antroje pusėje pavyko įgyvendinti beveik viską, ko treneris reikalavo“.

Kaip ir praėjusiais metais, E.Ulanovas pripažintas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju (MVP). 26 metų 198 cm ūgio puolėjas finale pelnė 21 tašką ir surinko 28 naudingumo balus. Pusfinalio rungtynėse su „Lietkabeliu“ jis surinko 9 taškus.

Iki šio mačo „Lietuvos rytas“ kauniečius buvo įveikęs dukart iš eilės. Paskutinį kartą triskart iš eilės šį principinį varžovą „Lietuvos rytas“ įveikė 2006 metais, kai komandą treniravo Nevenas Spahija.

KMT ketvirtfinalio etape Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 85:78 turėjo paprakaituoti su „Šiaulių“ klubu, o pusfinalio rungtynėse prieš Panevėžio „Lietkabelį“ kauniečiai žaidė susikaupę ir pasiekė užtikrintą pergalę 88:74.

„Lietuvos rytas“ ketvirtfinalyje vargais negalais 91:88 perlipo Utenos „Juventus“ barjerą, o pusfinalyje nesunkiai 81:61 nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21 (8 atk. kam.), Aaronas White'as 14, Kevinas Pangosas 11, Antanas Kavaliauskas 10.

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris 16, Loukas Mavrokefalidis ir Benas Madgenas po 8, Jimmy Baronas ir Rokas Giedraitis po 7.

RUNGTYNIŲ EIGA

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Žalgirio“ nariai dar nesibaigus mačui užsivilko čempionų marškinėlius. Visus klausimus kauniečiai šįkart išsprendė gerokai iki finalinės sirenos.

38 min. A.Jomantas pabandė perimti kamuolį iš V.Micičiaus ir supyko, kai arbitras skyrė jam penktą asmeninę pražangą. Nė taško nepelnęs A.Jomantas keiksnodamas teisėjus paliko aikštę (75:60).

36 min. L.Mavrokefalidis užsidirbo pražangą puolime, po to prametė skubotą tritaškį, o Ch.Krameris gavo bloką nuo P.Jankūno. Padrikai žaisdamas „Lietuvos ryto“ leido tolti „Žalgiriui“ – 74:58.

35 min. J.Barono individualios pastangos nedavė vaisių, o A.Kavaliauskas pataikė iš vidutinio nuotolio (71:58).

34 min. B.Daviesas užsidirbo nesportinę pražangą, stabdydamas po krepšiu atsidūrusį M.Echodą, tačiau tai retas blyksnis „Lietuvos ryto“ žaidime paskutiniu metu. A.Kavaliauskas išnaudojo savo jėgos pranašumą prieš M.Echodą, pelnė keturis taškus iš eilės ir „Žalgiris“ vėl pabėgo 69:58.

31 min. R.Giedraitis pataikė iš toli, tačiau „Žalgirio“ atakas vilniečiams stabdyti vis sunkiau – 65:56. E.Ulanovas sugniaužė triumfo kumštį bėgdamas link atsarginių suolelio. Jis pelnė jau 18-ąjį rungtynių tašką.

Trečias kėlinys

30 min. Gynyboje vėluojantys „Lietuvos ryto“ žaidėjai kelias atakas buvo priversti gelbėti pražangomis. J.Baronas baigiantis kėliniui pataikė iš toli ir kiek sumažino atsilikimą (60:53).

28 min. V.Micičius ir A.White'as sukūrė vieną gražiausių epizodų. Po šių legionierių „alley-oop“ dėjimo ir P.Valinsko reido – 59:48.

26 min. R.Kurtinaitis į kovą metė po ligos tik atsigavusį Travisą Petersoną. Tuo metu A.Kavaliauskas ėmė kelti grėsmę baudos aikštelėje (53:44).

25 min. Ch.Krameris atsakė tritaškiu, tačiau K.Pangosas jį pavertė niekais. Maža to, K.Pangosui metant iš toli, Ch.Krameris prasižengė prieš užtvarą stačiusį P.Jankūną – tritaškis įskaitytas (50:42).

24 min. „Lietuvos rytas“ stabtelėjo, o E.Ulanovas įsisiautėjo – pelnė penkis taškus iš eilės, „Žalgiris“ pabėgo į priekį 47:39.

23 min. A.Toupane'as paliktas laisvas nubaudė tritaškiu (42:39).

22 min. B.Daviesas išlygino rezultatą (39:39).

21 min. K.Pangosas trečią kėlinį pradėjo tritaškiu, tačiau kitos atakos metu prarado kamuolį užspaustas dviejų vilniečių. B.Madgenas nurūko į priekį ir pelnė du taškus su A.Toupane'o pražanga (35:38).

Š.Jasikevičius: „Turime pradėti žaisti komandiškai“

„Matome, kad esame greitesni ir stipresni. Tai mūsų koziriai, todėl turime tai išlaikyti. Turime apsiginti, o puolime – kaip Dievas duos“, – įpusėjus mačui kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Turime pradėti žaisti kaip komanda. Perskubame, kiekvienas bando gelbėti komandą. Reikia daugiau kantrybės. Ir, aišku, mažiau klaidų“, – per pertrauką sakė Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ per pirmąją rungtynių pusę pataikė tik 2 tolimus metimus iš 10 („Lietuvos rytas“ – 3/9). Kauniečiai taip pat dažniau klydo (10, „Lietuvos rytas“ – 5). „Lietuvos rytas“ po „Žalgirio“ klaidų pelnė 12 taškų („Žalgiris“ – 5).

Paulius Jankūnas per 15 žaidimo minučių nepelnė nė vieno taško.

„Lietuvos rytas“ mus apstumdė. Jie žaidė ties pražangos riba ir tai pasiteisino. Mums taip pat reiktų žaisti kiečiau“, – po dviejų kėlinių kalbėjo E.Ulanovas.

„Leidžiame per daug jiems nusiimti kamuolių po mūsų krepšiu, turime tai pakeisti“, – sakė Ch.Krameris.

Antras kėlinys

20 min. B.Madgenas pataikė iš toli ir ilsėtis komandos išėjo „Lietuvos rytui“ turint dviejų taškų pranašumą (33:35).

19 min. A.White'as sužaidė puikią atkarpą – pelnė du taškus su A.Jomanto pražanga, o vėliau pakartojo netikslų K.Pangoso metimą. E.Ulanovas pabėgo į greitą ataką ir pelnė du taškus su pražanga, „Žalgiris“ žaibiškai susigrąžino persvarą (33:31).

16 min. Dvi „Žalgirio“ klaidos iš eilės iš kantrybės išvedė Š.Jasikevičių. „Žalgirio“ treneriui skirta techninė pražanga, o Ch.Krameris smeigė tritaškį per rankas (25:31).

13 min. Po A.Milaknio klaidos A.Jomantui nepavyko pabėgti į greitą puolimą. „Lietuvos rytas“ stabtelėjo, keli tikslūs perdavimai, ištampę „Žalgirio“ gynybą, ir M.Girdžiūno tritaškis (23:26).

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“

12 min. M.Girdžiūnas Klaipėdoje sutiktas švilpimu. L.Mavrokefalidžio ir M.Echodo sėkmingas žaidimas „Žalgirio“ baudos aikštelėje išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį, bet A.Milaknis varžovų entuziazmą atšaldė tritaškiu (23:23). „Lietuvos rytas“ dar nepelnė nė vieno tolimo metimo.

Pirmas kėlinys

10 min. B.Madgenas blykstelėjo puolime. „Lietuvos rytas“ dar kartą užklupo „Žalgirį“ nepasiruošusį spaudimui ir sumažino skirtumą iki minimumo (20:19).

9 min. „Žalgiris“ jau ne pirmą kartą susidūrė su sunkumais įveikdamas vilniečių spaudimą – šįkart P.Valinskas suklydo.

8 min. E.Ulanovas pataikė iš toli, tačiau kitos atakos metu neįveikė Ch.Kramerio gynybos centruodamas (18:11).

6 min. E.Mockevičius dėjimu sudrebino „Žalgirio“ krepšį, bet E.Ulanovas atsakė dviem taškais su B.Madgeno pražanga (15:7).

VIDEO: SIL–Karaliaus Mindaugo taurės momentas: E. Mockevičius krauna kamuolį į Žalgirio krepšį

5 min. E.Mockevičius pagyvino „Lietuvos ryto“ atakas, nors kartą apmaudžiai nepataikė iš po krepšio. Tuo metu K.Pangosas, kurį „Lietuvos ryto“ gynyba paskutiniame mače „Siemens“ arenoje buvo išjungusi, pelnė 6-ąjį savo tašką (12:5).

3 min. Netikėtas M.Lukauskio pasirodymas starto penkete – gynybinis planas prieš E.Ulanovą? Tačiau M.Lukauskis suklydo, o į greitą ataką nuskubėjęs A.Toupane'as padidino „Žalgirio“ spurtą iki 8:0. Vilniečiai per tris minutes nepelnė nė taško.

2 min. B.Daviesas „valgė“ M.Echodą pirmosiomis atakomis tiek po savo, tiek po „Lietuvos ryto“ krepšiu. Po dviejų B.Davieso metimų „Žalgiris“ priekyje 4:0. Pirmi „Lietuvos ryto“ tolimi metimai – nepatogūs ir netikslūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius